معاون علمی و فناوری رئیسجمهور:
دانشبنیانهای فعال در حوزه انرژی تجدیدپذیر تقویت میشوند
تهران (پانا) - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در حاشیه نصب و تجهیز بام ساختمان این معاونت به پنلهای خورشیدی ایرانساخت به منظور تامین برق از محل انرژیهای پاک از برنامهریزی برای حمایت از دانشبنیانهای فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور خبر داد.

در راستای تکلیف دولت به دستگاههای اجرایی مبنی بر حرکت به سوی خودتأمینی انرژی الکتریکی و ترویج فرهنگ بهکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر و پاک، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری امروز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه نیروگاه خورشیدی ۴۰ کیلوواتی را با استفاده از پنلهای پیشرفته شرکت دانشبنیان ایرانی در پشتبام ساختمان اصلی خود راهاندازی کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در حاشیه نصب این پنلهای خورشیدی گفت: پیرو دستور رئیسجمهور مبنی بر استفاده تمام دستگاههای اجرایی و دولتی از انرژی خورشیدی، از هفته گذشته تصمیم گرفتیم که از حداکثر مساحت پشتبام ساختمان معاونت علمی برای نصب پنل خورشیدی بهره بگیریم.
حسین افشین افزود: هر یک کیلو وات پنل خورشیدی نیازمند ۱۰ متر مربع فضا است، ما اینجا حدود تقریبا ۴۰۰ مترمربع فضا داشتیم و سعی کردیم همه این فضا را به پوشش پنل اختصاص دهیم. بر این اساس، حدود ۴۰ کیلووات پنل نصب کردیم البته نیاز معاونت ۱۰۰ کیلو وات است اما به دلیل محدودیت فضا و مساحت ناچاریم برای تامین مابقی نیازمان از شبکه برق شهری استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه مبدلی که نصب میشود، به صورت هیبرید است، تصریح کرد: سه نوع دستگاه تبدیلکننده DC به AC وجود دارد؛ یک مدل متصل شبکه یا به عبارتی (on-grid) است، این نوع مبدل مادامی که به شبکه وصل باشد، امکان تولید برق را دارد.
افشین توضیح داد: نوع دوم (off-grid) است و قابلیت اتصال به شبکه برق را ندارند و نمیتوان آن را به شبکه متصل کرد. از این رو، تنها در صورت قطع برق شبکه میتوان برای تامین برق ساختمان از آن بهره برد، اما نوع سوم این مبدلها که از قضا در معاونت هم نصب میشود، از نوع هیبرید است یعنی موقعی که برق هست، برق تولیدی به شبکه داده میشود و با قطع برق شبکه، برق تولیدی به ساختمان اختصاص مییابد.
به گفته معاون علمی رئیسجمهور، این نوع از مبدلها، برای اولین بار در کشور نصب میشود و توصیه ما هم برای دیگر سازمانها و منازل نصب این نوع از مبدلها است و کل مراحل نصب آن کمتر از دو روز طول میکشد.
افشین با تاکید بر اینکه اولین مصرفکننده محصول دانشبنیان ایرانی خود معاونت علمی خواهد بود، گفت: بازدهی این پنل با پنلهای خورشیدی که در دنیا متداول هستند، برابری میکند مضاف بر این، تولید داخل بودن این محصول، فرآیند خرید و نصب را کوتاه و از همه مهمتر خدمات پس از فروش است که در صورت انتخاب نمونه مشابه خارجی این روند دشوارتر میشد.
وی خاطرنشان کرد: معاونت علمی به عنوان شروعکننده این حرکت درصدد تقویت هرچه بیشتر دانشبنیانهای فعال در حوزه انرژی های پاک و تجدیدپذیر است و امیدواریم همه دستگاههای اجرایی نیز به تبعیت از معاونت علمی از محصولات دانشبنیان در مجموعه خود بهرهمند شوند.
ارسال دیدگاه