در نشست خبری مطرح شد:

توضیح سخنگوی دولت درباره میزان افزایش حقوق کارکنان

جشنواره «خرید شفاف» از ۲۵ دی به‌مدت یک‌ماه برگزار می‌شود/ لایحه جامع ایرانیان خارج از کشور در حال تدوین است/ کانادا با استرداد مجرمان موافقت نمی‌کند/ حذف ارز ترجیحی قانون مجلس است/ هنوز فرصت استیناف‌خواهی درباره حذف سرخابی‌ها باقی است/ هیچ کشوری در مذاکرات نماینده ایران نیست، نماینده ایران علی باقری است

تهران (پانا) - سخنگوی دولت میزان افزایش حقوق کارکنان گفت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ با رویکرد عدالت در توزیع، ۲۹ درصد رشد برای حداقل حقوق است و حقوق تا ۵ میلیون تومان هم از مالیات معاف شده است.

کد مطلب: ۱۲۴۶۸۹۲
لینک کوتاه کپی شد
توضیح سخنگوی دولت درباره میزان افزایش حقوق کارکنان

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست امروز خود با خبرنگاران ضمن قدردانی از حمایت‌ها و رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری، گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب برای اعضای دولت روحیه بخش بود. قطعا حضور دولتمردان در بین مردم با قوت بیشتری ادامه خواهد داشت و رئیس‌جمهوری هم بر ارتباط مستمر اعضای کابینه با مردم و نخبگان تاکید کرده‌اند.

هرکجا که عمل به وعده‌ها امکان‌پذیر نباشد صادقانه با مردم در میان خواهیم گذاشت

وی تصریح کرد: همچنین عمل به وعده‌ها و استفاده از نظرات متخصصین مورد توجه دولت خواهد بود و هرکجا که عمل به وعده‌ها امکان‌پذیر نباشد صادقانه با مردم در میان خواهیم گذاشت.

سخنگوی دولت با تشکر از مردم در برپایی مراسمات گرامیداشت سالگرد شهادت شهیدسلیمانی و حضور پرشور در تشییع پیکر ۲۵۰ شهید دوران دفاع مقدس و گرامیداشت جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی و شهدای مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی در کرمان و نیز ابراز همدردی با مردم مناطق سیل‌زده جنوب کشور و گزارش اقدامات دولت ادامه داد: همانطور که سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرده بود و در چندین نوبت به مردم و مسئولان استانی، هشدار داده بود، شاهد وقوع سیل در برخی از مناطق جنوبی کشور خصوصاً استان‌های فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان بودیم که متأسفانه خساراتی را برای بخش‌های مسکونی، کشاورزی و دامداری مردم و همچنین زیرساخت‌ها از جمله راه‌های مواصلاتی، مخابراتی، شبکه برق و آب در پی داشت.

گزارش اقدامات دولت در مناطق سیل‌زده

وی در این باره گفت: خوشبختانه با اعلام هشدار و اقدامات پیشگیرانه و همچنین تخلیه برخی مناطق روستایی از ورود خسارت گسترده، تا حد زیادی جلوگیری شد. بلافاصله وزیر نیرو نیز از طرف دولت به منطقه اعزام شد و پیگیری وضعیت خسارات و امدادسرانی به سیل زدگان را دنبال کرد. پس از ایشان هم معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر کشور بازدیدهای میدانی خوبی را از استان‌های سیل‌زده به عمل آوردند و همه دستگاه‌های دولتی، امدادی، بسیج و سپاه نیز به میدان آمده‌اند که انشاا... اقدامات لازم برای جبران خسارات وارده با سرعت صورت گیرد.

بهادری جهرمی اضافه کرد: در این خصوص چند اقدام فوری نیز صورت گرفت. اتصال سریع برق، آب، رفع انسداد راه‌ها و شبکه مخابرات، تخلیه سریع آب از مناطق سیل زده، اختصاص ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تنخواه برای استان‌های سیل زده، ایجاد مراکز اسکان اضطراری، توزیع اقلام مورد نیاز همچون چادر، پتو، مواد غذایی و خوراکی، سوخت و برخی لوازم ضروری زندگی، از جمله اقدامات عملیاتی فوری برای رسیدگی به مردم بوده است. با این وجود همه بخش‌های دولت و نهادهای انقلابی و نیروهای مردمی در کنار سیل‌زدگان خواهند بود و کمک به آن‌ها را رها نخواهند کرد. به همین منظور کمک‌هایی برای بازسازی تاسیسات زیربنایی، و تسهیلاتی برای بازسازی منازل تخریب شده و تامین لوازم خانگی و سرمایه‌ای در نظر گرفته شده است که با اختصاص بودجه مناسب از طریق استانداری‌ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی توجه به مناطق سیل‌زده صورت خواهد گرفت.

هشدار به مردم مناطق سیل‌زده درباره احتمال وقوع مجدد سیل

وی هشدار داد: احتمالا در اوایل هفته آینده در همین مناطق مجددا باران‌های نسبتا سنگین خواهیم داشت که ضرورت دارد هم مردم و هم دستگاه‌های دولتی از هم اکنون آمادگی لازم را برای کاهش خسارات داشته باشند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال؛ نشانه توجه دولت به کسب و کارهای دیجیتالی است، گفت: اعضای دولت با تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال مرکب از وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند. توسعه زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال، برطرف‌کردن موانع و شتاب‌بخشی به شکل‌گیری زیست بوم اقتصاد دیجیتال در کشور، حمایت از پلتفرم‌ها و کسب و کارهای دیجیتال و فناوری پایه در کشور، بسترسازی برای توسعه اشتغال فناوری پایه در کشور، برطرف کردن موانع فعالیت پلتفرم‌های ایرانی در سطح بین‌المللی و توسعه مهارت‌های الزام‌آور اقتصاد دیجیتال، از جمله وظایف کارگروه یاد شده است.

لایحه جامع ایرانیان خارج از کشور در حال تدوین است/ ایرانیان خارج از کشور به سامانه «میخک» مراجعه کنند

سخنگوی دولت ادامه داد: نخستین جلسه شورای عالی امور ایرانیان خارج کشور ۱۱ دی ماه با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد و رئیس‌جمهوری بر حمایت و رسیدگی به مسائل ایرانیان خارج از کشور از جمله مسائل کنسولی، تحصیلی و تجاری تاکید کرد. همچنین در این خصوص سامانه میخک وزارت خارجه به‌عنوان پرسمان تردد محیطی راه‌اندازی شده است و ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌توانند سوالات خود را در آنجا مطرح کنند و ظرف مدت کوتاهی پاسخ آن را دریافت کنند. به منظور تسهیل در تردد ایرانیان خارج از کشور که مشمول خدمت سربازی هستند، فرصت دو سفر سالانه به ایران در نظر گرفته شده که بدون مانعی بتوانند به کشور رفت و آمد کنند. برای نخستین بار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عضویت شورای عالی ایرانیان خارج از کشور درآمد. لایحه جامع ایرانیان خارج از کشور نیز به منظور حمایت از حقوق این دسته از هموطنان در دولت در حال تدوین است.

بیش از ۱۰ میلیون نفر دوز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند

بهادری جهرمی به موضوع کرونا هم اشاره کرد و گفت: در موضوع کرونا با عنایت خدا، همراهی مردم و تلاش‌های شبانه‌روزی دولت، به نقطه امیدوارکننده و قابل قبولی رسیده‌ایم. حدود ۱۲۳ میلیون دوز واکسن تزریق شده، بیش از ۶۰ میلیون نفر دوز اول، ۵۲ میلیون نفر دوز دوم و بیش از ۱۰ میلیون نفر دوز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند. آمار مبتلایان هم کاهش قابل توجهی داشته است و به زیر ۲ هزار نفر و آمار فوتی‌ها به کمتر از ۴۰ نفر رسیده است.

وی افزود: این در حالی است که در ابتدای شهریورماه که دولت مردمی شروع به کار کرد، کمتر از ۱۸ میلیون نفر دوز اول و کمتر از ۷میلیون نفر دوز دوم واکسن را دریافت کرده بودند و در زمینه آمار مبتلایان نیز حدود ۴۰ هزار نفر ابتلای روزانه و نزدیک به ۷۰۰ نفر فوتی را شاهد بودیم. در همین مدت از یک نقشه تقریبا قرمز کرونایی به یک نقشه تقریبا آبی رسیده‌ایم و تمام آن ۳۶۰ شهری که قرمز بود امروز آبی یا زرد شده‌اند. امروز البته خطر کرونا به طور کامل برطرف نشده و در معرض سویه‌های جدید نظیر امیکرون که به شدت گسترش‌پذیر است، هستیم. اگر میخواهیم محدودیت‌ها برنگردد، اگر میخواهیم خانواده‌های بیشتری داغدار نشوند، اگر میخواهیم کسب و کارها رونق یابند، اگر میخواهیم درهای مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد، سینماها و ورزشگاه‌ها باز باشد، باید دوز سوم واکسن را هرچه سریعتر تزریق کنیم و از رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مثل ماسک و رعایت فاصله اجتماعی غافل نشویم. این خواسته دولت از مردم است و ما امیدواریم این همراهی و اطمینان مردم به دولت در ادامه نیز استمرار داشته باشد. ادامه این روند، نیازمند استمرار رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تزریق دوز سوم توسط مردم است.

توضیح درباره میزان افزایش حقوق کارکنان/ میزان افزایش حقوق کارکنان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ با رویکرد عدالت در توزیع، ۲۹ درصد رشد برای حداقل حقوق است و حقوق تا ۵ میلیون تومان هم از مالیات معاف شده است

سخنگوی دولت در خصوص افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارکنان هم گفت: دولت اصلی‌ترین مدافع متناسب‌سازی حقوق کارکنان شریف است با محوریت عدالت. یکی از آسیب‌های پرداخت حقوق بخشی‌نگری است. طبعا افزایش حقوق متواضع با محوریت عدالت در دستور کار دولت است. در لایحه بودجه سال آینده میزان افزایش حقوق کارکنان دولت ۱۰ درصد نیست بلکه میانگین افزایش حقوق مجموع کارکنان دولت در سطح کشور ۱۰ درصد است. بر همین اساس میزان افزایش حقوق کارکنان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ با رویکرد عدالت در توزیع، ۲۹ درصد رشد برای حداقل حقوق است و حقوق تا ۵ میلیون تومان هم از مالیات معاف شده؛‌ و بقیه کارمندان هم به‌صورت پلکانی حقوقشان رشد دارد. این در حالی است که ما در سالیان گذشته شاهد یک سیکل معیوب بودیم؛ حقوق‌ها براساس منابع غیر پایدار ۲۰ درصد بالا می‌رفت و بعد با استقراض از بانک مرکزی و رشد نقدینگی و تورم، بیشتر از آن به هزینه‌های مردم اضافه می‌شد؛ این روش هیچ نتیجه‌ای جز افزایش فاصله طبقاتی نداشت؛ کما اینکه در هشت سال گذشته ضریب جینی از مرز ۴۰ واحد عبور کرده است. از طرف دیگر یکی از نکاتی که دولت در بحث افزایش حقوق مورد توجه دارد این است که افزایش مساوی و ثابت حقوق برای همه کارمندان صرفنظر از توجه به میزان حقوقی که امروز دریافت می‌کنند مناسب و عادلانه نیست و باید افرادی که پایه حقوق پایین‌تری دارند افزایش بیشتری داشته باشند و آنهایی که پایه حقوق بالاتری دارند افزایش حقوق کمتری داشته باشند و این افزایش به صورت پلکانی انجام شود، تا بتوانیم به مرحله‌ای برسیم که نظام جبران خدمات کارکنان دولت متوازن‌تر و عادلانه‌تر باشد.

تاکنون تعداد ۲۸ موافقت‌‏نامه در زمینه استرداد مجرمان با سایر کشورها منعقد شده است اما کانادا موافقت نمی‌کند

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درخصوص استرداد مجرمین مالی ایرانی ساکن در کانادا و بازگشت اموال عمومی به تاراج رفته هم گفت: در این زمینه یک همکاری مشترک میان دولت، قوه قضائیه و پلیس اینترپل نیروی انتظامی وجود دارد و همه برای استرداد مجرمین متواری مالی همراه و جدی هستند و اثر این را شما در ماه‌های اخیر با استرداد برخی مجرمان دانه‌درشت به کشور ملاحظه کرده‌اید و مابقی تبهکاران و غارتگران اموال مردم و بیت‌المال نیز که به خارج از کشور فرار کرده‌اند قانون در تعقیب‌شان است. در دولت نیز وزارت دادگستری به‌‏عنوان دستگاه مسئول در حوزه انعقاد موافقت‌‏نامه‏‌های دوجانبه حقوقی و قضایی با سایر کشورها همواره انعقاد موافقت‏‌نامه استرداد مجرمان را در اولویت قرار داده است و تاکنون تعداد ۲۸موافقت‏نامه در زمینه استرداد مجرمان با سایر کشورها منعقد شده است. اما کانادا همواره در طول ۱۰ سال گذشته محدودیت‌های زیادی برای ایرانیان جهت نقل و انتقالات پولی، حتی در مواردی برای پرداخت قبوض آب و برق مربوط به اماکن دیپلماتیک ایران اعمال کرده است، کانادا همکاری مناسب برای برخورد با مجرمین با ما نداشته است. ما همواره خواستار استرداد این مجرمین به کشور و بازگشت اموال غارت شده بوده‌ایم. در این رابطه از مسیرهای دیپلماتیک مثل دیدارهای مستقیم با مقامات کانادایی یا از طریق حفاظت منافع یا اینترپل موضوع را به آن‌ها منعکس کرده و خواستار اقدام آن‌ها شده‌ایم. پلیس بین‌الملل ایران در دیدارهایی که با طرف کانادایی داشته این موضوع را خواستار شده ولی طرف کانادایی در این زمینه هیچ اراده‌ای برای همکاری از خود نشان نداده است. در مورد مجرمین اقتصادی علاوه بر استرداد خود مجرم، استرداد اموال مجرمین در دستور قرار دارد. لذا دولت از هیچ راهکار قانونی برای صیانت از حقوق مردم و متضررین از جرائم فروگذار نخواهد کرد.

حذف ارز ترجیحی قانون مجلس است/ تا زمان تصمیم‌گیری نهایی در خصوص اصلاح تغییر شیوه پرداخت یارانه‌ها، هیچ تغییری در تامین ارز ترجیحی صورت نمی‌گیرد

سخنگوی دولت درخصوص حذف ارز ترجیحی نیز گفت: حذف ارز ترجیحی قانون مجلس شورای اسلامی است و دولت مکلف به اجرای قانون است. خط قرمز دولت معیشت مردم است. نکته مهم این است که در قانون مجلس، راهکار جبران حذف ارز ترجیحی پیش‌بینی نشده است. اولویت دولت حفظ قدرت خرید و بهبود معیشت مردم است و رئیس‌جمهوری تأکید دارد بدون در نظر گرفتن راهکارهای کارآمد حمایتی، تغییری در اجرا صورت نگیرد. مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه ۱۴۰۰، سقفی برای ارز ترجیحی در نظر گرفته بود که تقریبا تمام این منابع تا پیش از شروع به کار دولت جدید هزینه شده بود و دولت سیزدهم برای پرداخت‌های مربوط به چندماه باقیمانده تا پایان سال نیاز به اخذ مجوز جدید از مجلس داشت که برای این منظور یک لایحه دوفوریتی به مجلس ارسال کرد که فوریت آن مورد تصویب قرار نگرفت. لذا دولت عملا مکلف شد سیاست اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها را با سرعت بیشتری در پیش بگیرد. خوشبختانه الان یک وفاق و وحدت نظری برای چاره‌جویی این مسئله با در نظر گرفتن بهبود معیشت مردم و حذف رانت و فساد از ارز ترجیحی در مجلس و دولت وجود دارد و همه برای اصلاح امور بر مبنای یک سیاست اقتصادی پایدار و موثر هم نظرند. علت اینکه دولت آن لایحه را در آبان‌ماه با قید دو فوریت به مجلس ارائه کرد نیز فوریت و اهمیت تعیین تکلیف ارز ترجیحی و راهکار جایگزین آن بود تا خارج از نوبت رسیدگی و در دستور کار مجلس قرار گیرد نه اینکه در تصمیم‌گیری عجله و بی‌دقتی شود یا بدون بررسی پیشنهادات نمایندگان و کمیسیون مربوطه بخواهد ۴۸ ساعته تصمیم‌گیری شود. مساله در فوریت جلوگیری از فوت فرصت و اولویت موضوع نسبت به سایر موارد در دستور است که این لایحه هم طبیعتا از موارد مهم و ضروری جامعه است که باید تکلیف آن روشن می‌شد. تا زمان تصمیم‌گیری نهایی در خصوص اصلاح تغییر شیوه پرداخت یارانه‌ها، هیچ تغییری در تامین ارز ترجیحی صورت نمی‌گیرد و منابع لازم در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

رئیس‌جمهوری به مسکو می‌رود

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص سفر رئیس‌جمهوری به روسیه افزود: رئیس‌جمهوری به دعوت آقای پوتین سفری به مسکو خواهند داشت. محوریت سفر اقتصادی و تجاری است و سیاست ما نگاه متوازن است. پیش از این هم شاهد سفر رئیس‌جمهوری به سایر کشورهای منطقه بوده‌اید.

تا زمان نیاز واکسن داخلی و خارجی تامین می‌شود

علی بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی در خصوص واردات واکسن هم گفت: برای واکسن هیچ‌گونه محدودیتی نداریم. ۹ میلیون نفر تا الان دوز سوم را تزریق کرده‌اند. تا زمانیکه نیاز داشته باشیم چه از طریق واردات چه از طریق داخلی واکسن تامین می‌شود.

هنوز فرصت استیناف‌خواهی درباره حذف سرخابی‌ها از لیگ قهرمانان باقی مانده است

سخنگوی دولت در خصوص حذف سه تیم ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا هم گفت: اعتقاد دولت اداره مردمی باشگاه‌های ورزشی بویژه باشگاه‌های مردمی استقلال و پرسپولیس است. این موضوع از سال 2016 (1394) مطرح بوده و متاسفانه در داخل به طور جدی به موضوع توجه نشده است. همانطور که اهالی فوتبال می‌دانند "ای اف سی" استاندارهای خاص خود را برای حضور باشگاه‌ها در لیگ قهرمانان آسیا دارد و امسال علاوه بر حذف دو تیم ایرانی، شاهد حذف برخی از تیم‌های مطرح عربستان، امارات، ژاپن، و کره جنوبی از لیگ قهرمانان آسیا 2022 هستیم. البته ظاهراً عمده موارد خواسته شده AFC محقق شد اما متاسفانه مشکلات متعددی از گذشته باقی مانده و الان همه بخش‌های دولت در کنار مدیران هر دو باشگاه و مسئولان فدراسیون در حل مسائل باقیمانده فعال و دغدغه‌مند و پای کار هستند و امیدواریم مدیران هر دو تیم و مسئولان فدراسیون فوتبال نیز با انجام وظایف و پیگیری‌های خود بتوانند در جهت حل مشکل و حضور تیم‌های پرطرفدار ما در لیگ قهرمانان آسیا قدم بردارند. البته طبق گزارشی که به من داده‌اند، ظاهراً در این مورد هنوز فرصت استیناف‌خواهی را داریم و اقدامات اصلی ساختاری هم به همت وزارت ورزش و جوانان و همراهی وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصی سازی و سازمان بورس انجام شده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص حضور نماینده کره جنوبی در وین نیز افزود: موضوع آزادسازی بدهی‌های انباشته شده کره جنوبی به ایران، ارتباطی به مذاکرات وین ندارد و کره جنوبی که تاکنون برخلاف مناسبات بین‌المللی، دارائی‌های جمهوری اسلامی ایران را بلوکه کرده است، باید مطابق موازین حقوقی در اسرع وقت نسبت به آزادسازی همه پول‌های ایران - و نه فقط بخشی از آنها - اقدام کند. البته سفر معاون وزیر خارجه کره به ابتکار خودشان بوده و بدیهی است که معاون سیاسی وزیر خارجه از هر فرصتی برای مطالبه درست این حق ملت ایران استفاده خواهد کرد و مسئولیت حقوقی و سیاسی دولت کره جنوبی را به آن‌ها یادآور خواهد شد. درباره حضور نمایندگان دیگر کشورها در وین، این سفرها تصمیم مستقل کشورها و مربوط به روابط دوجانبه آن‌هاست و انجام چنین رایزنی‌هایی، مربوط به خودشان است و فضای مذاکرات را تحت تأثیر قرار نخواهد داد. طبیعی است که هیأت ایرانی نه در چنین دیدارهایی دخالتی دارد و نه بنای اظهار نظر در این مورد را داشته و دارد.

تصمیمات اقتصادی دولت بخشی نیست با همکاری تیم اقتصادی است/ رابطه دولت با مردم شفاف است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالاتی در خصوص شایعه تغییر و ترمیم کابینه نیز گفت: خواهش می‌کنم از انعکاس هرگونه شایعه به ویژه در حوزه‌هایی که دغدغه مردم هست و با معیشت مردم سر و کار دارد پرهیز شود رابطه دولت با مردم شفاف است و هر تصمیم که بخواهد اتخاذ شود اول با مردم در میان گذاشته می‌شود. همه تصمیمات اقتصادی دولت با همدلی و همکاری تیم اقتصادی اتخاذ می‌شود. دستاوردهای خوب اقتصادی دولت مانند کنترل بازار ارز و تصمیمات خوبی که برای تثبیت بازار سرمایه اتخاذ شد تصمیماتی است که در جلسات مستمر ستاد هماهنگی اقتصادی با حضور همه تیم اقتصادی دولت و با همدلی و همکاری مشترک همیشگی انجام می‌شود و موضوعات بخشی نیست لذا همه تصمیمات اقتصادی در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به صورت مشترک تحت مدیریت معاون اول رئیس‌جمهوری اتخاذ می‌شود. به گواه بسیاری از افرادی که در دولت‌های مختلف حضور داشته‌اند، همدلی، هماهنگی و همکاری موجود در بین اعضای اقتصادی دولت کم‌نظیر است.

وی تصریح کرد: اصلاح نظام اقتصادی کار میان‌مدت و بلندمدتی است. تورم امروز به دلیل اقدامات دیروز است. ثبات حوزه ارز حاصل همکاری‌های مشترک تیم اقتصادی دولت است.

هیچ کشوری نماینده ایران در مذاکرات نیست، نماینده ایران علی باقری است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسی نیز گفت: تنها نماینده رسمی ایران در مذاکرات آقای دکتر علی باقری هستند. هیج شخص و کشور دیگری نماینده ایران نیست. طبیعی است کشورهای دیگر در چارچوب اقدامات دیپلماتیک کشور خودشان اقدام می‌کنند‌. برخی حضور رسانه‌ای بیشتری دارند. بنابراین هیچ کشور و مقام دیگری نمایندگی از دولت ایران در مذاکرات ندارد. همچنین جایگاه مقامات سابق کشور نیز محترم است و به روش‌های دیپلماتیک حمایت می‌شوند.

ستاد ملی کرونا فعلا برنامه‌ای برای اعمال محدودیت ندارد

سخنگوی دولت دربره برنامه دولت برای محدودیت‌های کرونایی هم گفت: ستاد ملی کرونا فعلا برنامه‌ای برای اعمال محدودیت ندارد. اگر مردم عزیز به تزریق دوز سوم واکسن و رعایت شیوه‌های بهداشتی (ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی) اهتمام و توجه داشته باشند و خطری سلامتی مردم را تهدید نکند، شاهد محدودیت خاصی نخواهیم بود. تصمیمات به همکاری همگانی ارتباط دارد.

جشنواره «خرید شفاف» از 25 دی به‌مدت یک‌ماه برگزار می‌شود

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درخصوص برنامه دولت برای عرضه مستقیم کالاها در پایان سال نیز گفت: دو اقدام مهم در ماه‌های پایانی دولت در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است. اقدام نخست راه‌اندازی جشنواره "خرید شفاف" است که به منظور شفاف‌سازی نظام توزیع، نظارت کامل بر قیمت‌ها، حذف واسطه‌های زاید و کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده، از ۲۵ دی به مدت یک‌ماه در قالب اصناف منتخب، فروشگاه‌های مجازی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه‌وتره‌بار برگزار می‌شود. اقدام دوم نیز تامین مالی زنجیره‌ای است که به جای شیوه سنتی دریافت تسهیلات مستقیم، فرآیند تأمین مالی بنگاه‌ها به صورت پیوسته و در طول زنجیره‌های تأمین و مبتنی بر جریان واقعی کالا و خدمات صورت می‌گیرد که در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت صمت و ۷ بانک عامل امضا شد که نشان‌دهنده هماهنگی تیم اقتصادی دولت است. در این روش به جای تسهیلات نقدی می‌توان از ابزار‌های اعتباری مانند اوراق و برات و همچنین فاینانس استفاده کرد که علاوه بر کاهش نیاز به نقدینگی بنگاه‌ها منابع بانکی نیز به سمت فعالیت‌های مولد و تولیدی هدایت می‌شود. با تحقق تامین مالی زنجیره‌ای منابع سرگردان نداریم، انحراف از منابع رخ نمی‌دهد و تسهیلات راکد نمی‌ماند. همچنین زنجیره‌های صنعتی که برای تامین زنجیره‌ای انتخاب شدند، زنجیره‌هایی بالغ، هدفمند و‌ نظام مند هستند. این موضوع یکی از اقدامات حلقه‌های زنجیره مقاوم شدن اقتصاد و تاب‌آوری تولیدگران، فعالان اقتصادی و صنعتگران در شرایط کنونی است.

پرونده سانحه نفتکش سانچی در جریان است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده نفتکش سانچی هم ضمن گرامی داشتن یاد و خاطره شهدای خدمت سانچی گفت: پرونده سانحه کشتی نفتکش سانچی از نظر حقوقی بین مالکان دو کشتی و شرکت‌های بیمه‌گر کشتی‌ها و به عنوان پرداخت‌کننده خسارت‌ها، علیه یکدیگر در جریان است. علاوه بر این، دعوای برخی کشورها در زمینه آلودگی دریایی، هزینه‌های عملیات نجات کشتی و اطفای حریق نیز علیه مالکان دو کشتی و شرکت‌های بیمه در جریان است. دعوایی برای تعیین مسئولین و میزان تقصیر هر کدام از کشتی‌ها مطرح است که در دادگاه‌هایی در چین و هنگ‌کنگ در حال رسیدگی است که هنوز منجر به صدور رای قطعی، نشده است. در بحث خانواده جانباختگان عزیز نیز، شرکت ملی نفتکش ایران بلافاصله بعد از حادثه و قبل از آنکه شرکت بیمه بین‌المللی بخواهد، اقدامی انجام دهد در جهت تسهیل ارائه خدمات به این خانواده‌ها، پرداخت غرامت، گواهی فوت خدمه کشتی سانچی صادر و غرامت بیمه بین‌المللی ۲۱ خانواده پس از مراحل قانونی به آن‌ها پرداخت شد.

منابع ارزی در حال برگشت است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه دریافت مطالبات ایران از دیگر کشورها گفت: باتوجه به شرایط تحریم قاعدتا مشکلاتی وجود دارد اما مانع تامین ارزهای مورد نیاز کشور نیست و در حال حاضر با ابتکارات دولت سیزدهم، منابع ارزی در حال برگشت است و راهکارها متناسب با هر کشور تفاوت دارد. طبیعتا در دوران جنگ اقتصادی، راهکارهایی که برای رفع و خنثی‌سازی تحریم‌ها به کار گرفته می‌شود قابل بیان نیست اما این اطمینان را به مردم و فعالان اقتصادی می‌دهیم که در این زمینه دولت در حال تلاش مستمر و استفاده از همه ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک است. گزارش‌های آقای اوجی، وزیر نفت غرورآفرین و شادی‌آفرین است‌؛ از تلاشهای ایشان و سایر ارگان‌های مرتبط در این حوزه تشکر می‌کنم.

دولت سیزدهم دولت وعده‌های صادق است/ اعضای دولت وعده‌های صادقانه و واقع‌بینانه بدهند

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص اعلام برخی آمارها گفت: قاعدتا اعضای دولت در چارچوب وظایف و برنامه‌ها، وعده‌هایی که می‌دهند طبق دستور رییس‌جمهوری باید وعده‌های واقع بیانه و صادقانه باشد. طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری هم، دولت خودش را مکلف به تحقق دستورات معظم له می‌داند و در اعلام وعده‌ها و پیگیری‌ها صادقانه عمل می‌کند. لذا دولت خودش را ملتزم به دادن وعده صادق می‌داند و اگر تحقق نیابد مقام مسئول مکلف به اعلام دلایل آن است. پایش عملکرد جزئی مهم از هر فرایندی اجرایی و نظارتی است. طبیعتا عملکردها هم توسط بخش‌های مختلفی در ریاست جمهوری به‌طور مستمر در حال پایش و ارزیابی هستند. همانطور که رییس جمهور بارها تاکید کرده‌اند، دولت سیزدهم دولت وعده‌های صادق است و نظارت بر تحقق این مسئله بصورت کلی توسط شخص رئیس جمهور و معاون اول صورت می‌گیرد. از جهت حرکت در مسیر برنامه ریزی و بودجه سالیانه نیز سازمان برنامه و بودجه برای عدم انحراف وزارتخانه ها و دستگاه‌های دولتی از خط مشی دولت نظارت خواهد کرد.

گفتار درمانی چاره درد مردم نیست/ تضعیف یا تقویت اعتماد مردم در گرو عملکرد دولت است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درخصوص راهکار دولت برای بازگرداندن اعتماد اجتماعی گفت: اصلی‌ترین راهکار برای تقویت اعتماد مردم، عملکرد درست دولت است. دولت اعتقاد دارد تضعیف و یا تقویت اعتماد مردم در گرو عملکرد دولت است نه در گرو شعارها، گفتار درمانی چاره درد مردم نیست. به همین دلیل اصلی ترین راهکار برای تقویت اعتماد مردم عملکرد درست دولت و خدمت رسانی صادقانه و جلوگیری از اعلام وعده‌هایی است که محقق نشدنی هستند. دولت با اولویت‌بندی مسائل مختلف، حل مشکلات کشور را در دستور کار قرار داد و به عنوان نمونه اقدام جهادی در دوره کرونا برای کاهش تلفات از همین نمونه است. شنیدن صدای مردم، مردمی بودن و حذف فاصله‌ها با مردم، خدمت صادقانه و گفت و گوی صادقانه با مردم در دستور کار دولت قرار دارد. دولت، مردم را محرم‌ترین و نزدیکترین افراد به خود می‌داند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، هرجا که عمل به وعده ای با مشکل مواجهه شود حتما با مردم در میان می‌گذارد.

اقدامات لازم برای احیای جهاد سازندگی به زودی عملیاتی می‌شود

سخنگوی دولت در خصوص احیای جهادسازندگی نیز گفت: موضوع احیای عملکردهای جهاد سازندگی یک موضوع جدی در دولت است که رییس جمهور هم بر آن تاکید دارند. در این زمینه ایشان دستوراتی داده‌اند و در حوزه معاون اول طرح‌ها و سازوکارهایی برای احیا این موضوع آماده و بر اساس آن تشکیل شورای عالی جهاد سازندگی به ریاست رییس‌جمهور و به منظور حمایت از همه گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی به تصویب شورای عالی اداری رسیده است. دبیرخانه این شورا به زودی شکل گرفته و با تشکیل جلسه اقدامات لازم در این خصوص عملیاتی خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌های سفر رئیس‌جمهوری به کشورهای منطقه هم گفت: دولت سیزدهم به دنبال توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با همه کشورهای دنیا خصوصاً کشورهای منطقه و همسایگان است. در این خصوص بر اساس اولویت‌های سیاسی و اقتصادی و غیره، این تعاملات دنبال می‌شود و چنانچه ضرورتی به سفر ریاست‌جمهوری باشد مقدمات و دستور کار آن از سوی وزارت امور خارجه و معاونت سیاسی دفتر رئیس جمهوری براساس اولویت‌ها تنظیم و انجام خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار