در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی جستجو ( ۲۰۱۸) عنوان شد:

شبکه های اجتماعی باعث ایجاد معما و حل آن شد

تهران (پانا) - چهارمین نشست «سینما IT»، با نمایش فیلم جستجو( 2018) به کارگردانی آنیش چاگانتی و نقد و بررسی آن از منظر فناوری اطلاعات، با حضور منتقدان سینما و کارشناس IT، یکشنبه 7 بهمن در فرهنگ سرای فناوری اطلاعات برگزار شد.

کد مطلب: ۸۸۹۶۲۱
لینک کوتاه کپی شد
شبکه های اجتماعی باعث ایجاد معما و حل آن شد

به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای فناوری اطلاعات، در ابتدای این نشست افشین فکوری مجری برنامه به معرفی شناسنامه فیلم پرداخت، سپس محمد رضا فهمیزی منتقد سینما به نقد فیلم پرداخت و گفت: هر فیلمی از عناصر مختلفی تشکیل شده است که در کنار هم قرار می گیرد و مجموعه این ها یک فیلم را تشکیل می دهد که یا خوب است یا بد مانند ساختمانی که یا زیبا ساخته شده است یا زشت و یا درست یا غلط!

وی افزود: بین عوامل مختلفی که یک فیلم را می سازد سه تا از آنها مهمتر از بقیه است و نقش کلیدی تری دارد. فیلم نامه، کارگردان و بازیگری و البته عامل چهارم را هم می شود اضافه کرد به اسم تدوین. چون خیلی ها معتقدند که تدوینگر کارگردان دوم فیلم است. چه بسا فیلم هایی که به خاطر ضعف کارگردان فیلم خوبی نبوده اما تدوین گر آن را نجات داده است. این فیلم در سه عامل امتیازهای ویژه ای دارد که آن را تبدیل به یک فیلم خوب کرده است. اول فیلم نامه این کار که طوری برنامه ریزی شده است که شما کل فیلم را برروی صفحه مانیتور می بینید و هیچ فیلم دیگری مشابه آن ساخته نشده است و باعث شده است تا قدرت دید تماشاگر کمتر شود و کارگردان برای انجام این کار دلایل خودش را داشته است.

این منتقد سینما در ادامه گفت: این گونه فیلم ها می طلبد تا کارگردان ژانری را انتخاب کند که قابلیت جذب مخاطب را داشته باشد. اگر شما یک فیلم وسترن یا کمدی را بخواهید در این قالب بسازید، تماشاگر پس می زند و به خاطر همین کارگردان یک داستان جنایی و معمایی را برای این کار درنظر گرفته است. چون وقتی جنایی در نظر گرفته شده است، ذهن مخاطب درگیر می شود که بعد چه می شود و مدام درگیر رودست هایی می شود که از کارگردان می خورد و برای این که تماشاگر به پاسخ سوالش برسد و مجهولش تبدیل به معلوم بشود، کار را تا انتها دنبال می کند. بر اساس این ژانر فیلم نامه مناسبی نوشته شده است که هم مولفه های ژانر جنایی معمایی را رعایت کرده است و هم با شکلی که کارگردان برای نمایش فیلم نتخاب کرده بود، تناسب داشت.

فهمیزی افزود: از طرف دیگر شما بازیگران خوبی می بینید. این فیلم اولین فیلم هالیوودی هست که اولین نقش آن را یک هنرپیشه غیر آمریکایی( کره ای) بازی کرده است و بازی خوبی هم می کند.

در این فیلم به دلیل اینکه پدر مدام درگیر جستجو در دنیای مجازی است با توجه کردن به کوچکترین جزییات، قدم به قدم به حل معما می رسد و در واقع در قالب دنیای رایانه و نو این کار را انجام می دهد.

حامد کبود جامه کارشناس IT به بررسی فلم از منظر IT پرداخت و گفت: در این فیلم ما دوشخصیت داشتیم، یکی دختر که منزوی بود و او این شخصیت را عریانتر در شبکه های اجتماعی گذاشته بود که به راحتی از پسری که کاملا شخصیتش را تغییر داده بود، فریب خورد و در صفحات مجازی تبدیل به آدم دیگری شده بود. در شبکه های اجتماعی بعضی خودشان را بدون گارد نشان می دهند. به هر حال در دنیای مجازی پیچیدگی زیبا و خیلی سخت است و باید درک کنیم که دارد چه اتفاقاتی می افتد. این ها را به این دلیل گفتم که بدانیم چقدر ما والدین لازم است در مورد این شبکه و دنیای مجازی دانش کسب کنیم و چگونه آن را مدیریت کنیم؟

وی افزود: در این فیلم دیدیم که پدر هیچ شناختی از دخترش نداشت و وقتی دخترش گم شد، نمی دانست که باید کجا برود و چه کار کند؟ اولین راهی که به ذهنش رسید این بود که با حساب همسرش بالا برود و دفترچه تلفن او را نگاه کند و تازه بفهمد که چگونه می تواند بقیه را پیدا کند؟ یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که فکر می کنیم نسل بعدی که می آید دانش آن از ما بیشتر است. پس پدر و مارها باید همیشه دانش خود را بالا ببرند. با هجوم شبکه های اجتماعی لازم است تا ما هر روز اطلاعات خود را افزایش دهیم.

در این فیلم مادرها هستند که دارند قضیه را پیش می برند نه پدر ها. پدر دارد جستجو می کند و شروع آن زمانی اتفاق می افتد که با حساب همسرش وارد می شود و مادر پسر برای حمایت از او حاضر است همه کار بکند.

کبود جامه به تنهایی انسان در دنیای معاصر اشاره کرد و گفت: در این می فهمیم که دختر بسیار تنها بود، او نیاز به ارتباط داشت. برای پر کردن تنهایی خود به شبکه های اجتماعی پناه برده بود. چون در بسیاری از شبکه های اجتماعی فعال بود و به خاطر اختلاف نسل نمی توانست با پدرش ارتباط بگیرد. کارگردان می خواست در این فیلم به تنهایی انسان معاصر اشاره کند. در تمام فیلم می بینیم که تمام ارتباطات در فضای مجازی می گذرد و آدم های زیادی در فضای مجازی هستند و کارگردان به این اشاره کرده بود که انگار فضای مجازی شده است دنیای ما.

او در پایان به بررسی جلوه های بصری فیلم پرداخت و گفت: نکته جالبی که در این فیلم وجود داشت، این بود که ویندوز XP نماد قدیمی بود که برای مادر بود و برای خانواده تبدیل به خانه ای شده بود که همبستگی ایجاد کرده بود و خیلی از وقایع خوب و بدشان را آنجا می گذاشتند، اما بعد که پیشرفت کرده بود، پدر و دختر هر کدام گوشی و لب تاپ خودشان را داشتند و سوییچ بین اینها به درک فیلم خیلی جالب عمل کرده بود.

در این برنامه کیوان نقره کار متخصص IT و مجری فناورانه صدا و سیما و چند کارگردان سینما هم حضور داشتند. نشست بعدی سینما IT، 11 اسفند ماه در فرهنگ سرای فناوری اطلاعات برگزار می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار