رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد

رشد ۱۸ درصدی صادرات در ۹ ماه ابتدایی امسال

تهران (پانا) - رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد میزان صادرات کشور در ۹ ماه ابتدایی امسال با رشد ۱۸ درصدی به۴۵.۳ میلیارد دلار رسیده است.

کد مطلب: ۱۳۴۴۶۹۷
لینک کوتاه کپی شد
رشد ۱۸ درصدی صادرات در ۹ ماه ابتدایی امسال

علیرضا پیمان‌پاک در نشستی خبری با تاکید بر تلاش سازمان توسعه تجارت بر تنوع بازارهای صادراتی عنوان کرد: در ۹ ماه ابتدایی امسال صادرات مشتقات نفتی با رشد ۳۶ درصدی، معدن و صنایع معدنی رشد ۵ درصدی وزنی و کاهش ۵ درصدی رقم صادراتی، رشد ۱۴ درصدی محصولات صنعتی و کاهش ۱۳ درصدی محصولات کشاورزی همراه بوده است.
وی با بیان اینکه تجارت آزاد آثار مثبتی برای کشور دارد، عنوان کرد: تعرفه ترجیحی با اندونزی نهایی شده و در سفر و دیداری که وزیر صمت با همتای خود در این کشور خواهد داشت کاهش عوارض و برقراری تعرفه ترجیحی میان ایران و این کشور برقرار خواهد شد.
وی در ادامه از انجام تلاش‌هایی برای تجارت آزاد با ونزوئلا خبر داد و افزود: با مطالعات انجام‌شده حوزه‌هایی به عنوان کشور هدف که محصولات تولیدی ما قابلیت انتقال به آنها را دارند انتخاب می‌شود تا تجارت آزاد با آنها برقرار شود.
پیمان‌پاک تصریح کرد: با همکاری وزارت جهادکشاورزی در حوزه قرنطینه گیاهی همکاری مناسبی با عمان، روسیه و جنوب شرق آسیا موافقت‌نامه‌هایی منعقد شده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت از رشد ۳۰۰ درصدی صادرات آبزیان به روسیه خبر داد و افزود: برای صادرات صنعت و محصولات حلال نیز اقدام‌هایی انجام و موفقیت‌هایی حاصل شده است.
وی گفت: همچنین با هدف تنقیح قوانین و یکپارچگی قوانین نیز مباحثی در دست پیگیری است.
وی در مورد ممنوعیت‌های صادراتی نیز گفت: هیچ کالای ممنوعه صادراتی وجود ندارد و تنها در مورد دام و یک یا دو قلم کالای محدود صادرات ممنوع است.

معاون وزیر صمت به حوزه لجستیک اشاره کرد و گفت: در بخش حمل و نقل دریایی مشکل جدی داریم و در دریای خزر با کمبود ناوگان حمل و نقل مواجه هستیم. باید خطوط منظم را فعال کنیم.

وی افزود: البته ما فعالیت‌هایمان را منوط به همکاری با بنگاه‌های دولتی نکرده‌ایم بلکه با استفاده از تسهیلات بخش خصوصی را درگیر کرده و در دریای خزر با همکاری بانک‌ها و سازمان بنادر کشی اضافه کردیم.

وی اضافه کرد: همچنین صندوق ضمانت صادرات با بیش از ۱۰ کشور مقصد قرارداد تعهدآور امضا کرده و بر آن اساس با تاییدیه صندوق کشور مقصد از تاجر خارجی می‌گیرد بیمه‌نامه و ضمانت‌نامه برای کالای ایرانی و بالعکس صادر می‌کند. بنابراین ریسک صندوق کاهش و گستره فعالیت‌های صندوق افزایش یافته است.

پیمان پاک در مورد میزان صادرات غیرنفتی گفت: ۴۵.۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در ۱۰ ماه اول سال داشتیم که رشد ۱۸ درصدی ارزش و ۳ درصدی در وزن داشته است.

وی افزود: در حوزه پتروشیمی و محصولات مشتقات نفتی ۳۶ درصد رشد داشتیم. همچنین در حوزه معدن و صنایع معدنی ۵ درصد کاهش ارزش اما ۵ درصد افزایش وزن داشتیم که ناشی از کاهش قیمتها در حوزه
بین الملل بوده است.

معاون وزیر صمت ادامه داد: ۱۵ درصد رشد ارزش و ۳ درصد کاهش وزن در بخش صنعت داشتیم. همچنین در حوزه صادرات محصولات کشاورزی نیز ۱۴ درصد کاهش ارزش و وزن داشتیم.

وی با تاکید بر اینکه این آمار بالاترین رکورد تجاری کشور بوده است، بیان کرد: تا پایان امسال به ۵۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دست خواهیم یافت که برای نخستین بار رقم زده خواهد شد.

پیمان پاک تاکید کرد: با وجود مشکلات فراوان مانند آزادسازی نرخ ارز، حذف ارز ترجیحی، معضل کمبود انرژی و قطعی برق صنایع، جنگ سوریه و اوکراین، کاهش قیمت محصولات فلزی و اخلال در سفر هیات‌های تجاری به دنبال اغتشاشات ماه‌های اخیر، صادرات غیرنفتی با همراهی تجار و فعالان اقتصادی پیشرفت داشت و آمارها امیدوارکننده بودند.

وی در مورد بازار آفریقا گفت: از ۳۰ مرکز تجاری که ۸ مرکز در حوزه آفریقا راه اندازی شده است و ۳ رایزن بازرگانی به قاره آفریقا اعزام کردیم.

پیمان پاک تصریح کرد: در دوره‌های قبل نسبت به بازارهای بکر بی توجهی شد و ما سعی داریم در این حوزه‌ها وارد شویم؛ به عنوان نمونه صادرات فنی و مهندسی به آفریقا ۶۰۰ درصد افزایش یافت.

به گفته وی، تجارت با آفریقا تا پایان سال به ۱.۲ میلیارد دلار خواهد رسید که ۹۵ درصد این رقم مربوط به صادرات کالاهای ایرانی می‌شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در مورد برگشت ارز گفت: سال گذشته که فاصله بین نرخ ارز نیما و بازار آزاد زیاد نبود، طبق اعلام بانک مرکزی بیش از ۸۰ درصد ارز صادراتی به کشور بازگشت.

وی افزود: جلسات کارگروه اقدام ارزی به صورت هفتگی برگزار می‌شود اما نظر مدیریت قبلی بانک مرکزی این بود که این کارگروه به بانک مرکزی منتقل شود که منتقل هم شد.

پیمان پاک با تاکید بر اینکه ما به دنبال تسهیل بازگشت ارز هستیم، گفت: ما نمی‌توانیم پیمان سپاری را برداریم اما باید فرایند را تسهیل کنیم؛ به عنوان نمونه با کمک بانک‌های تجاری در تلاش هستیم که ارز در خارج به این بانک‌ها منتقل شود و بانک‌ها ارز را به کشور برگردانند.

وی در مورد روابط بانکی ایران و روسیه اظهار کرد: سیستم بانکی دو کشور برقرار نبود، میربیزینس بانک را داشتیم اما پیامرسان فعال نبود. با فعالسازی این پیامرسان، بانک‌های تجاری ما می‌توانند دستور پرداخت بدهند.

پیمان پاک افزود: همچنین با پیامرسان می‌توانیم نسبت به گشایش ال سی اقدام کنیم و با کشورهای حوزه اوراسیا ال سی می‌توانیم گشایش کنیم که تاکنون نداشتیم.

وی ادامه داد: اغلب انتقادات سیاسی است و اعداد اشتباهی گفته می‌شود؛ دلار حوزه اوراسیا و آفریقا هیچ فرقی با دلار سایر کشورها ندارد اینکه ما افزایش درآمد از تجارت داشته باشیم نکته مثبتی است.

پیمان پاک با بیان اینکه همه با روسیه در حال کار هستند و کاری هم با اوکراین نداشتند، گفت: بهتر است تسویه حساب‌های سیاسی را در جای دیگر ببریم. کسی به تجار ترک و قطر نگفت چرا با ایران که تحریم است تعامل دارید. ما باید تمام ظرفیت‌های تجاری را فعال کنیم و به کار صادرات خود بپردازیم.

وی افزود: بازار روسیه بسیار مورد توجه تجار ایرانی است و این پیامرسان می‌تواند نقش بسزایی در توسعه تجارت با این کشور داشته باشد. اگر می‌گوئیم تجارت با روسیه فقط ۳۰ درصد رشد داشت به دلیل عدم برقراری ارتباط پیامرسان بود. همچنین در حوزه لجستیک نیز مشکل داریم که باید مشکلات را حل کنیم.

وی با اشاره به کارشکنی‌ها در ارتباط تجاری با روسیه، اظهار کرد: اگر کشتیرانی ما کشتی‌های رورو را خریده بود امروز در حوزه آذربایجان کمتر مشکل داشتیم و با ۳ کشتی می‌توانستیم صادرات داشته باشیم و امروز نمی‌گفتیم چرا از بازار خوبی که در روسیه به وجود آمده استفاده نمی‌کنیم.

معاون وزیر صمت گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۲ میلیارد دلار تهاتر انجام شده است.

وی افزود: در تهاتر نفت و نهاده دولت حضور دارد اما در سایر تهاترها بخش خصوصی فعال است و اگر این تهاتر مثبت نباشد بخش خصوصی تهاتر انجام نمی‌دهد.

پیمان‌پاک ادامه داد: به دلیل ترکیب صادرات و واردات برآیند سود تاجر افزایش می‌یابد و بنابراین تاجر انگیزه برای تهاتر دارند.

وی در مورد استفاده از رمزارز برای واردات نیز اضافه کرد: یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم ایجاد زیرساخت برای استفاده از رمزارز بود که در این بخش دو مشکل داشتیم؛ یکی مشکل قانونی بود که این مشکل را حل کردیم و مساله دوم ایجاد زیرساخت ای تی مشابه ساختار نیما بود تا رمزارز در انجا استفاده شود.

پیمان پاک گفت: در این راستا با مشارکت اتاق بازرگانی این ظرفیت ایجاد شده و منتظر ایجاد حساب ریالی از سوی بانک مرکزی هستیم و پس از ان به صورت رسمی با رمزارز واردات انجام می‌شود.

معاون وزیر صمت افزود: البنه تاکنون با استفاده از رمزارز تقریباً ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار به صورت پایلوت با همکاری بانک مرکزی بدون استفاده از زیرساخت‌های نرم افزاری واردات انجام داده ایم.

وی گفت: ساختار کار تمام است و حساب ریالی نیز تا دو سه هفته دیگر از سوی بانک مرکزی اعلام می‌شود و تا پایان سال رسماً فرایند رمزارز را پیاده می‌کنیم.

پیمان پاک افزود: ما به بحث قراردادهای هوشمند که خودش یک جایگزین و تکمیل ظرفیت ال سی است ورود کرده و در حال پیاده سازی آن هستیم. در سامانه رمزارز از ظرفیت قرارداد هوشمند استفاده می‌کنیم.

وی گفت: همچنین پلتفرم‌های ایرانی را به پلتفرمهای کشورهای مقصد متصل خواهیم کرد تا از لاینی استفاده کنیم که با گذر از تحریم و مشکلات، کار تجارت را به صورت مجازی و نرم افزاری انجام دهیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار