در گفت‌وگو با پانا:

هنر در مساجد می‌تواند قشر جدیدی از جامعه را با گونه‌های مختلف هنری آشنا کند

تهران (پانا) - کارگردان نمایش «خالصانه‌ترین فریاد» گفت: مسجد متعلق به جوانان است و باید آنها را جذب مساجد کرد تا کارهای بزرگ انجام دهند.

کد مطلب: ۱۴۶۲۸۸۶
لینک کوتاه کپی شد
هنر در مساجد می‌تواند قشر جدیدی از جامعه را با گونه‌های مختلف هنری آشنا کند

کاظم شیبانی نویسنده و کارگردان نمایش «خالصانه‌ترین فریاد» در جشنواره ملی تئاتر شبستان در گفت‌وگو با پانا گفت: «حدود ۱۵ سال است که در عرصه نمایش فعالیت دارم و در اجراهای جشنواره به مخاطبان اعلام می‌کردم که از اینکه عضو کوچکی از یک کار فرهنگی و سازنده هستم بسیار خوشحالم.»

وی درباره جشنواره ملی تئاتر شبستان نیز عنوان کرد: «کارهای هنری در مسجد و در فضای مسجد باعث جذب عموم مردم به مسجد می‌شود. برگزاری این جشنواره حرکت و نگاه بسیار خوبیست و خدا را شاکرم که عضوی کوچک از این خانواده بودم.»

نویسنده و کارگردان نمایش «خالصانه‌ترین فریاد» گفت:«محور نمایش ما بر روی حسین زمان بود که آیا واقعاً آن حسین که از او سُخن می‌گوییم همان حُسین است  و نشان می‌دهیم که حسین زمان دغدغه‌مند همه مردم جهان است حتی کسانی که اعتقادی به او ندارد و او را قبول ندارند. با توجه به اتفاقات اخیر کشورمان نگاهی به پیوند زدن دو پرچم داشتیم که گره زدن پرچم امام حسین (ع) و پرچم کشورمان است.»

شیبانی همچنین بیان کرد: «بازخورد نمایش میان تماشاچیان خیلی خوب بود، همراهی مردم یا نمایش در طول اجرا مشهود بود، گاهی برخی از دیالوگ‌ها توسط مردم همراه بازیگران تکرار می‌شد و یا با تشویق‌های کلامی و گفتن احسنت واکنش نشان می‌دادند که بسیار خوب بود.»

وی در مورد اجرای نمایش در مسجد گفت: «هر کاری را می‌توان با فرهنگسازی در مسجد اجرا کرد و این نگاه گرم و صمیمی مسئولین را می‌طلبد بالاخص مسئولین حوزه فرهنگی فرهنگی و هنری که در منطقه ما که عملکرد ضعیفی دارند و امیدوارم این جشنواره زمینه انجام فعالیت‌های جدی فرهنگی و هنری در منطقه و شهر ما شود تا دغدغه‌مندی فرهنگی را جدی بگیرند.»

نویسنده و کارگردان نمایش «خالصانه‌ترین فریاد» عنوان کرد: «شروع هر کار  مشکلاتی دارد زیرا نگاه‌ها متفاوت است به ویژه در حوزه مسائل مذهبی عقاید خشک وجود دارد که باید از بین برود. این عقاید ممکن است آزاردهنده باشد و نسل جدید را از مسجد دور کند‌.»

شیبانی مسجد را متعلق به نسل جوان می‌داند و معتقد است، اگر نسل جوان امروزی در مسجد باشد می‌تواند کارهای بزرگ و شگفتی انجام دهد و امیدوارم نگاه‌ها به جشنواره تئاتر شبستان طوری باشد که جوانان دل زده نشوند و بلکه جذب مساجد شوند نه آنکه دفع شوند. امیدوارم با گرفتن نتیجه از داوران این جشنواره و به یاری خدا در دوره بعدی نیز بتوانیم اثر ارائه دهیم.

گفتنی است؛ جشنواره تئاتر ملی شبستان از سوی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و با هدف توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری در مساجد و رونق بخشیدن به مساجد که مراکز و کانون‌های اصلی در اجتماعات مردمی در شهرهای کوچک و بزرگ و روستاها هستند، برگزار شده است. در نخستین دوره از برگزاری این جشنواره گروه‌های نمایشی و هنری که وابسته به مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستند از سراسر کشور به تهران آمدند و در 14 مسجد منتخب شهر تهران برای مخاطبان و اهالی مساجد به اجرای نمایش پرداختند.

این جشنواره در 4 بخش عمومی، مهر ویژه بانوان، کودک و نوجوان و تئاتر کاغذی برگزار شده که امید است در دوره‌های آینده آثار ارسالی به جشنواره توسعه کمی و کیفی یابد. داوران این جشنواره نیز از چهره‌های شناخته شده عرصه تئاتر هستند که برخی از آن‌ها پیش از برگزاری جشنواره در قالب مدرسه تئاتر شبستان در تعدادی از استان‌ها حضور یافتند و به برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی پرداختند.

امیرحسین اشرفی

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار