زیان‌آورترین مدل نشستن

تهران (پانا) - همه ما روش خودمان را برای نشستن داریم که با آن احساس راحتی می‌کنیم، اما صرف راحت بودن دلیل بر خوب بودن نیست. در حقیقت یکی از رایج‌ترین روش‌های نشستن یعنی پا روی پا انداختن می‌تواند آثار منفی زیادی بر بدن ما داشته باشد و این عادت را باید ترک کنیم.

کد مطلب: ۱۲۰۳۱۲۴
لینک کوتاه کپی شد
زیان‌آورترین مدل نشستن

به‌گزارش برترین‌ها، هنگام نشستن، یکی از شیوه‌های مرسوم انداختن پا‌ها روی هم است. خیلی‌ها هم در این حالت احساس راحتی می‌کنند، اما این شیوه نشستن آثار زیان‌آوری روی سلامتی دارد. خیلی‌ها هم در این حالت احساس راحتی می‌کنند و هر چند دقیقه پایی را که رو قرار می‌گیرد، عوض می‌کنند.

از نقطه نظر روانی البته، برخی با حالتی تقریبا جمع شده، وقتی در موضع تدافعی قرار می‌گیرند، این کار را به صورت غیر ارادی انجام می‌دهند.

اما جالب است بدانید که این شیوه نشستن، اصلا شیوه خوبی نیست. ما باید یاد بگیریم همیشه صاف بنشینیم، امری که نه تنها برای بدن مفید است، بلکه اعتماد به نفس ما را هم افزایش می‌دهد.

از نقطه نظر روانی البته، برخی با حالتی تقریبا جمع شده، وقتی در موضع تدافعی قرار می‌گیرند، این کار را به صورت غیر ارادی انجام می‌دهند. اما جالب است بدانید که این شیوه نشستن، اصلا شیوه خوبی نیست و آثار زیان آوری روی سلامتی دارد. در ادامه برخی از این عوارض را برای شما مطرح می‌کنیم:

بروز درد کمر و گردن

در هنگام نشستن، در یک حالت ایده‌آل، صورت ما به طور مستقیم به جلو نگاه می‌کند و وزنمان را به صورت مساوی، روی دو پامان که روزی زمین قرار دارد. متاسفانه، این حالت به ندرت اتفاق می‌افتد، بسیاری از ما اکثرا، وزن خود را به صورت نامساوی تقسیم می‌کنیم و بیشتر وزن را متوجه یک سو می‌کنیم.

از نظر پزشکی، گذاشتن پا‌ها بر روی هم، می‌تواند باعث درد کمر و گردن شود. این حالت از نشستن، گشتاور نیرویی بر لگن وارد می‌شود که می‌تواند باعث چرخش استخوان‌های لگن شود. ار آنجا که لگن، یکی از ستون‌های اصلی و حمایتی ستون فقرات است، این حالت فشاری غیر ضروری بر روی گردن و پشت شما وارد می‌کند و حتی می‌تواند شما را مستعد دیسک بین مهره‌ای کمر کند. پس باید طوری بنشنینید که باسن به درستی روی محل نشستن قرار بگیرد.

ایجاد شکل نامتناسب بدن

طبق مطالعات انجام شده، انداختن پا روی پای دیگر به اندازه سه ساعت در روز، عاملی برای به هم خوردن تناسب لگن و شانه است. همچنین سر شما دیگر موازی با قسمت‌های دیگر نیست و همین امر، شکل ستون فقرات را به هم می‌ریزد و باعث درد و سفتی در ماهیچه‌ها خواهد شد.

واریس ورید‌های پا

هیچ کس دوست ندارد رگ‌های واریسی یا عنکبوتی در پاهایش ظاهر شود. اما مطابق یکی از گزارشات پزشکی، ۵۵ درصد از زنان و ۴۵ درصد از مردان در آمریکا، با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. به نظر می‌رسد واریس ورید‌های پا، علاوه بر دلایلی مثل مسائل ژنتیکی، یا ایستادن و نشتن طولانی‌مدت، با شیوه نشستن هم ارتباط داشته باشد.

بین این دو رابطه غیر مستقیم وجود دارد. انداختن پا بر روی پای دیگر، فشار را در رگ‌های شما، که مسئولیت برگشت دادن خون به قلب را دارند، بالا می‌برد. فشار پایی که بر روی پای دیگر است، مانع جریان خونرسانی عادی پا زیرین می‌شود که می‌تواند به تضعیف یا آسیب به رگ‌های پا منجر شود. در این صورت، خون در درون رگ لخته و یا جمع می‌شود.

افزایش فشار خون

بر اساس یک پژوهش، وقتی پا‌های خود را از ناحیه‌ی زانو روی هم می‌اندازیم فشار خون به میزان چشمگیری افزایش پیدا می‌کند که البته موقتی است. این تحقیق همچنین نشان داد وقتی پا‌های خود را از قسمت مچ روی هم می‌گذاریم هیچ افزایشی در فشار خون رخ نمی‌دهد. با این حال، توصیه می‌شود اگر فشار خون بالایی دارید از انداختن پا‌های خود بر روی یکدیگر خودداری کنید.

آسیب به اعصاب پا

انداختن پا روی پا، فقط بر عروق پا فشار نمی‌آورد، بلکه می‌تواند فشار را بر یکی از عصب‌های بزرگ پا، موسوم به عصب پرونئال زیاد کند. این عصب از زیر زانو و در امتداد قسمت خارجی ساق با عبور می‌کند.

فشار بر این عصب می‌تواند مجر به بی‌حسی و فلج موقت ماهیچه‌ها ساق و کف پا شود. فشار مداوم بر این عصب می‌تواند منجر به آسب ماندگار در این عصب شود. گرچه عوض کردن پا، هر ۲ تا ۴ دقیقه می‌تواند از میزان این آسیب بکاهد، اما توصیه بهتر این است که اصلا پا را روی پا نیندازید.

ورم مچ پا در بارداری

در دوران بارداری از انداختن پا‌های خود بر روی یکدیگر خودداری کنید. برای بچه ضرری ندارد، اما ممکن است باعث ورم کردن مچ پا‌ها و گرفتگی پا‌ها شود. اگر دچار این مشکلات شدید بر روی زمین بنشینید و پا‌های خود را دراز کنید یا بالا ببرید.

ایده آل‌ترین روش نشستن روی صندلی به گونه‌ای است که فرد روی صندلی می‌نشیند و دو پای او کنار هم روی زمین قرار می‌گیرد. برای جلوگیری از ایجاد درد در مفاصل پیشنهاد می‌کنیم در حالتی بنشینید که زانویتان در حالت ۹۰ درجه باشد و لگن شما به صورت متعادل روی سطحی که بر روی آن نشسته‌اید، گذاشته شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار