معلمی که استعداد دانش آموزش را شکوفا کرد
تبریز (پانا) - آیناز، دانشآموز کلاس ششم است که امسال با انگیزهتر از هر سالی در کلاس درس حاضر شده و برای آیندهاش برنامهریزی میکند. او میخواهد تصویرگر کتاب شود و در کنار نویسندگان از روایت ایران قهرمان بنویسد، آری او امسال با راهنماییها و کمکهای معلمش یک کتاب به نام خودش در نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز به نمایش گذاشته است.

دانشآموز کلاس ششم مدرسه آیتالله ملکی تبریزی۲ در شهرک اندیشه تبریز است که امسال با انگیزهتر از هر سالی در کلاس درس حاضر شده و برای آیندهاش برنامه ریزی میکند، او میخواهد تصویرگر کتاب شود و در کنار نویسندگان از روایت ایران قهرمان بنویسد، آری او امسال با راهنماییها و کمکهای معلمش یک کتاب به نام خودش در نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز دارد.
اوایل آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ بود که ثریا هاشمزاده، خانم معلم کلاس ششم مدرسه آیتالله ملکی تبریزی۲ که دست بر قضا نویسندگی هم میکند و چند جلد کتاب نیز تالیف کرده است، همزمان با آغاز تحصیلی و در ایام فراغت خود برنامهریزیهای لازم را برای چاپ کتاب داستان جدیدش انجام میداده است تا بتواند به زبانی سادهتر و جذابتر در قالب یک کتاب داستان، فلسفه نماز را به دختران نوجوان آموزش دهد.
او همچنین طبق روال همه ساله با آغاز سالتحصیلی و طرح سوالات چالشی در کلاس، تواناییهای و علاقهمندیهای دانش آموزانش را محک میزد تا بتواند در قالب «طرح شهاب» استعدادهای آنان را شناسایی و جهتدهی کند تا مسیر آیندهشان هموارتر و شیرینتر شود.
اولین روز کلاس بود و زنگ اول مختص معرفی و صحبتهای از این دست؛ خانم معلم با طرح سوال چالشی از دانشآموزان در حال محک زدن آنان بود که متوجه استعداد و هنر درونی «آیناز پیر اسبقی» میشود که جزو دانش آموزان پرجنب و جوش کلاس هم بود، از این رو برنامهریزی میکند و همگام با تدریسهای روزانه به استعداد درونی طراحی و نقاشی آیناز جهت میدهد.
بعد از گذشت چند ماه، خانم معلم نویسنده داستان جدید خود تحت عنوان «بالاتر از ستارهها» (ویژه آموزش عبادت به دختران نوجوان) را به اتمام رسانده و درصدد بود تصاویر کتاب را به یک تصویرگر حرفهای بدهد، اما فکری به سرش زد و از آیناز خواست که داستان را مطالعه کرده و برای هر صفحه از کتاب مطابق با داستان نقاشی کند.
آیناز تصاویر کتاب را صفحه به صحفه نقاشی کرد و اکنون کتاب مشترک خانم معلم و آیناز با نام «بالاتر از ستارهها» توسط آیدین کتاب به چاپ رسیده و امسال در نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز به نمایش درخواهد آمد.
آیناز در گفتوگو با ایکنا از آذربایجان شرقی از این موضوع بسیار خوشحال است و میگوید: اینکه در این مقطع سنی نام خود را به عنوان تصویرگر کتاب بر روی یک کتاب ببینم برایم بسیار هیجانانگیز است و من سپاسگزار زحمات معلم عزیزم هستم.
او ادامه میدهد: معلم ما همانند شمعی است که از نور و دانش خود به ما میبخشد و من بسیار سپاسگزارم که به آینده و فعالیتهایم جهت داده و قطعا این مسیر را ادامه خواهم داد.
ثریا هاشمزاده، خانم معلم نویسنده نیز در این رابطه تاکید میکند: برای بنده بسیار باارزش است که نقاشیهای دانشآموز با استعدادم بر روی کتاب جدیدم نقش ببند و قطعاً این موضوع بسیار باارزش بوده و نتایج بسیار مهمتری به دنبال دارد.
او با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش طرحی را تحت عنوان «طرح شهاب» ارائه کرده تا بتوانیم در قالب آن استعدادهای دانشآموزان را جهت دهیم، افزود: چاپ این کتاب و تصویرگر شدن آیناز عزیز نمونه بارز اجرایی شدن این طرح بوده و قطعا با چنین اقداماتی در مدارس میتوانیم به آینده و مسیر زندگی تک تک دانش آموزان جهت دهیم.
هاشمزاده با اشاره به اینکه ما علاوه بر تدریس کتابهای درسی دانش آموزان، کارهای فرهنگی را نیز در مدرسه انجام میدهیم، ادامه داد: به عنوان یک آموزگار، سند تحول بنیادین در کلاس درس بنده اهمیت بسیاری دارد و ما این سند به ویژه محورهای اعتقادی آن را سرلوحه فعالیتهایمان قرار دادهایم و بر این اساس آموزش حفظ قرآن نیز از رسالتهای اصلی ما در کلاس است و هر دانش آموز به تعداد سورهها و جزءهایی که حفظ میکند، تشویق میشود.
این معلم ابتدایی ادامه میدهد: ما در کلاس زندگی میکنیم و مباحث اعتقادی مسائلی نیستند که بتوان صرفا به صورت تئوریک آن را به دانش آموز عرضه کرد، بر این اساس مسائل را به صورت عمیق و ریشهای در زندگی دانش آموز میگنجانیم تا با درک اثرات و نتایج به اصالت و اهمیت آن پی ببرد.
خانم حسیننژاد، مدیر مدرسه آیتالله ملکی تبریزی۲ نیز با اشاره به اینکه مسائل فرهنگی جایگاه ویژهای در مدرسه دارد و ما تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا دانش آموزان این مدرسه افتخارآفرینان ایران عزیز باشند.
ارسال دیدگاه