افزایش قیمت خُردهفروشی ۸ گروه مواد خوراکی
تهران (پانا) - بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خُردهفروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به شانزدهم شهریور را اعلام کرد که طی آن قیمت ۸ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و دو گروه کاهش یافت.
در هفته منتهی به شانزدهم شهریور، نرخ تخم مرغ ۲.۴ درصد، برنج ۰.۱ درصد، حبوب ۰.۸ درصد، سبزیهای تازه ۵.۱ درصد، گوشت قرمز ۱.۱ درصد، قند و شکر ۱.۶ درصد، چای ۰.۲ درصد و روغن نباتی ۰.۵ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ میوههای تازه ۱.۱ درصد و گوشت مرغ ۶.۹ درصد کاهش یافت. قیمت گروه لبنیات نیز ثابت ماند.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات نسبت به هفته قبل بهای ماست غیرپاستوریزه معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و قیمت سایر اقلام ثابت بود. بهای تخم مرغ معادل ۲.۴ درصد افزایش داشت و شانهای ۱۴۸ هزار تا ۲۲۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی معادل ۰.۹ درصد و برنج داخله درجه یک ۰.۱ درصد افزایش ولی بهای برنج داخله درجه دو ۰.۵ درصد کاهش یافت. در گروه حبوب قیمت تمام اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۲.۴ درصد افزایش داشت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه یک، نارنگی و موز عرضه نمیشد. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سـبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای انگور معادل ۶.۷ درصد و طالبی ۴.۴ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۳ درصد تا ۱۳.۵ درصد کاهش یافت. در گروه سبزیهای تازه بهای بادنجان معادل ۲.۳ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۷ درصد تا ۲۸.۵ درصد افزایش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل ۰.۷ درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۲.۶ درصد افزایش ولی قیمت گوشت مرغ ۶.۹ درصد کاهش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند معادل ۲.۱ درصد، شکر ۰.۹ درصد، چای خارجی و روغن نباتی مایع هر یک ۰.۲ درصد و روغن نباتی جامد ۱.۲ درصد افزایش داشت.
تغییرهای یکساله
طبق اعلام بانک مرکزی، قیمت خُردهفروشی لبنیات در هفته منتهی به شانزدهم شهریورماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۳۸.۳ درصد، تخم مرغ ۵۸.۳ درصد، برنج ۱۲.۵ درصد، حبوب ۳.۹ درصد، میوههای تازه ۹۰.۳ درصد، سبزیهای تازه ۴۱.۴ درصد، گوشت قرمز ۳۷.۱ درصد، گوشت مرغ ۲۶.۲ درصد، قند و شکر ۲۵ درصد، چای ۲۲.۸ درصد و روغن نباتی ۱۱.۳ درصد رشد داشت.
ارسال دیدگاه