در گفت‌وگو با پانا

دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه: چند همسری استحکام بنیان خانواده را زیر سوال می‌برد

تهران (پانا) - دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه گفت چند همسری استحکام بنیان خانواده را زیر سوال می‌برد و می‌تواند مخاطرات مربوط به سلامت روحی، روانی و حتی جسمی را برای اعضای خانواده رقم بزند.

کد مطلب: ۹۶۶۴۴۲
لینک کوتاه کپی شد
دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه:  چند همسری استحکام بنیان خانواده را زیر سوال می‌برد

ناصر قاسم‌زاده در گفت‌وگو با پانا درباره چند همسری گفت: همه بزرگان دینی و علمی و حتی رده‌های مختلف اجرایی، افرادی هستند که اکثریت دارای یک همسر هستند و علتش هم این است که یک فرد می‌تواند پاسخگوی نیازهای عاطفی، روانی، شخصیتی و هویتی زوج خود باشد. بر اساس عقاید دینی در برخی آیات قرآن به همسر دوم اشاره شده است که آن هم در یک شرایط خاص و ویژه‌ای است و برای فردی است که دارای ویژگی‌های خاص این موضوع باشد.

وی افزود: در سوره روم ویژگی‌هایی برای افرادی که همسر دوم دارند شمرده شده است از جمله داشتن توانمندی و داشتن عدالت. در آموزه‌های قرآن و آموزه‌های دینی در دوره‌ای که شرایط خاصی در جامعه وجود داشت چند همسری انجام می‌شد اما متاسفانه امروز در جامعه بیشتر این مسایل را نزد کسانی شاهدیم که به دنبال مسایل هیجانی چندهمسری و به دنبال مسایل جنسی و نیازهای جنسی هستند و عمدتا از طرف افرادی که دارای تمکن مالی هستند، صورت می‌گیرد.

قاسم‌زاده افزود: امروز بخشی از افراد را در جامعه داریم که اصلا نمی‌توانند ازدواج کنند و بخش زیادی از آن را جوانان تشکیل می‌دهند که به دنبال چندهمسری نیستند. بنابراین اینکه در جامعه یک درصد خاصی از افراد که متمول و توانمند مالی بوده و به دنبال چند همسری هستند را بخواهیم به ازدواج پایین و وجود دختران مجرد سن بالا ربط بدهیم درست نیست و بنیان خانواده را بر هم می‌زند.

دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه با بیان اینکه هیچ کدام از مراجع دینی در دو سه دهه اخیر بر موضوع چند همسری تاکید نکرده‌اند، گفت: متاسفانه امروز در لایه‌هایی از مدیریت جامعه از جمله در رسانه ملی می‌بینیم که به موضوع چند همسری می‌پردازند و به آن اصرار دارند. به نظر می‌رسد که باید ریشه‌یابی شود آیا اکنون درد جامعه ما چند همسری است؟ وقتی بسیاری از جوان‌ها نمی‌توانند ازدواج کنند، باید برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و اجتماعی جامعه در راستای رفع موانع ازدواج باشد.
قاسم‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا زندگی‌هایی که چند همسری اتفاق می‌افتد تداوم دارد، گفت: در تجربه‌های مشاوره‌ای با دو دسته افراد مواجه شده‌ام و این موضوع به خود زنان مربوط است، بخشی از زنان جامعه در طول تاریخ عادت کرده‌اند استثمار شوند، عادت کرده‌اند مورد ظلم و ستم واقع شوند. در مراجعان موردهایی را می‌بینم که زنان با هوش اجتماعی پایین، به پذیرش چند همسری تن می‌دهند. هیچ زنی دوست ندارد همسرش با فرد دیگری در ارتباط باشد.

وی ادامه داد: بخش دوم زنانی هستند که ناچارند به چند همسری بودن شوهرشان تن بدهند چون مسایل فرهنگی جایی که در آن زندگی می‌کنند و مسایل اقتصادی، آنها را مجبور می‌کند تا این موضوع را بپذیرند یا زنانی هستند که همسر ندارند و حاضر هستند به عقد موقت یا دائم مردی که همسر دارد دربیایند تا بتوانند هزینه‌های زندگی خود را تامین کند.

قاسم‌زاده به نقش دولت در حمایت از زنان اشاره کرد و گفت: وقتی دولت نمی‌تواند اگر در خانواده‌ای طلاق جاری شد از حقوق یک زن حفاظت کند و به او بیمه تعلق بگیرد و امنیت اجتماعی و اقتصادی دهد، موضوع چند همسری نیز وجود دارد.

دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه در پاسخ به این سوال که آیا چند همسری بر سلامت روان خانواده تاثیر منفی دارد، گفت: چند همسری استحکام بنیان خانواده را زیر سوال می‌برد و می‌تواند مخاطرات سلامت روحی و روانی و حتی جسمی را برای اعضای خانواده رقم بزند. پدیده چند همسری در مقطعی از تاریخ نسخه‌ای برای حل مشکلات جوامع بشری بوده است که امروز جامعه ما ظرفیت این موضوع را ندارد. چند همسری می‌تواند سلامت روان خانواده را مورد تهدید جدی قرار دهد و افرادی که می‌خواهند این اقدام را داشته باشند ابتدا باید سلامت آنها در تمامی وجوه بررسی شود. کم می‌بینم امروز زنی که چنین شرایطی را برای زندگی قبول کند و در شرایط نرمال و سلامت باشد.

وی تاکید کرد: امروز در جامعه جهانی ازدواج عبارت است از این که فردی یک فرد دیگر را انتخاب کند که در طول زمان پاسخگوی نیازهای هم در همه زمینه‌ها باشند. هیچ کسی ازدواج نمی‌کند که جدا شود. ازداج نمی‌کند که عشق خودش را با دیگری تقسیم کند و وارد حریمی شود که افراد دیگر به آن تجاوز کنند. در زندگی‌هایی که چند همسری وجود دارد، نداریم فردی را که توان برقراری عدالت را داشته باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار