رئیس انجمن علمی مددکاری ایران در گفت‌وگو با پانا:

مسئولیت مدنی شهروندان در تزریق واکسن کرونا؛ چرا برخی واکسن نمی‌زنند؟

تهران (پانا) - تامین واکسن کرونا در هفت ماه گذشته منجر به واکسینه شدن جمع زیادی از مردم کشور شده است اما طبق آمار هنوز بیش از 10 میلیون نفر واکسینه نشده‌اند که به گفته رئیس انجمن علمی مددکاری ایران بی‌اعتمادی مهم‌ترین عامل در تمایل نداشتن برخی افراد به انجام واکسیناسیون است.

کد مطلب: ۱۲۵۸۰۶۵
لینک کوتاه کپی شد
مسئولیت مدنی شهروندان در تزریق واکسن کرونا؛ چرا برخی واکسن نمی‌زنند؟

مصطفی اقلیما در گفت‌وگو با پانا درخصوص چرایی تمایل نداشتن برخی افراد به انجام واکسیناسیون اظهار کرد: «این مساله فقط مختص ایران نیست بلکه اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا نیز برخی افراد در برابر واکسینه شدن مقاومت می‌کنند و هیچ اعتمادی به واکسن‌ها ندارند. به‌طوری که معروف‌ترین تنیس‌باز جهان نیز اعلام کرده نمی‌خواهد واکسن کرونا تزریق کند بنابراین بی‌اعتمادی به واکسن کرونا یک مساله فراگیر در کل جهان است.»

رئیس انجمن علمی مددکاری ایران افزود:‌ «افرادی که در برابر واکسیناسیون مقاومت دارند دلایل مختلفی را برای تزریق نکردن عنوان می‌کنند از جمله اینکه واکسیناسیون را نوعی کاسبی متولیان می‌دانند یا اعتماد به نوع واکسن ندارند یا درگیر برخی خرافات هستند.»

شهروند مسئولیت‌پذیر احساس مسئولیت دارد و این احساس مسئولیت در نهایت به نفع همه مردم جامعه خواهد بود. یکی از این مسئولیت‌ها، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و انجام واکسیناسیون کرونا است تا همه‌گیری کنترل شود

وی بی‌اعتمادی به واکسن کرونا را مهم‌ترین دلیل عنوان شده از سوی واکسینه نشده‌ها عنوان کرد و گفت: «افرادی که واکسن نمی‌زنند می‌گویند فرایند واکسیناسیون شفاف نیست و بنابراین آنها اعتماد نمی‌کنند که خود و خانواده خود را واکسینه کنند. از طرفی در جامعه‌ای که در آن اظهارنظرهای مختلف و زیادی در زمینه بیماری کرونا و واکسن‌های کرونا صورت می‌گیرد و برخی از آنها علمی نیست، ناخودآگاه فضای بی‌اعتمادی بین برخی افراد شکل می‌گیرد و آنها نمی‌دانند که کدام اظهارنظر صحیح و درست است.»

اقلیما در ادامه تصریح کرد:‌ «متقاعد کردن افرادی که به واکسیناسیون اعتمادی ندارند، سخت است و این وظیفه رسانه‌هاست که دقت عمل بیشتری در انعکاس محتوای علمی و حوزه سلامت داشته باشند و بدانند در حوزه علمی باید نظرات علمی که ثابت شده است منعکس شود. زمانی مردم در زمینه پاندمی متقاعد می‌شوند که اظهارنظرها یکسان باشد زیرا نظرات مختلف باعث اغتشاش فکری افراد می‌شود و در نتیجه می‌بینیم عده‌ای بی‌اعتماد می‌شوند و تمایلی به همکاری در امر واکسیناسیون کرونا ندارند.»

رئیس انجمن علمی مددکاری ایران تاکید کرد: «یکی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌توان انجام داد این است که با توجه به اینکه اکنون واکسن کرونا به وفور در اختیار مردم است، آموزش‌های لازم در جهت فرهنگسازی برای ترغیب واکسینه نشده‌ها و آنهایی که واکسیناسیون خود را تکمیل نکرده‌اند انجام شود زیرا طبق اظهارنظرهای علمی پزشکان، باید 75 درصد جامعه ایمن شوند تا بیماری کنترل شود.»

وی با تاکید بر نقش مسئولیت‌ مدنی مردم در مهار بحران کرونا و انجام واکسیناسیون نیز گفت: «شهروند مسئولیت‌پذیر احساس مسئولیت دارد و این احساس مسئولیت در نهایت به نفع همه مردم جامعه خواهد بود. یکی از این مسئولیت‌ها، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و انجام واکسیناسیون کرونا است تا همه‌گیری کنترل شود.»

اقلیما خاطرنشان کرد: «وقتی مردم در برابر اطلاعات درست قرار نمی‌گیرند، درگیر اطلاعات نادرست می‌شوند که جای اطلاعات صحیح و درست را درباره واکسیناسیون می‌گیرد. از طرفی افراد جامعه حق فکر کردن و انتخاب دارند. بنابراین با شفاف‌سازی و گفتن ابعاد مثبت و منفی واکسن، اطمینان و اعتماد مردم افزایش می‌یابد و قطعا همراهی‌های لازم را برای مهار بیماری کرونا انجام می‌دهند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار