سیل سه هزار و 450 میلیارد ریال به بخش کشاورزی مرکزی خسارت زد

تهران (پانا) -  رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی می‌گوید در برآوررد اولیه سیلاب هفته جاری بیش از سه هزار و 450 میلیارد ریال خسارت به حوزه کشاورزی این استان وارد کرده و کارشناسان درحال جمع آوری جزئیات و ابعاد این آسیب ها هستند.

کد مطلب: ۹۰۴۹۹۳
لینک کوتاه کپی شد
سیل سه هزار و 450 میلیارد ریال به بخش کشاورزی مرکزی خسارت زد

به گزارش ایرنا،‌ «مجید آنجفی» افزود: این میزان خسارت گمانه‌زنی اولیه است و به دلیل اینکه هنوز بخش‌هایی از استان درگیر عوارض ناشی از سیلاب است امکان ارزیابی نهایی و اعلام سریع تمامی خسارت ها در زیربخش های کشاورزی وجود ندارد و این مهم در روزهای آینده اعلام می شود.
وی ادامه داد: در ارزیابی های کلی در پی بارش های شدید و جاری شدن سیلاب بخش های مختلف زراعت، باغات، قنوات و چاه های کشاورزی و تاسیسات آبزی پروری استان خسارات متعددی دیده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یاد آور شد: وقوع سیلاب در هفته جارری همچنین خسارت هایی را در بخش دام و طیور استان نیز به همراه داشته است که با توجه به پراکندگی دامداری ها در سطح روستاها و شهرستان ها برآورد نهایی این خسارت ها در حال انجام بوده و به زودی اعلام می شود.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
سه هزار و 600 رشته قنات در استان مرکزی وجود دارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار