مدیر جهاد کشاورزی گالیکش

کاهش ۱۰ درصدی تولید پیله ابریشم در شهرستان گالیکش

گرگان(پانا)-در سال جاری ۵۵۰ جعبه تخم نوغان, بین ۵۰۰ نوغاندار در شهرستان گالیکش توزیع شد که شاهد کاهش ۱۰ درصدی تولید ابریشم در شهرستان خواهیم بود.

کد مطلب: ۸۲۳۰۰۲
لینک کوتاه کپی شد
کاهش ۱۰ درصدی تولید پیله ابریشم در شهرستان گالیکش

حبیب زارع در بازدید از مکان‌های پرورش پیله‌تر در شهرستان گالیکش اظهار داشت: در راستای حمایت از نوغانداران و صنعت نوغانداری, 4 هزار و 500 اصله نهال توت اصلاح شده بین نوغانداران سطح روستاهای گالیکش توزیع شده است.

وی افزود: با توجه به توزیع 550 جعبه تخم نوغان در سطح گالیکش، پیش‌بینی می‌شود حدود 20 تن پیله تر در حوزه شهرستان تولید شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش تصریح کرد: 40 جایگاه پرورش کرم ابریشم در سطح شهرستان با همکاری دامپزشکی شهرستان برای مبارزه با بیماری‌های این صنعت ضدعفونی شده است.

زارع با اشاره به اینکه در سارهای گذشته تلفات کرم ابریشم در جهت پرورش و تولید پیله تر افزایش یافته بود, تاکید کرد: با توجه به مشکلات نوغانداران و تلفات تخم های نوغان در مدت زمان پرورش, از سال گذشته تخم نوغان را به صورت " تفریخ" ( زنده شده) به نوغانداران تحویل می دهیم که در کاهش تلفات بسیار موثر بوده است.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه پرورش کرم ابریشم و صنعت نوغانداری در حوزه روستاهای گالیکش به صورت سنتی بوده و یا در حال فراموشی بود, سایت الگویی و کانون یادگیری این صنعت را در 3 مرکز دایر کردیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش گفت: در سال گذشته, خانم مهناز پایندان به عنوان نوغاندار ملی و کشوری در سطح کشور انتخاب شد و برآنیم تا کارگاه های آموزشی زیادی را برای احیا این صنعت و روش صحیح پرورش کرم ابریشم را در روستاهای شهرستان گالیکش برگزار کنیم.

زارع اظهار کرد: در سال گذشته, 600 جعبه تخم نوغان, بین 540 نفر توزیع شد و 25 تن تولید پیله تر داشتیم, اما در سال جاری, به علت شرایط نامساعد جوی و صرفه بودن دیگر فعالیت‌های اقتصادی نسبت به نوغانداری, 10 درصد کاهش تولید پیله تر خواهیم داشت.

مرکز خلاق صنایع دستی در گالیکش راه‌اندازی شد

فاطمه مرادزاده, کارشناس ترویج امور بانوان جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش هم در این بازدید اظهار داشت: با توجه به تولید بالای نوغاندار ملی شهرستان گالیکش( به ازای هر جعبه, 53 کیلوگرم تولید),با همکاری اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان گالیکش, مرکز خلاق صنایع دستی و ابریشم بافی در راستای توسعه صنایع تبدیلی نوغانداری در روستای ینقاق شهرستان گالیکش راه‌اندازی شد.

وی افزود: از دی ماه سال 96 تاکنون, حدود 8 کارگاه آموزشی به تعداد 250 نفر و 180 مورد آموزش انفرادی در زمینه آموزش نوغانداری توسط جهاد کشاورزی صورت گرفته است.

کارشناس ترویج امور زنان جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش گفت: بیشترین صنعت نوغانداری و تولید پیله تر در 5 روستای, ینقاق, قلی تپه, پاسنگ, یورت زینل و ترجنلی می باشد و در مجموع در سطح شهرستان, 15 پهنه تولیدی وجود دارد که هر سال سایت الگویی و کانون یادگیری در یکی از این روستا در راستا آموزش های علمی و عملی مستقر می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار