معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد: شاخص تحصیل در مقطع متوسطه بالاتر از میانگین کشوری است

رضایی: براساس سند تحول بنیادین وظیفه آموزش و پرورش تربیت دانش آموزان به عنوان یک شهروند مطلوب جامعه است

یاسوج (پانا) - معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خبر داد، شاخص تحصیل در متوسطه اول و دوم استان بالاتر از میانگین کشوری است به گونه ای که این نرخ در متوسطه اول ۹۵ درصد و در مقطع متوسطه دوم نیز ۸۵ درصد است.

کد مطلب: ۹۶۸۶۰۴
لینک کوتاه کپی شد
معاون آموزش متوسطه  آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد: شاخص تحصیل در مقطع متوسطه بالاتر از میانگین کشوری است

ایوب رضایی در نشست با اصحاب رسانه آموزش و پرورش را به واسطه دربرگیری طیف وسیعی از دانش آموزان، فرهنگیان بزرگترین نهاد فرهنگی کشور برشمرد و افزود: رسانه ها و خبرنگاران می توانند به عنوان بازوی توانمند در کنار این نهاد فرهنگی انعکاس دهنده فعالیت ها باشند.

وی یکی از عوامل زیربنایی توسعه استان را توجه به دستگاه تعلیم و تربیت عنوان کرد و ادامه داد: آموزش و پرورش براساس تفکیک وظایف به چندین معاونت تقسیم می شود که در این میان نقش معاونت آموزش متوسطه پررنگ و ملموس است.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به سطوح مختلف تحصیلی ابراز داشت: آموزش متوسطه شامل دوره متوسطه اول، متوسطه دوم و فنی و حرفه ای و کارو دانش است که براساس آمار تعداد ۳۴ هزار و ۶۰ دانش آموز در مقطع متوسطه اول؛ ۲۰ هزار و ۶۸۹ دانش آموز در مقطع متوسطه دوم و ۶ هزار و ۵۳۸ دانش آموز نیز در رشته های فنی و حرفه ای و کارودانش مشغول به تحصیل هستند.

تحقق سند تحول بنیادین از اهداف مهم آموزش و پرورش است

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را یکی از اهداف مهم این نهاد اعلام کرد و افزود: این سند در جهت مطالبه مقام معظم رهبری جهت ایجاد تحول عظیم در آموزش و پرورش در سال ۹۰ رونمایی و ابلاغ شد .

رضایی ادامه داد: در همین راستا ۳۷۰ برنامه اجرایی در سطح کشور ابلاغ که تعداد ۲۲۲ برنامه در حوزه های مختلف فرهنگی، ورزشی ، آموزشی و … در استان کهگیلویه و بویراحمد متناسب با شهرستانها و مناطق تهیه و به مناطق مختلف ارسال شد.

وی بسته انتظارات مدرسه را یکی از برنامه های پیش بینی شده مطابق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: براساس سند تحول بنیادین دانش آموز باید به مراحلی از حیات طیبه دست یابد زیرا رویکرد آموزش و پرورش تغییر کرده و هدف آن تعلیم تربیت در کلیه جهات است.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اضافه کرد: براساس سند تحول بنیادین وظیفه آموزش و پرورش رساندن دانش آموزان به هدف شهروند مطلوب در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و … است .

اهم فعالیت های حوزه متوسطه در حیطه سند تحول بنیادین

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان بحث ایران مهارت را یکی از فعالیت های مهم در حوزه متوسطه و در حیطه سند تحول بنیادین دانست و افزود: در این طرح هر دانش آموز باید علاوه بر آموزش تئوری و علمی ، یک مهارت را نیز می آموزد که با هماهنگی با فنی و حرفه ای و در دوره ۶۰ ساعته کارت مهارت صادر می شود تا دانش آموزان از این طریق به سمت کارآفرینی سوق داده شوند.

رضایی برگزاری جشنواره نوجوان خوارزمی را یکی دیگر از برنامه های تدوین شده در جهت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بیان کرد و گفت: این جشنواره در سه سطح مدرسه، منطقه و استانی و در محورهای دست سازه (اختراعات) ، زبان انگلیسی، ادبیات و روخوانی و خوانش، پژوهش و آزمایشکاه برگزار و منتخبین به مرحله کشوری راه می یابند که در همین زمینه استان کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته موفق به کسب رتبه های دوم و سوم در محورهای مختلف شد.

وی برنامه ویژه مدرسه(بوم) را یکی دیگر از برنامه های سند تحول بنیادین برشمرد و اضافه کرد: این برنامه در سال گذشته در ۱۳۱ آموزشگاه اجرا شد و در این طرح کلیه برنامه ها به مدیر مدرسه تفویض اختیار می شود و ۲ ساعت از ساعات درسی مدرسه در اختیار مدیر آموزشگاه جهت انجام فعالیت ها در راستای تحقق سند تحول بنیادین گذاشته می شود.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان از راه اندازی ۱۳ پژوهش سرا در مناطق مختلف استان خبر داد و افزود: در این مکانها دانش آموزان به انجام فعالیت های پژوهشی می پردازند.

رضایی برگزاری جشنواره های مختلف ، برگزاری مسابقات آزمایشگاهی و کارگاهی متوسطه دوم که طی فراخوان های مختلف از سوی دبیرخانه ها برای معلمان اجرا می شود که در همین راستا استان کهگیلویه و بویراحمد موفق به کسب ۱۵۰ رتبه برتر اول تا سوم شود.

وی در ادامه با گریزی به آمار متقاضیان رشته های مختلف مقطع متوسطه ؛ بیان داشت: در سال ۹۸ بیش از ۲۲۱۳۳ نفر متقاضی تحصیل در رشته های مختلف در سطح استان داشتیم که ۱۱۲۶ نفر در رشته ریاضی، ۱۳۳۱۲ نفر علوم تجربی، ۵۱۳۰ نفر در رشته انسانی ، ۹۱۸ نفر در رشته هنر و ۱۶۴۷ نفر نیز در رشته زبان تحصیل می کنند.

تب ورود به رشته تجربی در کهگیلویه و بویراحمد زیاد است

رضایی با اشاره به تمایل خانواده ها برای تحصیل فرزندان در رشته تجربی ، گفت: تب ورود به رشته تجربی در کهگیلویه و بویراحمد زیاد است به گونه ای که شاهد ضریب ۲ الی ۳ برابری نسبت به آمار کشور هستیم.

وی به اهمیت هدایت تحصیلی در مقطع متوسطه اشاره کرد و گفت: هدف هدایت تحصیلی هدایت دانش آموزان به سمت رشته های مناسب با استعداد دانش آموز است که در این میان اصرار اولیاء بدون در نظر گرفتن استعداد دانش آموز از عوامل تورم در رشته هایی همچون تجربی در سطح استان است.

رضایی با اشاره به اقدامات آموزش و پرورش استان در زمینه کاهش تورم رشته تجربی اظهار داشت: این اداره در بحث هدایت تحصیلی از لحاظ کاهش تورم در رشته تجربی توانسته رتبه دوم کشور را کسب نماید که این نشان از تلاش مجموعه آموزش و پرورش در جهت سوق دادن دانش آموزان به رشته های فنی و حرفه ای دارد.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان با تأکید بر لزوم سوق دادن دانش آموزان به سمت رشته های فنی و حرفه ای ، ابراز داشت: راه اندازی رشته های مختلف جهت برون سپاری رشته فنی و حرفه ای می تواند در این زمینه موثر باشد که به عنوان نمونه با راه اندازی رشته ای مانند طلا و جواهرسازی دانش آموز می تواند علاوه بر تحصیل درآمد ماهیانه نیز داشته باشد.

رضایی بیان داشت: رشته گیاهان دارویی ، پرورش ماهیان سردآبی در مناطق سردسیر و رشته پرورش گیاهان گرمسیری و نیمه گرمسیری در دهدشت و گچساران نیز به مدت ۲ سال راه اندازی شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار