آغاز هفته جایزه مصطفی(ص) در دانشگاه الزهرا(س) از ۱۸ آبان

حضور بیش از ۱۰۰ چهره علمی و دانشگاهی در مراسم اعطای سومین جایزه مصطفی(ص)

تهران (پانا) - دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی(ص) اعلام کرد طی این هفته ضمن برگزاری سومین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص)، برنامه‌های جانبی مختلفی نیز مانند ششمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی با حضور بیش از ۱۰۰ چهره علمی و دانشگاهی از کشورهای مختلف برگزار می‌شود.

کد مطلب: ۹۶۵۳۴۳
لینک کوتاه کپی شد
آغاز هفته جایزه مصطفی(ص) در دانشگاه الزهرا(س) از ۱۸ آبان

به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی جایزه مصطفی(ص)، مهدی صفاری نیا، دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی(ص) در نشست خبری سومین دوره جایزه مصطفی(ص) در تالار همایش پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری با اشاره به تلاش‌ها طی دو سال گذشته برای انتخاب برترین دانشمندان جهان اسلام در بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) اظهار داشت: این جایزه باهدف هم‌افزایی و ارتقای ظرفیت نقش‌آفرینان علم و فناوری در جهان اسلام اعطا می‌شود. جایزه مصطفی(ص) به‌صورت دوسالانه است که امسال سومین دوره آن در تهران برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های مختلف بنیاد در سطوح متفاوت اقشار جامعه خاطرنشان کرد: مسابقه دانش‌آموزی نور، رقابت علمی کنز، نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی و همچنین وجود ده‌ها نفر در کشورهای مختلف در قالب سفیران جایزه مصطفی(ص) که به پیاده‌سازی برنامه‌های بنیاد کمک می‌کنند و خادم‌المصطفی(ص) که در تأمین مالی آن نقش مهمی دارند، برنامه‌های بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در جهت اهداف یادشده است.

دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی(ص) با اشاره به افزوده‌شده بخش جدید به نام برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) یادآور شد: سومین آیین اعطای جایزه مصطفی(ص)، دوشنبه آتی (۲۰ آبان) در تالار وحدت با مهمانانی از ۳۰ کشور جهان و ۱۰۰ مدعو علمی و دانشگاهی و مراسم افتتاحیه هفته جایزه مصطفی(ص) روز شنبه آتی (۱۸ آبان) در دانشگاه الزهرا(س) برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌ استپ طی روزهای ۱۸ و ۱۹ آبان اظهار داشت: نشست‌ استپ، فرصتی برای تبادل علم و فناوری است و امسال با محوریت پنج دانشگاه ازجمله دانشگاه‌های الزهرا(س)، امام صادق(ع)، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، صداوسیما و همکاری ۹ دانشگاه و پژوهشگاه شامل دانشگاه‌های ارومیه، اصفهان، امیرکبیر، دانشگاه تهران، پژوهشکده آیندگان، پژوهشگاه مواد و انرژی، پژوهشگاه ژنتیک و زیست‌فناوری، پژوهشگاه صنعت نفت، و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار می‌شود.

وی موضوعات این دوره از نشست استپ را برشمرد و گفت: همبست آب و انرژی، ارتباطات علم، تأمین مالی علم و فناوری، نقش بانوان در علم و فناوری و سلامت موضوعات ششمین دوره نشست استپ است.

به گفته صفاری نیا نشست آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام (EISA) از دیگر برنامه هفته جایزه مصطفی(ص) است که امسال در کارخانه نوآوری آزادی با حضور ۴۰ دانشمند برگزار می‌شود؛ این نشست در سه دوره گذشته در کشور ایران، عمان و دانشگاه کراچی پاکستان برگزارشده بود.

رئیس پارک فناوری پردیس در مورد برنامه‌های هفته جایزه مصطفی(ص) 2019 تأکید کرد: بازدید از مراکز تحقیقاتی و علمی و آزمایشگاهی مانند پژوهشگاه ژنتیک، نمایشگاه لیزر و آزمایشگاه‌های تخصصی علوم پزشکی و پارک فناوری پردیس از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته‌شده است؛ همچنین برنامه ضیافتی به نام شبی با فناوران و کارآفرینان تدارک دیده‌شده است.

دولت در تأمین مالی جایزه مصطفی(ص) نقشی ندارد

صفاری نیا با اشاره به تدارک برنامه بازدید از موزه‌ها و اماکن تاریخی تهران برای مهمانان خارجی دعوت‌شده گفت: با شکل‌گیری بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) و صندوق سرمایه‌گذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص)، خیرین، مشارکت خوبی در تأمین مالی جایزه داشته‌اند و امسال نیز مانند دو دوره گذشته از همین حوزه تأمین مالی شده است و دولت نقشی در تأمین آن ندارد. بیش از ۱۷۰ نفر در این امر مشارکت کرده و در جمع ۱۱۰ میلیارد ریال در دو سال گذشته تأمین مالی در صندوق داشته‌ایم که مجموع وجوه صندوق به ۳۹۰ میلیارد ریال رسیده است. البته همه این میزان به‌صورت تأمین مالی نبوده بلکه قرض‌الحسنه یا هبه نیز بوده است.

اعطای جایزه مصطفی(ص) در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینه‌سازی همکاری و توسعه علمی و فناوری، همچنین به‌عنوان یکی از نمادهای شایستگی وبرتری علمی در سطح جهان در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. این جایزه که به‌صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود، به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارائه‌شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد.

این جایزه در دور اول (سال 94) به دو دانشمند مسلمان؛ خانم پروفسور جکی یینگ از سنگاپور و عمریاغی شیمیدان برجسته اردنی تعلق گرفت. دور دوم جایزه مصطفی(ص) (سال 96) به پروفسور سامی ارول گِلِنبه در رشته علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و اهل ترکیه و محمدامین شکراللهی در حوزه نظریه اطلاعات و ایرانی‌تبار ساکن سوئیس اهدا شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار