مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی مطرح کرد؛

کاهش ۷ درصدی مرگ‌ومیر بیماران ریوی با بستن مالیات بر سیگار

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی گفت: اگر بتوانیم مالیات بر سیگار را به میزان ترکیه برسانیم، پس از 5 سال، حدود 11 هزار میلیارد تومان درآمد خواهیم داشت که در صورت اجرا، حدود 7 درصد از مرگ و میر بیماران ریوی کاهش می‌یابد.

کد مطلب: ۴۶۸۲۵۷
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، داوود دانش جعفری در همایش تبیین برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اولین برنامه اقتصاد مقاومتی سال 95 تا 99 که عصر دیروز در سالن اجلاس سران بر گزار شد، با بیان این مطلب، افزود: منابع خصوصی تامین منابع حوزه سلامت نیز دارای سه بخش پرداخت از جیب مردم، بیمه های تکمیلی و خیریه ها می باشد.

وی تصریح کرد: قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت و بنا به گزارش های سازمان بهداشت جهانی، 59.6 منابع حوزه سلامت در ایران توسط منابع خصوصی و 40.4 توسط منابع عمومی تامین می شده و به عبارتی دولت 21.3 منابع این حوزه را در قالب بودجه، حدود 19 درصد از راه حق بیمه های پرداختی مردم به سازمان های بیمه گر، 2.5 درصد از راه بیمه تکمیلی، 52.4 درصد از راه پرداخت از جیب مردم و 4.6 درصد نیز از طریق خیریه ها تامین می شده است.

دانش جعفری به تشریح گزارشی از تامین منابع سلامت در کشورهای مختلف دنیا پرداخت و گفت: در کشور انگلیس 84 درصد منابع بخش سلامت از راه منابع عمومی دولت، 9 درصد از راه پرداخت از جیب مردم، 2.7 درصد از طریق بیمه تکمیلی و حدود 4 درصد نیز از طریق خیریه ها تامین می شود.

وی ادامه داد: در آمریکا نیز برای تامین منابع این حوزه، 5.7 درصد از راه بودجه عمومی، 41 درصد از راه حق بیمه های پرداختی مردم به سازمان های بیمه گر، 11 درصد از طریق پرداخت از جیب مردم و 33 درصد نیز از راه بیمه های تکمیلی تامین می شود یعنی منابع خصوصی در تامین منابع حوزه سلامت، سهم زیادی دارند و علاوه بر این، حدود 40 میلیون نفر از مردم این کشور نیز فاقد پوشش بیمه ای هستند.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی اضافه کرد: در کشور پاکستان، در تامین منابع حوزه سلامت، دولت 35 درصد، حق بیمه 1 درصد، پرداخت از جیب مردم 54 درصد، بیمه تکمیلی حدود نیم درصد نقش دارند و یا در ترکیه، دولت 27 درصد، حق بیمه پرداختی مردم به سازمان های بیمه ها 49 درصد، پرداخت از جیب مردم 15.38 و خیریه ها نیز 7.8 درصد منابع حوزه سلامت را تامین می کنند.

دانش جعفری از طرح تحول سلامت به عنوان یکی از بزرگترین طرح های دولت یازدهم یاد کرد و گفت: بهتر بود تا در برنامه ششم توسعه نیز این طرح در نظر گرفته می شد و به عنوان نمونه مشخص می شد که قرار است پرداخت از جیب مردم را به چه میزان برسانیم و برای رسیدن به این میزان، منابع باید از چه طریقی تامین شود اما وقتی که در برنامه پرداخت حق بیمه 7 درصد اعلام می شود یعنی منابعی که از راه حق بیمه های پرداختی در تامین منابع مالی حوزه سلامت بیشتر از 23 درصد نخواهد بود.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به رتبه بندی کشورهای دنیا از نظر تامین منابع مالی حوزه سلامت از منابع عمومی، گفت: ایران در رتبه 152 کشورهای دنیا قرار دارد و افرادی که انتقاد می کنند که دولت در این چند سال، پرداخت های زیادی به بخش سلامت داشته، توجه داشته باشند که ما از نظر تامین مالی این حوزه توسط دولت، کشور 152 دنیا هستیم.

دانش جعفری همچنین در خصوص رتبه بندی تامین منابع مالی سلامت از راه حق بیمه پرداختی مردم به سازمان های بیمه گر، خاطر نشان کرد: کشور هلند 78، موناکو 87، چک 73 درصد از منابع سلامت را از راه حق بیمه پرداختی مردم تامین می کند در حالی که در کشور ما تامین منابع مالی سلامت از راه حق بیمه پرداختی مردم به سازمان های بیمه گر 41 درصد است. اما تفاوت حق بیمه و پرداخت از جیب مردم در این است که حق بیمه را فرد از قبل پرداخت می کند و در زمان بیماری، دچار فقر و تنگدستی نمی شود.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی به تشریح جایگاه کشورهای دنیا از نظر پرداخت از جیب مردم پرداخت و از جایگاه 159 ایران در این رتبه بندی خبر داد.

دانش جعفری با اشاره به سفر کارشناسان سازمان بهداشت جهانی به ایران، تصریح کرد: آنها به ما اعلام کردند که اگر بتوانیم مالیات بر سیگار را به میزان ترکیه برسانیم، پس از 5 سال، حدود 11 هزار میلیارد تومان درآمد خواهیم داشت و وزارت بهداشت به این منابع، چشمداشتی ندارد اما در صورت اجرا، حدود 7 درصد از مرگ و میر بیماران ریوی کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه کشورهای دنیا از طریق مالیات بر کالاهای آسیب رسان به سلامتی مردم ،حتی تا 90 درصد از بودجه بخش سلامت خود را تامین می کنند، افزود: در برنامه ششم توسعه، راهکار تامین منابع مالی حوزه سلامت، مشخص نیست.

دکتر دانش جعفری به مقایسه بودجه دولت برای بخش سلامت قبل و بعد از اجرای طرح تحول سلامت پرداخت و افزود: تامین منابع از راه بودجه عمومی از 18 به 27،پرداخت از جیب مردم از 51.4 به 40، حق بیمه از 19 به 23، بیمه های تکمیلی از 5.8 به 4.2 و خیریه ها از 4.6 به 3.2 درصد رسیده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار