برداشتن گام های اقتصادی با امکان پیش بینی نرخ تورم

معاون اول رئیس جمهوری گفت: آنچه در ثبات بخشی به اقتصاد کشور بر عهده دولت بوده، عمل شده و دستاوردهای قابل دفاع دارد. وزیر جهاد کشاورزی نیز رشد اقتصادی کشور در حوزه کشاورزی را طی دو سال اخیر با 4.7 ، در وضعیت مطلوب اعلام کرد.

کد مطلب: ۵۰۲۵۱۰
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا ازاستان البرز، اسحاق جهانگیری عصر سه شنبه در آئین رونمایی و معرفی 20 رقم جدید کشاورزی و باغی در موسسه اصلاح بذر و نهال کشور در کرج، گفت: اقتصاد کشور با یک چالش بزرگ و عمیق به نام رکود تورمی همزمان با تحریم روبرو شده بود اما امروز با سربلندی از آن بیرون آمده است.
بازگشت ثبات و آرامش به اقتصاد کشور
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به بازگشت ثبات و آرامش به اقتصاد کشور، اظهار داشت: نسخه اقتصاد مقاومتی از شاخص های اقتصاد کلان کشور که تعیین کننده روند اقتصادی است، در اختیار مدیران قرار گرفته و مسئولان نیز دراین زمینه خوب عمل کرده اند، اکنون ثبات و آرامش به اقتصاد کشور بازگشته است.
جهانگیری تصریح کرد: پیش از این نسخه ای برای اقتصاد و تورم نداشتیم، اما اکنون هر فعال اقتصادی می تواند وضعیت نرخ تورم کشور را پیش بینی کند. هر تولید کننده ای می تواند قراردادی را که برای تولید و فروش منعقد می کند، پیش بینی های لازم درباره آن داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه دولت باید ثبات را به شاخص های کلان اقتصادی بازگرداند، گفت: فعالان اقتصادی نباید در فضای تاریک و مبهم قرار گیرند. فعالان باید بدانند سرمایه گذاری و تولید در چه بخشی به مصلحت است.
دستاورد قابل دفاع دولت در اقتصاد/حضور پررنگ مردم در اقتصاد
جهانگیری افزود: آنچه در ثبات بخشی به اقتصاد کشور بر عهده دولت بوده، عمل کرده و دستاوردهای قابل دفاع دارد و امیدواریم در آینده نیز این ثبات را داشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهوری رسالت آینده اقتصاد را به دست مردم و دولت به طور توام دانست و گفت: اکنون مردم نیز وارد میدان شده اند و همراه دولت هستند. این همکاری برای تولید و ایجاد شغل بیشتر است که دولت باید در سال جاری به آنها جهت دهی کند.
اقتصاد اولویت نخست کشور
وی افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب اولویت سال 95 را اقتصاد معرفی کردند. دولت و مجلس و قوه قضائیه نیز برنامه های خود را در این زمینه اعلام کرده اند. اگر دستگاهی هم تا کنون بعد از بیش از 2 ماه و نیم به این نتیجه نرسیده که اقتصاد اولویت اول است، باید در تمام سطوح برای خود وظیفه قائل شود.
بازگشت 7500 واحد صنعتی به چرخه تولید
جهانگیری خاطرنشان کرد: چند شاخص برای به حرکت در آوردن تولید در کشور تعیین شده است که یکی از آنها فعال سازی واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد است. در این خصوص 7 هزار و 500 واحد شناسایی شده است. اینها واحدهایی هستند که فعال سال آینده تضمین شده است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی دستورالعملی به تمام بانک برای کمک به این واحدها ارائه کرده است و دستگاه هایی نظیر تامین اجتماعی نیز با ابلاغ سیاست هایی برای ارائه تسهیلات به این گونه واحدها اقدام می کنند.

حمایت از تولید داخلی و صادرات
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه گسترش صادرات برای حمایت از تولید داخلی را از دیگر اولویت ها و شاخص ها عنوان کرد و گفت: حجم تولید گاهی بیش از بازار داخلی است که باید بازار صادرات را برای این نوع تولیدات ایجاد کنیم.
امسال 10 میلیارد دلار بیشتر صادرات خواهیم داشت
جهانگیری گفت: امسال باید نسبت به سال گذشته 10 میلیارد دلار بیشتر صادرات داشته باشیم. هر بخش باید برنامه ریزی خاص خود را داشته باشد و یک بسته حمایتی از صادرات کالا تهیه شده تا مشخص شود که هر بخش چه اقداماتی را برای حمایت از صادرات انجام می دهد.
ضرورت تناسب واردات با تولید داخلی
وی تناسب واردات با تولید داخلی را از دیگر شاخص های مهم اقتصادی عنوان کرد و اظهار داشت: در بحث اقتصاد مقاومتی نباید بازار را در اختیار واردات قرار دهیم به ویژه در محصولاتی که تولید داخلی داریم.
جهانگیری تاکید کرد: بازار برای همه مهم است و باید از بازار حفاظت و آن را مدیریت کنیم تا واردات به تولید داخلی آسیب وارد نکند. برای این منظور برخی تعرفه ها افزایش یافته تا بتوانیم از تولیدات داخلی حمایت کنیم.
مقابله جدی با قاچاق کالا
معاون اول رئیس جمهوری مقابله با قاچاق کالا را از دیگر شاخص ها عنوان کرد و گفت: این موضوع تنها مختص مواد مخدر نیست و اجناسی نظیر تلفن همراه، منسوجات و قطعات یدکی را نیز شامل می شود.
وی با تاکید بر اینکه قاچاق به صورت سیستمی به تولید داخلی ضربه وارد می کند، اظهار داشت: اصلاح نظام بانکی به زودی اعلام می شود و اولویت های وزارتخانه در سال 95 نیز اعلام شده و یکی از مهم ترین وزارتخانه ها که در سال جاری خواهد درخشید، وزارت جهاد کشاورزی است که با تکیه بر نیروهای زبده فعالیت می کند.
وضعیت مطلوب بخش کشاورزی کشور
جهانگیری سیاستگذاری های جهادکشاورزی را مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: در این دولت بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش ها وضعیت بهتری دارد. به طوری که از سال 92 تا 94 رشد بخش کشاورزی مثبت بوده است.
وی افزود: در برخی سال ها به خصوص سال 92 بیش از 6 میلیون تن گندم وارد شد و ذخیره گندم در برخی استان ها به سه روز رسیده بود. اما اکنون یکی از دغدغه این است که ذخایر زیاد است و آن را باید کم کنیم.
برای 200 روز ذخیره گندم داریم
جهانگیری افزود: اکنون فصل برداشت است اما بیش از 200 روز ذخیره گندم داریم. وی گفت: در بخش دانه های روغنی و دیگر محصولات کشاورزی باید گام های بلندی برداریم. با توجه به خطوط قرمز جهاد کشاورزی که یکی از آنها حفاظت از آب و خاک موجود است، از سال گذشته میزان کشت گلخانه ای به شدت افزایش یافته و آبیاری های مدرن نیز به سطح 250 هزار هکتار برسد و شبکه های آبیاری فرعی نیز ایجاد شود.
رسانه ها اخبار امیدوارکننده از فعالیت های دولت ارائه کنند
وی افزود: در کنار این فعالیت ها کسانی هستند که هر روز مردم را مایوس می کنند که کاری انجام نمی شود که به کمک رسانه ها برای اطلاع رسانی درباره اقدامات انجام شده، نیاز داریم تا اخبار امیدوارکننده از فعالیت دولت منتشر کنند.
جهانگیری تاکید کرد: در سال جاری باید به گونه ای عمل کنیم که به رشد بالای 5 درصد برسیم. سرمایه گذاری با احتساب توان داخلی کشور باید رشد قابل توجهی داشته باشد و این روند در بخش های اقتصادی دنبال شود.
معاون اول رئیس جمهوری دانش بنیان شدن بخش کشاورزی را یکی از اولویت ها در تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: بخش اقتصادی نیز باید به سوی دانش بنیان شدن گام بردارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار