رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد

مدیریت دانش، بستری برای ایجاد شهرهای هوشمند

تهران (پانا) - رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد که مدیریت دانش، به ‌عنوان بستر شهر هوشمند با رویکرد نظام‌مند کردن اهداف سازمانی و ایجاد ارزش‌های بیشتر منجر به تولید ثروت و سرمایه فکری شده و این مهم‌ترین دستاورد مدیریت دانش برای شهرداری تهران است.

کد مطلب: ۱۲۸۱۵۸۷
لینک کوتاه کپی شد
مدیریت دانش، بستری برای ایجاد شهرهای هوشمند

به گزارش روابط عمومی شورای شهر تهران، احمد صادقی، رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران در وبینار علمی تخصصی«آینده نگاری و سیاست گذاری مدیریت دانش در شهرداری تهران» که با حضور فرهاد علی پور، عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان، عقیل منصوری لطفعلی، سرپرست معاونت مطالعات مدیریت اقتصادی و امور اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، کیومرث اشتریان، استاد دانشگاه تهران، احسان متولیان، دبیر کل مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران و نرگس رامک، دبیر نشست و مدیر گروه مستند سازی پروژه های شهری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران برگزار شد، مدیریت دانش را بستری برای ایجاد شهر های هوشمند عنوان کرد.
احمد صادقی، شهرنشینی را یک پدیده بی‌پایان و رو به رشد دانست و اذعان داشت: نیاز شهرهای امروز با دهه‌های گذشته متفاوت و نیاز شهر هوشمند امروز محسوس است و شهرداری به ‌عنوان ‌نهادی که نقش مهمی در حکمرانی شهری و ارتباط مستقیم با مردم را دارد، می‌تواند در عرصه مدیریت دانش سهم به سزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: امروزه 54% از مردم جهان در شهرهای مختلف زندگی می‌کنند که انتظار می‌رود تا سال 2050 به 66% برسد. در مجموع با رشد کلی جمعیت، شهرنشینی در عرض سه دهه آینده، جمعیتی بیش از 2 میلیارد نفر دیگر را به شهرها اضافه خواهد کرد. لذا پایداری زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی از نکات بسیار ضروری جهت هماهنگی با این گسترش سریع جمعیت و تأمین منابع مالی شهرها، می باشد.
وی اظهار داشت: پر واضح است با رشد شهر نشینی نیاز های جدید نیز پدیدار می شود همچنان که نیاز های شهر های امروز با چند دهه قبل قابل قیاس نیست. از اینرو امروزه با رشد فناوری و تکنولوژی ضرورت ایجاد شهر هوشمند بیش از پیش احساس می شود و این در حالی است که شهر های هوشمند و بستر های وجود آن چندین سال است که در جهان شروع شده و ما ناگزیر به حرکت در این مسیر هستیم.
صادقی در ادامه افزود: مدیریت دانش از پنج زیر مؤلفه شامل کیفیت زندگی، مشارکت شهروندان، شهر هوشمند، تقویت سازمان‌های غیردولتی و حکمروایی شهری تشکیل شده که این مهم نیز دارای پنج زیر مؤلفه شفافیت، اثربخشی و کارایی، عدالت اجتماعی، قانونمندی، ثبات سیاسی و مبارزه با فساد است، با افزایش مدیریت دانش، مدیریت شهری نیز ارتقا خواهد یافت.
این عضو شورا خاطر نشان ساخت: رشد روز افزون علوم مختلف و گستردگی و پیچیدگی روابط سازمانی در عرصه داخلی و خارجی، مدیریت امروز را ناگزیر از توجه جدی برای انتخاب شیوه برخوردی مناسب با ابزاری مهم به نام" اطلاعات" کرده است. در این بین سازمانها و شرکتهایی موفق هستند که با انتخاب و گزینش شیوه ها و روش هایی مناسب بهترین، بیشترین و کم هزینه ترین اطلاعات مورد نیاز خود را تولید یا جمع آوری کنند و با ابزارهایی مناسب اعم از نیروی انسانی و یا ابزارهای الکترونیکی آنها را پردازش و قابل گزارش گیری نمایند و گزارشهای خروجی ازطریق اطلاعات را دراختیار واحد ها واجزا خود قراردهند تا درانتخاب سیاست ها وبرنامه ریزی درون تشکیلاتی خود ازآن ها استفاده کنند.
صادقی افزود: لذا قطعاً مدیریت دانش به ‌عنوان بستر شهر هوشمند با رویکرد نظام‌مند کردن اهداف سازمانی و ایجاد ارزش‌های بیشتر ما را به تولید ثروت و سرمایه فکری می‌رساند و این مهم‌ترین دستاورد مدیریت دانش برای شهرداری تهران است. همچنین امروزه مدیریت دانش اهمیت خودش را در سازمان‌ها پیدا و توجه صاحب ‌نظران این حوزه را جلب کرده است. مؤلفه‌هایی مانند شهر هوشمند، کیفیت زندگی، مشارکت شهروندان، حکمروایی شهری نمونه‌هایی از مؤلفه‌های مدیریت شهری شمرده می شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: لازمه ایجاد شهر هوشمند، استقرار نهاد مدیریت دانش و ایجاد بانک اطلاعات جامع در دسترس و قابل ‌ویرایش، از شروط اصلی آن به شمار می‌آیند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار