مخالفان استعفای علیرضا زاکانی از نمایندگی مردم قم چه گفتند؟

/ حسینی: در جامعه این تصور تداعی می‌‌شود که شما سهم‌خواهی کرده‌اید/ بیاتی: آقای زاکانی در حوزه مدیریت شهری غیرمتخصص هستن​​​​​​​د/ وحیدی: برخی همکاران می‌گویند اگر با استعفای زاکانی مخالفت کنیم این امر اقدامی غیرانقلابی است/چگینی: مردم قم چه گناهی کرده‌اند که به شما اعتماد کرده‌اند؟

تهران (پانا) - تقاضای استعفای علیرضا زاکانی از نمایندگی مردم قم برای پذیرش سمت شهردار تهران صبح امروز در نشست علنی مجلس بررسی و با آن موافقت شد.

کد مطلب: ۱۲۰۷۴۸۵
لینک کوتاه کپی شد
مخالفان استعفای علیرضا زاکانی از نمایندگی مردم قم چه گفتند؟

محمد باقری، نماینده مردم بناب در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استعفای آقای زاکانی به منظور پذیرش سمت شهرداری تهران گفت: بحث اساسی در کشور موضوع تخصص و تعهد است، در 40 سال گذشته به میزان بسیار زیادی از این حوزه آسیب دیده‌ایم.

نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مگر در کشور افراد متخصص و متعهد کم داریم، ادامه داد: شورای شهر تهران مصوبه انتصاب آقای زاکانی در سمت شهرداری را ارائه کرده است، وی باید دقت کند که به چه میزانی در این حوزه تخصص دارد، در حال حاضر تخصص حلقه گمشده کشور است.

وی ادامه داد: در 40 سال گذشته افراد غیرمتخصص را در سمت‌های متفاوتی قرار داده‌ایم اما بعد از 6 ماه تا یک سال نتوانسته‌اند به گونه‌ای که باید عمل کنند. افراد متخصص باید در شهرداری‌ها و وزارتخانه‌ها فعالیت کنند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: در رزومه فردی که با آقای زاکانی برای این سمت رقابت داشتند، می‌توان دکترای مهندسی ساختمان و زلزله، استادی دانشگاه امیرکبیر و صنعتی شریف، طراحی و ساخت تونل نیایش، پل طبقاتی صدر، احداث دریاچه چیتگر، بزرگراه امام علی، خطوط اتوبوس بی.آر.تی و دو بانده کردن اتوبان آزادگان وجود دارد.

باقری با تأکید بر اینکه چرا باید شهرداری را وجه‌المصالحه مسائل سیاسی قرار دهیم، عنوان کرد: شورای شهر قبلی تهران با انتخاب افراد سیاسی به عنوان شهردار آسیب دید، آسیب‌هایی در زمینه آلودگی هوا و بافت فرسوده حاصل عملکرد افراد سیاسی است. باید دقت کنیم که افراد متخصص در جایگاه‌های مناسب قرار بگیرند.

وی با اشاره به اینکه آقای زاکانی نماینده مردم شهر قم هستند و از این پس ما نمایندگان باید جوابگوی مردم این شهر باشیم، افزود: مگر نماینده قم بودن کمتر از شهرداری تهران است، مگر خود آقای زاکانی قم را قلب تپنده اسلام نمی‌داند، در این شهر بمانند و به مردم خدمت کنند.

باقری با بیان ایکه بیش از یک سال است که آقای زاکانی مسئولیت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را در اختیار دارند و اقداماتی را آغاز کردند، تصریح کرد: مرکز پژوهش‌ها برای تمامی نمایندگان جایگاه مشورتی دارد، اگر این مرکز جایگاه مهمی دارد اجازه دهید آقای زاکانی در این سمت ارائه خدمت کند. تخصص و تعهد را مد نظر قرار دهیم تا شاهد تخریب‌ها و اشکالات نباشیم.

حسینی: احتمال عدم موفقیت زاکانی در شهرداری برای مجلس هزینه‌بر است

سیدالبرز حسینی، نماینده خدابنده نیز در مخالفت با استعفای زاکانی و حضور در شهرداری تهران، گفت: مجلس در روزهای اخیر در معرض تصمیمات مهمی است، این تصمیمات از بدو شروع مجلس مورد سنجش افکار عمومی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: با توجه به مسائل و مشکلاتی که در کشور وجود دارد تمام ابعاد جامعه نحوه مواجهه مجلس با مسائل را مورد نقد و واکاوی قرار می‌دهد از این رو انتظار می رود همکاران توجه ویژه‌ای برای این تصمیم داشته باشند. بنده دکتر زاکانی را فردی متفکر، مدیر و همکار دلسوز می‌دانم که در حوزه تقنین، اجتماعی و سیاسی در کشور اثرگذار بوده است.

این نماینده مجلس بیان کرد: اما بعد از شنیدن اینکه ایشان را برای شهرداری تهران دعوت کرده‌اند سوالاتی به ذهنم خطور کرد؛ جناب دکتر زاکانی، حضرت آقا دو بار توصیه کردند که از مجلس کمتر افرادی برای جاهای دیگر کاندید شوند البته اگر افرادی به دولت بروند وجهه اجرایی آن با شهرداری تهران فرق دارد با این حال این سوال وجود دارد آیا در زمانی که کاندیدای ریاست جمهوری و مجلس شده بودید به شهرداری تهران فکر کرده بودید یا تازه به این فکر افتاده‌اید؟

حسینی اظهار داشت: آیا حوزه تصمیم‌گیری در مرکز پژوهش‌ها و مجلس کم است که می‌خواهید با سبقه کم اجرایی به شهرداری تهران بروید، شهری که از بسیاری از کشورهای دنیا بزرگ تر است، پیچیدگی‌هایی در برنامه‌ریزی، عمرانی و اجتماعی دارد.

وی خطاب به نمایندگان مجلس بیان کرد: چرا تصمیمی بگیریم که برای مجلس و جامعه هزینه‌ساز باشد، نحوه انتخاب شما برای شهرداری تهران بعد از کاندیداتوری ریاست‌جمهوری در جامعه این تصور را تداعی می‌کند که شما برای این حوزه سهم‌خواهی کرده‌اید.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حتما در حوزه شهرداری تهران 5 نفر نخبه وجود دارند که بتوانند 70 درصد مشکلات تهران را حل کنند، چرا شما چنین مسئولیتی را قبول می‌کنید که ممکن است در آن موفق نباشید.

بیاتی: مسئولیت شهرداری تهران تجربه کافی در مدیریت شهری می‌خواهد که آقای زاکانی ندارد

ولی‌الله بیاتی هم در مخالفت با استعفای علیرضا زاکانی به منظور پذیرش سمت شهرداری تهران گفت: در شهر مقدس قم گروهی تحت عنوان شورای هماهنگی اصولگرایان با همت نیروهای انقلابی تشکیل شده که یک دهه است فعالیت کرده و لیست‌هایی را برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر معرفی کرده و مردم نیز با اعتماد به آن رأی می‌دهند.

نماینده مردم آشتیان، تفرش و فراهان در مجلس یازدهم ادامه داد: بنده مقطعی دبیر شورای هماهنگی اصولگرایان در قم بودم و اکنون نیز عضو این شورا هستم و برای نامزدی آقای زاکانی در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم تلاش زیادی کردم که البته جامعه مدرسین حوزه قم نیز از آن حمایت کرد.

وی افزود: آقای زاکانی قول‌هایی را به مردم قم دادند که برخی از آن هم اکنون در فضای مجازی منتشر شده است اما اینکه ایشان به یک باره برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شده و یا برای شهرداری تهران اقدام می‌کند موجب نگرانی مردم بوده چرا که به رأی قاطع مردم پشت کرده است، از این رو شورای اصولگرایان و مردم از این درخواست استعفا ناراحت هستند و از نمایندگان می‌خواهند که آقای زاکانی در خدمت مردم قم باشد و به وعده‌های خودش عمل کند.

بیاتی تصریح کرد: بنده در دوره چهارم رئیس شورای شهر قم بودم لذا از نزدیک می‌دانم که انتخاب شهردار و به کارگیری آن چه ظرافت‌هایی دارد و به تجربه ثابت شده است که اگر شهردار تجربه کار اجرایی نداشته باشد موفق نخواهد بود چرا که اداره شهرداری تخصص می‌خواهد و کسی که قرار است این مسئولیت مهم را برعهده بگیرد باید تجربه کافی در مدیریت شهری داشته باشد که آقای زاکانی ندارد. مردم امروز توان آزمون و خطا نداشته از این رو شهردار باید فردی انقلابی، با روحیه جهادی و متخصص باشد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به لزوم توجه به تخصص در انتخاب شهردار تهران اظهار کرد: از اینکه آقای زاکانی تجربه کافی در مدیریت شهری ندارند احساس خطر می‌کنم چرا که تنها فرد متخصص می‌تواند در اداره این مجموعه موفق باشد. آقای زاکانی فردی انقلابی و فداکار بودند اما در حوزه مدیریت شهری غیرمتخصص هستند. 80 درصد بودجه‌های شهرداری بودجه عمرانی است و تنها 20 درصد به بودجه جاری تعلق گرفته است که اگر شهردار نتواند این میزان بودجه عمرانی را مدیریت کند حتماً با مشکلات بزرگی مواجه می‌شود.

وی با بیان اینکه شهردار باید برای احداث بزرگراه‌ها، پل‌ها، طرح‌های تفصیلی و داخل شهری تصمیم‌گیری کرده که نیازمند تخصص است، افزود: آقای زاکانی می‌فرمایند برای مبارزه با فساد در شهرداری حضور پیدا می‌کنند اما بنده معتقدم اگر قرار است مبارزه‌ای برای فساد صورت بگیرد در جایگاه نمایندگی، قانونگذاری و مرکز پژوهش‌ها بهتر می‌تواند این وظیفه را در سطح کشور پیگیری کند، اگر در شهرداری مشکلاتی وجود داشته باشد کسی می‌تواند با آن مبارزه کند که تخصص کافی داشته باشد.

بیاتی خاطرنشان کرد: شاید آقای زاکانی عنوان کنند که با به کارگیری کارشناسان این خلأ را جبران می‌کنم که بنده معتقدم کارشناسان به هیچ عنوان اطلاعات جامع و کامل را نمی‌توانند به شهرداران بدهند از این رو شهردار حتماً باید خودش تخصص و تجربه کافی داشته باشد. از نمایندگانی که براساس منطقه و استدلال رأی می‌دهند درخواست می‌کنم که با درخواست آقای زاکانی جهت استعفا از نمایندگی مجلس شورای اسلامی مخالفت کنند. ما نیروهای متخصص، کارآمد و انقلابی زیادی در کشور برای مدیریت شهرداری داریم لذا دلیلی ندارد که بخواهیم فردی کارآمد، انقلابی اما غیرمتخصص را برای این جایگاه انتخاب کنیم.

وحیدی: مجلس انقلابی به وزیر کشور کارت زرد داد زیرا شهرداران غیر متخصص را انتخاب کرده بود چرا اکنون اصرار داریم چنین کاری را در مجلس انجام دهیم

محمد وحیدی نماینده بجنورد نیز در مخالفت با درخواست استعفای زاکانی، گفت: ابتدا باید طبق صحبت های رئیس مجلس بگویم اکنون مهم ترین مسئله و معضل کشور شیوع موج جدید کرونا است لذا امیدواریم با همکاری همه در شرایط سخت کنونی بتوانیم به مردم کمک کنیم.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: براساس قسم نمایندگی مجلس که همه ما ادا کرده‌ایم باید بگویم برابر اصل 100 قانون اساسی اعلام شده برای پیشبرد سریع برنامه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... از طریق همکاری مردم شوراها شکل می‌گیرد و تنها واژه ای که برای آن استفاده نشده موضوع سیاسی است زیرا شوراها جایگاه سیاسی نیستند.

وی ادامه داد: در واقع شوراها جایگاهی برای خدمت رسانی عمومی در راستای ایجاد رفاه برای مردم هستند؛ اگر زمان رأی دادن به اعضای شوراها به مردم اجازه داده شود شهرداران پیشنهادی مشخص شوند چنین انتخاب‌هایی صورت نمی‌گیرد.

وحیدی تصریح کرد: آقای زاکانی چهره ملی سیاسی و باسابقه است و اکنون نیز رئیس مرکز پژوهش‌های قوه مقننه محسوب می‌شود لذا ضرورت ماندن وی در این منصب خیلی مهم‌تر از شهرداری تهران است؛ البته همه ما علاقمندیم وی در مسئولیت‌های مختلف قرار بگیرد اما به این معنا نیست که اجازه دهیم از مجلس شخصی به شهرداری تهران برود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: صحبت از بی‌تجربگی، عدم تخصص و رشته غیرمرتبط نیست اما اینکه شهرداری تهران را مهم‌تر از مجلس بدانیم این امر صحیح نیست؛ مجلس انقلابی به وزیر کشور کارت زرد داد زیرا شهرداران غیر متخصص را انتخاب کرده بود چرا اکنون اصرار داریم چنین کاری را در مجلس انجام دهیم.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی، گفت: در دوره‌های مختلف افراد متخصصی در شهرداری فعالیت کرده و افتخارآفرینی کردند لذا نباید به خاطر موضوع فسادستیزی که البته مهم تلقی می‌شود افراد پاکدست را زیر سوال ببریم؛ امروز برخی همکاران می‌گویند اگر با استعفای زاکانی مخالفت کنیم این امر اقدامی غیرانقلابی است. آیا دایره انقلابی بودن اینطور تعریف می‌شود؟ چرا برخی افراد با چنین موضوعاتی فشار بر اظهارنظر افراد وارد می‌کنند.

وی افزود: به عنوان فردی که سابقه فعالیت در شوراها و تجربه مدیریت شهری دارم باید بگویم که نگاه به شهرداری و شوراها باید متفاوت باشد؛ کشف فساد وظیفه شوراها است و اگر شوراها درست عمل کنند روزنه فساد را می بندند و شهردار نیز در مسیر درست قرار می گیرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: اگر قرار بود آقای زاکانی در کابینه دولت قرار بگیرد به وی رأی می دادیم چون می توانست به مردم خود نیز خدمت کند اما در شهرداری تهران این مهم محقق نمی شود و مردم قم نیز حق دارند وقتی کسی را انتخاب کرده‌اند از آن انتظار داشته باشند.

چگینی: مردم قم چه گناهی کرده‌اند که به شما اعتماد کرده‌اند؟ تا پایان این دوره مردم قم از یک نماینده محروم می‌شوند

مهرداد گودرزوند چگینی نیز در ادامه این نشست ضمن مخالفت با استعفای علیرضا زاکانی و تسلیت به مناسبت ایام شهادت امام حسین (ع) گفت: ان شالله بتوانیم این ایام حسینی عمل کنیم و حسینی رفتار کنیم و آزادگی را از امام حسین (ع) بیاموزیم.

وی افزود: من از بُعد شخصیت آقای زاکانی صحبت نمی‌کنم، موضوع استعفای آقای زاکانی از منظر قانون اساسی را بررسی می‌کنیم. وظایف نمایندگی در اصولی از قانون اساسی مطرح شده است، اولین نکته‌ای که مطرح شده است، اصل 84 قانون اساسی است که می‌گوید نمایندگان در برابر ملت ایران مسئولیت دارند. اصل 85، نمایندگانی را قائل به شخص می داند و براساس اصل 67 قانون اساسی نمایندگان قسم یاد کرده اند که پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران باشند.

نماینده مردم رودبار در مجلس یازدهم ادامه داد: به نظر من با این استعفا تمام این موارد زیرپا گذاشته می‌شود و سه اصل مهم قانون اساسی زیرپا گذاشته می‌شود. مردم قم چه گناهی کرده‌اند که به شما اعتماد کرده‌اند؟ هزینه برگزاری یک انتخابات بسیار زیاد است، آیا این را محاسبه کرده‌اید؟ آیا به این فکر کرده‌اید که اگر از یک جایگاه با سطح بین‌المللی به یک شهرداری در کشور کوچ کنید، چه اتفاقی برای کشور می‌افتد؟

گودرزوند ادامه داد: اولا دیگر انتخابات میاندوره ای وجود ندارد و تا پایان دوره مردم قم از یک نماینده محروم خواهند بود! و شما به مردم قم تعهداتی داده‌اید. در سخنرانی‌ها و در بخش‌های مختلف برای گرفتن آرای مردم سخنرانی داشتید و تعهد کردید که در دوره نمایندگی بتوانید در سطح ملی و حوزه انتخابه موثر باشید؛ امروز با حضور شهرداری و استعفای خود، این محرومیت برای مردم قم در سه سال باقیمانده بجا می‌ماند و چه کسی این مسئولیت را تقبل می‌کند؟

وی تصریح کرد: اگر از نگاه دیگری به این موضوع بپردازیم، در متن استعفای شما تفسیرهای مختلفی وجود داشت، بیان مقام معظم رهبری قابل تفسیر نیست. ایشان خیلی روشن و شفاف نمایندگان را منع کردند که برای پُست گرفتن، حرص و طمع نداشته باشند. حتما پُست گرفتن در شهرداری تهران نیازمند رایزنی است و نمایندگان عزیز یقین داشته باشید که گرفتن پُست در میان اعضای شورای شهر تهران، با استقبال شورا روبرو نیست، چه بسا که تعداد زیادی کاندیدای این پُست بودند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: من نمی‌خواهم وارد بحث تناسب شغل با شاغل شوم، اما پیامی که مقام معظم رهبری دادند، تکلیف نمایندگان را مشخص کرد، چگونه می‌شود فردی نماینده مجلس باشد و ادعای انقلابی بودن داشته باشد، اما فرمایشات معظم رهبری را تفسیر کند، آن هم تفسیر به نفع خود. من معتقدم این تفسیرها فقط برای منافع شخصی جایگاه دارد. لذا انتظار دارم با توجه به جایگاهی که دکتر زاکانی در مجلس دارند و اینکه یکی از جایگاه‌های مهم یعنی مرکز پژوهش‌ها توسط هیات رئیسه به وی واگذار شده است، با این استعفا موافقت نکنید و ایشان در کنار نمایندگان بمانند و به مردم حوزه انتخابیه خدمات دهند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار