اصلاح رتبه رقابت‌پذیری ایران در گزارش بانک جهانی

تهران (پانا) - شاخص رقابت‌پذیری جهانی درایران درحالی۸۹ اعلام شده است که می‌توان با همکاری وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و نماینده ایران دربانک جهانی،ظرف مدت سه ماه اقدامی در جهت به روزرسانی و اصلاح داده‌های کشور انجام داد.

کد مطلب: ۸۷۱۱۳۳
لینک کوتاه کپی شد
اصلاح رتبه رقابت‌پذیری ایران در گزارش بانک جهانی

به گزارش پژوهشکده بانکی، مجمع جهانی اقتصاد هرساله اقدام به انتشار گزارش شاخص رقابت‌پذیری جهانی می‌کند که امسال این شاخص بر سه رکن الزام‌های بنیادین (اقتصادهای مبتنی بر عوامل تولید)، عوامل تقویت‌کننده کارایی (اقتصادهای مبتنی بر کارایی) و عوامل موثر در نوآوری و پیشرفت (اقتصادهای مبتنی بر نوآوری) منتشر شده است.

براین اساس ارکان ۱۲ گانه شاخص‌های رقابت‌پذیری برای الزام‌های بنیادین شامل نهادها، زیرساخت، محیط اقتصاد کلان و بهداشت و آموزش ابتدایی، عوامل تقویت‌کننده شامل آموزش عالی، کارایی بازار کالا، کارایی بازار کار، توسعه بازار مالی، آمایش تکنولوژیکی و اندازه بازار و عوامل موثر در نوآوری و پیشرفت شامل نوآوری و پیشرفته‌بودن بنگاه‌ها استوار بوده است.

براساس گزارش امسال مجمع جهانی اقتصاد، ۱۰ کشور برتر آمریکا، سنگاپور، آلمان، سوئیس، ژاپن، هلند، هنگ کنگ، انگلیس، سوئد و دانمارک بوده‌اند. همچنین ۱۰ کشور ضعیف در بین ۱۴۰ کشور بررسی شده نیز کشورهای چاد، یمن، هائیتی، آنگولا، بروندی، جمهوری کنگو، سیرالئون، موزامبیک، لیبریا و موریتانی هستند.

اما وضع عمومی ایران در رتبه شاخص رقابت‌پذیری جهانی در سال ۲۰۱۸ حاکی از آن است که ایران در بین ۱۴۰ کشور، رتبه ۸۹ را کسب کرده است.

بررسی‌های ده ساله از رتبه ایران در شاخص رقابت‌پذیری جهانی طی ۱۰ سال گذشته نشان می‌دهد که رتبه ایران در این شاخص هیچ‌گاه پایین‌تر از ۶۲ (۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ و از بین ۱۴۲ کشور) نبوده است. براین اساس رتبه ایران در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۸ رتبه ۸۸ از بین ۱۳۵ کشور و برای سال ۲۰۱۶- ۲۰۱۷ نیز رتبه ۷۶ از بین ۱۳۸ کشور بوده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار