معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی خبر داد:

کمبود سهمیه داروی˝آنتی‌هموفیلی ۹˝ آذربایجان غربی/ ثبت نام ۵۱ ٪ از بیماران خاص استان در سامانه مدیریت

خبرگزاری پانا: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی گفت: سهمیه تعلق گرفته برای فاکتور آنتی‌هموفیلی ۹ از سوی وزارت بهداشت برای استان کم بوده و تکافوی نیاز بیماران استان را نمی‌کند.

کد مطلب: ۷۰۹۷۶
لینک کوتاه کپی شد
به گزارش خبرگزاری پانا، دکتر محمد دلیرراد در خصوص وضعیت تامین دارو در استان اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون به منظور تامین داروی مورد نیاز بیماران خاص (هموفیلی و تالاسمی) ۱۴ قلم دارو به تعداد ۴۲۹۳۰ عدد و ارزش ریالی ۵۹۰ میلیون ریال توسط معاونت غذا و دارو به صورت متمرکز خریداری و توزیع گردیده است .
این داروها شامل فاکتور آنتی‌هموفیلی هشت ۲۵۰ واحدی، فاکتور آنتی‌هموفیلی هشت ۵۰۰ واحدی، فاکتور آنتی‌هموفیلی نه ۵۰۰ واحدی، فاکتور آنتی‌هموفیلی هفت ۱.۲میلی‌گرمی، فاکتور آنتی هموفیلی هفت ۲ میلی‌گرمی، فاکتور آنتی‌هموفیلی هفت ۱ میلی‌گرمی، فاکتور هشت هیومیت ۱۲۰۰ واحدی، فاکتور هشت هیومیت ۶۰۰ واحدی، اومان کمپلکس، دسفرال، دسفوناک، دفروکسامین، فایبا، فیبرینوژن می‌باشد که در اختیار بیماران خاص استان قرار گرفته است .
داروی فاکتور آنتی‌هموفیلی ۹ تکافوی نیاز بیماران استان را نمی کند
وی در خصوص وضعیت داروهای یارانه‌ای در استان افزودند: داروی بیماران تالاسمی دچار کمبود بوده و بیماران هموفیلی مصرف کننده فاکتور آنتی‌هموفیلی هشت، در ماه‌های اخیر داروی خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند، سهمیه تعلق گرفته برای فاکتور آنتی‌هموفیلی ۹ از سوی وزارت بهداشت برای استان کم بوده و تکافوی نیاز بیماران استان را نمی‌کند .
دکتر دلیرراد در خصوص چرخه تامین داروهای یارانه‌ای گفت: در خصوص میزان خرید داروهای مذکور از تهران این معاونت نقشی نداشته و بر اساس سهمیه تخصیص یافته از سوی وزارت متبوع به استان توزیع می‌گردد. تعداد بیماران بر اساس آمار اعلامی از سوی مدیریت خدمات بالینی معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو تعیین و سهمیه استان‌ها مشخص می‌گردد، سهمیه اختصاصی به این استان محدود بوده گاها سهمیه تخصیصی بسیار کمتر از میزان نیاز استان بوده که باعث بروز مشکلات کمبود دارو در استان می‌گردد .
دکتر دلیرراد در ادامه در خصوص اقدامات انجام یافته خاطر نشان نمودند: برای جلوگیری از اعلام آمارهای نادرست و تخصیص سهمیه صحیح به استان‌ها، سامانه‌ای جهت ثبت اطلاعات بیماران خاص در سطح وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مستقر شده است و برای تامین داروی تمامی بیماران، ضروری است هر بیمار در سامانه مذکور مشخصات خود و داروی مصرفی خود را ثبت نماید .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در خصوص اجرای طرح ثبت نام از بیماران خاص در سامانه داروهای خاص و یارانه‌ای در استان و وضعیت فعلی اجرای طرح مذکور خاطر نشان کرد: دستورالعمل و نامه مربوطه به کلیه واحدها ابلاغ و به کلیه بیماران خاص جهت ثبت نام اطلاع‌رسانی گردیده است. که تاکنون حدود ۵۱ درصد از بیماران در سامانه مدیریت توزیع داروهای خاص ثبت نام کرده‌اند که از مجموع ۸۶۷ مورد بیمار ثبت نام کننده ۱۴۱ مورد بیمار هموفیلی ۳۰۰ مورد بیمار پیوندی، ۲۷۸ مورد بیمار MS ، ۱۲۲مورد بیمار تالاسمی، ۳۴ مورد سایر بیماران می‌باشند .
تاکنون ۵۱ درصد از بیماران خاص در سامانه مدیریت توزیع داروهای خاص ثبت نام کرده‌اند
همچنین بر اساس اعلام سازمان غذا و داروی کشور ثبت نام از بیماران دیالیزی در مرحله آتی اعلام و از طریق آدرس : WWW.sepsd.fod.behdasht.gov.ir انجام خواهد گرفت .
شایان ذکر است سامانه مدیریت توزیع داروهای خاص در سراسر کشور به صورت آنلاین مستقر است و نیاز واقعی استان به داروهای یارانه‌ای مشخص و هر بیماری که به یک داروخانه مراجعه داشته باشد با مشخصات کامل در سامانه ثبت و برای سایر داروخانه‌ها ارسال می‌شود. در این صورت تمامی داروخانه‌ها همزمان از خریداری آن دارو مطلع شده و اگر بیمار قبل از اتمام دارو مراجعه مجدد داشته باشد و بخواهد مازاد بر نیازش دارو تهیه کند، داروخانه می‌تواند از تحویل دارو خودداری کند. همچنین بکارگیری این سامانه تا حدود زیادی از خروج دارو به خارج از چرخه توزیع جلوگیری خواهد کرد .
گفتنی است بر اساس اعلام کارشناس مسئول امور بیماران خاص و فراهم‌آوری اعضای پیوندی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ۲۶۷۶ مورد بیمار خاص در استان وجود دارد که از این تعداد ۹۶۶ مورد بیمار دیالیزی، ۱۱۳ مورد بیمار تالاسمی، ۲۹۷ مورد بیمار هموفیلی، ۱۳۰۰ مورد بیمار MS متقاضی استفاده از داروهای بیماران خاص و یارانه‌ای می‌باشند .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار