بحث‌های داغ و جنجالی فروشگاه شهروند در شورای شهر تهران

تهران (پانا) - اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز شورا انتقاداتی را درباره عملکرد فروشگاه شهروند مطرح کردند اما در نهایت گزارش حسابرسی شرکت شهروند برای سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ با حداکثر آرا به تایید رسید.

کد مطلب: ۱۳۴۷۹۵۰
لینک کوتاه کپی شد
بحث‌های داغ و جنجالی فروشگاه شهروند در شورای شهر تهران

میثم مظفر در یکصد و سی‌امین جلسه شورای ششم در جریان بررسی گزارش حسابرسی شرکت شهروند برای سالهای مالی ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ با اشاره به گزارش عجیب و غریب این شرکت، اظهار کرد: در ذیل این گزارش ایرادات بنیادین و بزرگی مطرح شده است؛ بر اساس اعلام حسابرس چاپ بُن های جعلی و تکرار بن های خرید شهروند در این سالها انجام شده است.

رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سیستم کنترل داخلی مناسب برای جلوگیری از چاپ این بن ها وجود نداشته است، خاطرنشان کرد: شهرداری تهران بن از این فروشگاه با طرفیت بانک شهر دریافت کرده که رقم صدور بن ۵۰ میلیارد تومان به تاریخ روز بوده و با سود بانکی به ۱۲۰ میلیارد تومان تا سال ۱۳۹۹ رسیده است.

وی ضمن انتقاد به حسابرس شورا که در یکسری موضوعات عنوان مشروط را به کار برده است اعلام کرد: شرکت شهروند بدون مجوز با ۳۰ درصد سهام شرکت شهروند و ۷۰ درصد سهام شرکت سرمایه گذاری سپهر، شرکت شهروند ایرانیان را راه اندازی کرده و اخذ مجوز و سیر قانونی آن طی نشده و همچنین با بیمه سرمد قرارداد منعقد کرده که صرفه و صلاح شهرداری محل تردید است ضمن آنکه مطالبات سنواتی به میزان 5میلیارد و پانصد میلیون تومان وصول نشده و بیش از 11 میلیارد تومان نیز دارای بدهی سنواتی است.

مظفر با تأکید بر لزوم حکم فرمایی انضباط مالی در فروشگاه شهروند یادآور شد: حکم تخلیه فروشگاه چیذر نیز صادر شده بود که این اقدام در نوع خود نوبر است؛ ۱۲ فقره از املاک انتقالی، اسناد مالکیت مشخصی ندارند و نسبت به این موضوع نقص جدی وجود دارد.

وی با انتقاد از واگذاری برخی غرف شهروند بدون نظارت و مزایده افزود: فروش ضایعات شهروند بدون نظارت کارشناس رسمی دادگستری انجام شده و نشان می دهد فروشگاه در وضعیت بسیار نامناسبی داشته و دستورالعمل مشخصی برای استفاده از امکانات و ظرفیت های این شرکت وجود نداشته و قراردادهایی با برخی شرکت‌ها مانند پارس گوتجارت آسیا، رهنما گستر امین و نوید پخش ارمغان منعقد شده که صرفه و صلاح شهرداری رعایت نشده و تخلف صورت گرفته است که همه این موارد نشان می دهد که این فروشگاه تخلفات محرزی است که در اصول اولیه انظباط مالی مشاهده می شود.

رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: وضعیت عملکردی فروشگاه شهروند بسیار نامناسب بوده و تخلفات محرز از قوانین مصوبه شورا و موضوعه کشور در برگزاری مناقصات و مزایدات داشته و امیدواریم در این دوره نظم و انضباط مالی خوبی در شرکت ایجاد شود.

آخوندی: حسابرسی سالیانه شورا جلوی مسیر اشتباه را می گیرد

محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اگر حسابرسی سالیانه در شورا به موقع منعکس می شد و به اطلاع مسئولین مدیریت شهری و مردم می رسید، جلوی مسیر اشتباه گرفته می شد، اظهار کرد: وقتی چهار سال گزارش حسابرسی ارائه نمی شود و شهرداری نیز تمایلی به این موضوع و نظارت نداشته، برند یک مجموعه که متعلق به مردم است به راحتی در اختیار بخشی دیگر قرار گرفته، سرمایه شهر به تاراج می رود که توسط مدیریت شهری در این دوره بازگشت.

وی افزود: برخی رسانه ها با افراد بی سواد مصاحبه می کنند و در خصوص اقداماتی که هنوز در شورا مصوب نشده، سخن می گویند و اگر این رسانه ها در مورد فروشگاه شهروند جلسه ای برگزار نکردند و فجایع را بررسی نکردند مشخص است که دروغ می گویند و به دنبال این هستند که در روند خدمات رسانی خلل وارد کنند.

آخوندی تأکید کرد: باید پرسید که فروشگاه شهروند در طول چهار سال چه اقداماتی انجام داده و درخواست می کنم که مدیرعامل فروشگاه، تخلفات را پیگیری و مقصران و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی کنند.

سروری: شهروند دایرة المعارف تخلفات 96 تا 99

پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه گزارش شرکت شهروند نگران کننده است و این گزارش بعنوان دایرهٌ المعارف تخلفات برداشت می شود گفت: این گزارش نشان می دهد که اگر حسابرسی صورت نگیرد، چه اتفاقاتی می افتد.

وی افزود: باید رأی گیری شود که اعضای شورا بر این مبنا بخواهند که تخلفات را پیگرد قانونی کنیم.

کاشانی: متخلفان باید پاسخگو باشند

حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: باید از کسانی که تخلف کردند بخواهیم که در خصوص تخلفات خود پاسخگو باشند؛ شاید رسانه ها نخواهند این کار را انجام دهند، اما ما بعنوان متولی وظیفه داریم با کسانی که به منافع مردم شهر تهران ضربه زدند بازخواست کنیم و بخواهیم که تعیین تکلیف شود.
وی تصریح کرد: باید واضح و صریح و شفاف گزارشات ارائه شود، اما در نهایت حرف ما با خودمان است که اگر کاری انجام دهند و تخلفی کنند و بروند، باید بررسی شود.

مدیرعامل شهروند: شهروند تنها برند تجاری شهرداری های کشور است

در ادامه داوود قربانیان مدیرعامل شرکت شهروند تأکید کرد: این شرکت یک گوهر ارزشمند در مجموعه شهرداری و تنها برند تجاری شهرداری های کشور به شمار می رود؛ شهرداری تهران واجد این برند تجاری ارزشمند با هزار تأمین کننده است.

وی افزود: بیش از ۲ هزار نیروی مستقیم و هزار و ۴۰۰ نفر نماینده شرکت در فروشگاه شهروند مشغول به کار هستند؛ شهروند یکی از زنجیره های گسترده تأمین و تولید در کشور است و تقریبا ۳۵۰ صندوق به بیش از ۵۰ هزار مشتری خدمات ارائه می دهند.

قربانیان یادآور شد: تعداد فاکتورها ۱۰ درصد رشد پیدا کرده و با توجه به توسعه فروشگاه های زنجیره ای، این اقدام ارزنده ای در شهروند است؛ همچنین ما ۶۱ درصد رشد ریالی داشتیم و سال آینده بیش از این خواهد بود.

وی افزود: ما در یک سال قبل مدل سازی و بهینه سازی فرآیندها را انجام دادیم و خرید اعتباری و اقساطی را در پیش گرفتیم و چهار میلیون تومان اعتبار به کارکنان شهرداری برای خرید اختصاص یافت و تاکنون ۲۰ میلیارد تومان خرید اقساطی از سوی کارکنان انجام شده و در گام بعدی دیگر نهادها تحت پوشش خواهند بود که تا امروز ۱۰ قرارداد با نهادهای دیگر منعقد شده است.

مدیرعامل شرکت شهروند با بیان اینکه مسائل زیادی در این فروشگاه وجود داشته است، گفت: شرکت شهروند، بدون اخذ مجوز شهرداری حق بهره برداری از برند خود را در قبال اخذ ۳۰ درصد از سهام شرکتی دیگر به آن شرکت واگذار کرده بود، در حوزه سیاست گذاری توسعه، قیمت و تبلیغات با مشکل اساسی مواجه می شد که ما از سال قبل با باز کردن پرونده های حقوقی و حمایت ویژه شهردار تهران، برند را بازگرداندیم و به جرأت اعلام می کنم برند شهروند متعلق به شهرداری تهران است و تجهیزات و فروشگاه هایی که ایجاد شده بود، به شرکت اضافه شد.

قربانیان: به دنبال توسعه کشوری فروشگاه های شهروند هستیم

وی افزود: در حال حاضر توسعه کشوری را آغاز کردیم و تا پایان سال دو فروشگاه به هشت فروشگاه کشوری ما اضافه خواهد شد و امیدواریم شهروند را به جایگاه شایسته خود برسانیم که در زنجیره ارزش و تأمین نیازها به حمایت شورا و شهرداری نیاز داریم.

قربانیان تأکید کرد: مالیات سال ۹۷ و ۹۸ تسویه شده و سال ۹۹ در هیئت حل اختلاف است و مالیات بر ارزش افزوده سال ۹۹ نیز هنوز رسیدگی نشده است، مالیات حقوق نیز به هیئت حل اختلاف ارجاع شده که متعلق به سال ۹۷ است و مالیات حقوق سال ۹۸ و ۹۹ نیز تسویه شده است.

وی با بیان اینکه بن ابزاری برای فروش است، یادآور شد: در حال حاضر لزوم وجود بن احساس می شود؛ ایرادات جعل بن کاملا برطرف شده و نظام هایی در صندوق ها اعمال شده که هر بن کد اختصاصی دارد که با مراجعه، این کد باطل می شود و امکان استفاده مجدد وجود نخواهد داشت و در یک سال و نیم اخیر حتی یک بن تکراری و جعلی در شهروند نداشتیم.

مدیرعامل شرکت شهروند با اعلام اینکه عملیات تأمین کالا مستقیماً صورت می گیرد، اظهار کرد: کل موضوعات در کمیته تأمین شرکت تصمیم گیری می شود و دستگاه های نظارتی در جلسات ما حضور دارند و همه موارد ثبت و ضبط می شود.

وی با بیان اینکه برخی تسهیلات از سوی شهرداری با املاک شهروند دریافت شده بود، گفت: این تسهیلات باید پیگیری شود تا پرداخت اقساط آن صورت بگیرد، تقاضا می کنیم پیگیری شود که تعیین تکلیف این وام ها انجام شود؛ باید تأکید کنم که این وام ها مربوط به دوره قبلی بوده و در دوره فعلی اخذ نشده است.

قربانیان با بیان اینکه هیچ مشکلی در خصوص تخلیه املاک نداریم و استقرار شهروند در املاک خود تثبیت شده است، تصریح کرد: مقررات و آیین نامه ها در حال بارگذاری است که امیدواریم فروشگاه را در سالهای آینده مدیریت کند.

وی افزود: شرکت شهروند عملیاتی و بازرگانی است و خرده فروشی در آن انجام می شود که تأمین آن بر اساس آیین نامه ها و قوانین مختلف است و بعضاً قراردادهای امانی با تأمین کنندگان داریم؛ لذا اقدامات ویژگی قانونی خود را می طلبد و اگر شورا و شهرداری کمک کنند، نظام چابک سازی در عملیات مالی فروشگاه را در دستور کار خود قرار می دهیم.

مدیرعامل شرکت شهروند با بیان اینکه حسابرس داخلی در فروشگاه مستقر شده است، اظهار کرد: برای آینده فروشگاه شهروند، نیازمند این هستیم که در بخشی از مقررات، چابک تر عمل شود و لازم داریم که در این زمینه در برخی موارد مستثنا عمل کنیم، شاید در آینده ناچار باشیم کارگاه هایی را به فروشگاه الحاق کنیم و اگر بتوانیم تولیداتی همچون پوشاک را داشته باشیم، می توانیم پوشاک ۷۰ هزار نفر نیروی شهرداری تهران را تأمین کنیم و شهروند به یک تأمین کننده بزرگ تبدیل شود.

در ادامه حسابرس شورای شهر در توضیحی اعلام کرد: جایگاه بند های حسابرسی تابع ضوابط حرفه ای و بدور از سلیقه است و برخی بندها به عدم رعایت مقررات و قوانین و برخی بندها به صورت های مالی معطوف می شود به همین دلیل در برخی فرازها موضوع مشروط صادر شده هرچند عدم رعایت مقررات و قوانین درج شده که امیدواریم با پیگیری های لازم دیگر شاهد این قبیل موارد تخلفاتی نباشیم.

تصویب بندهای تکلیفی شورا در خصوص شرکت شهروند

بر اساس این گزارش بندهای تکلیفی مصوب شورای شهر تهران در خصوص شرکت خدماتی کالای شهروند در 7 بند احراز و مقرر شد تا این موارد در اسرع وقت تععین تکلیف شود.

موارد تکلیفی به شرح ذیل است:1. تعیین و تکلیف نهایی و قطعی وضعیت مالیاتی شرکت خدماتی کالای شهروند تا پایان سال1401 ؛ 2.شرکت موظف به طراحی سیستم کنترل داخلی مناسب به منظورجلوگیری از چاپ بن های کشف شده جعلی و استفاده تکراری از برخی از آنان می باشد3. شرکت موظف به تعیین تکلیف اسناد مالکیت ساختمان دفتر مرکزی و ساختمان دارآباد می باشد4.شرکت موظف به تعیین تکلیف پرداخت بدهی اداره کل رفاه شهرداری تهران به شرکت بانک شهر می باشد5. شرکت موظف به تعیین تکلیف وضعیت اجاره فروشگاه‌های چیذر، تهران نو، جمهوری و ترکمنستان بابت حکم تخلیه صادره می‌باشد. 6. شرکت ملزم به رعایت مفاد بخشنامه شماره 10/522282 (الزامات اجرای بودجه، امور مالی و حسابرسی شهرداری تهران) مورخ 1394 و همچنین واگذاری بعضی از غرفه ها در فروشگاه ها و فروش ضایعات بدون اخذ نظر کارشناس دادگستری می‌باشد.7. شرکت موظف به ارائه مستندات مورد لزوم از جمله نحوه و چگونگی تعیین سهم موضوع تشکیل شرکت شهروند ایرانیان با مشارکت 30 درصدی واحد مورد گزارش و سهم 70 درصدی شرکت سرمایه گذاری سپهر(شرکت بین المللی محصولات پارس) که بدون تشریفات قانونی و اخذ مجوزات لازم حداکثر تا پایان آذر ماه به کمیسیون برنامه و بودجه می باشد.

گفتنی است گزارش حسابرسی شرکت شهروند برای سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ با حداکثر آراء موافق اعضای شورای اسلامی شهر تهران مورد تأیید قرار گرفت و مقرر شد که تخلفات عنوان شده مورد بررسی قرار گیرد و در صورت وجود ظرفیت پیگرد قانونی، پیگیری های قضایی انجام شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار