روابط عمومی ایمیدرو خبر داد

اجرای طرح الکترود گرافیتی توسط بلژیکی‌ها پس از ۷ سال وقفه

خبرگزاری پانا: طرح تولید الکترود گرافیتی که عملیات اجرایی آن در 7سال اخیر دچار وقفه شده بود توسط یک شرکت بلژیکی راه اندازی می‌شود.

کد مطلب: ۱۵۱۳۰۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)،این طرح که با ظرفیت تولید۳۰ هزار تن در سال هدف گذاری شده به تازگی با حمایت های این سازمان دوباره عملیات اجرایی را آغاز کرده است.

‌ پیمانکار بلژیکی این پروژه در جلسه مشترکی با رئیس هیات عامل ایمیدرو و مجری طرح فوق، اظهار داشت: با توجه به توان فنی و مهندسی که در اختیار داریم قادر به تکمیل فاز نخست این کارخانه طی ۷ ماه آینده هستیم.

در این جلسه مهدی کرباسیان از پرداخت بخش دوم مطالبات شرکت بلژیکی خبر داد و همچنین به اهمیت راه اندازی کارخانه الکترود گرافیتی اشاره کرد و گفت: ایمیدرو در تلاش است که طرح های دردست اجرا را با سرعت بیشتری به پیش برد و به همین دلیل آمادگی دارد کلیه مشکلات موجود را به سرعت برطرف کند.

در ادامه جلسه مجری طرح الکترود گرافیتی اظهار داشت:‌ در حال حاضر مشکل خاصی برای ادامه همکاری تا مرحله نهایی وجود ندارد و‌ هم اینک در حال انتقال تجهیزات کارخانه به داخل کشور هستیم.

طرح ۳۰هزار تنی الکترود گرافیتی از زمان امضای قرارداد در سال ۱۳۸۳ به دلایل مختلفی شاهد پیشرفت قابل ملاحظه ای در بخش فنی نبوده و تنها بخش ساختمانی و اداری آن فعال شده است. از سوی دیگر به رغم سابقه ۴۰ ساله در تولید فولاد در ایران تاکنون موفقیتی برای از بین بردن وابستگی این صنعت به الکترود گرافیتی حاصل نشده است. الکترود گرافیتی قطعه ای است که برای انتقال جریان بالای برق به کوره‌های قوس الکتریکی به منظور ذوب شارژ فلزات استفاده می شود.

شرکت‌های فولادی به روش قوس الکتریکی مصرف کننده این کالا هستند اما کل نیاز کشور به این قطعه استراتژیک از خارج کشور وارد می شود. پیش‌تر تلاش هایی از سوی بخش خصوصی برای تولید الکترود گرافیتی صورت گرفته، اما از کیفیت لازم برای کاربرد در کوره قوس الکتریکی برخوردار نبوده است.

محل احداث این طرح در ۱۵کیلومتری شهر اردکان در استان یزد واقع شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار