شریعتمداری:

۸۵ درصد بودجه‌های فنی و حرفه‌ای صرف پرداخت حقوق و دستمزد می‌شود

تهران (پانا) - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر ارتقای سهم آموزشهای مهارتی در بودجه ریزی ها، می‌گوید بیش از ۸۵ درصد بودجه آموزشهای فنی و حرفه ای صرف پرداخت حقوق و دستمزد مربیان می شود.

کد مطلب: ۱۱۲۶۸۸۲
لینک کوتاه کپی شد
۸۵ درصد بودجه‌های فنی و حرفه‌ای صرف پرداخت حقوق و دستمزد می‌شود

به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری در جلسه شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی گفت: اشتغال و مهارت در کشور در گروی افزایش مهارتهای شغلی است و با توجه به پوست اندازی بازار کار اگر نتوانیم خود را متناسب با آن هماهنگ کنیم انتظارات جامعه برآورده نمی شود.

وی تدوین گری و تسهیل گری در امر آموزشهای فنی و حرفه ای و نظارت بر بودجه ریزی در این حوزه را امری ضروری دانست و تضمین کیفیت آموزشها و سنجش و ارزیابی از فعالیتهای آموزش فنی و حرفه ای، طراحی زیرساختهای مناسب برای این منظور و نظارت بر اجرای نظام صلاحیت حرفه ای را از جمله مسئولیتهای سنگین شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی برشمرد.

وزیر کار تصریح کرد: براساس آخرین آمارهاهشت هزار و پانصد میلیارد تومان در حوزه آموزشهای فنی و حرفه ای در تمام وزارتخانه ها هزینه می شود که بیش از ۸۵ درصد این بودجه صرف پرداخت حقوق و دستمزد می شود و حقوق معلمین هنرستانها و مربیان و کارکنان سازمان آموزش فنی و حرفه ای جزو این رقم است.

محمد رضا سپهری دبیر شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی نیز در ادامه این جلسه، سهم آموزشهای مهارتی از کل بودجه آموزش و پژوهش را زیر ۱۰ درصد و حدود ۹.۳ درصد اعلام کرد.

به گفته وی در حال حاضر ۳.۴ درصد از بودجه فنی و حرفه ای برای تجهیز کارگاهها و هنرستانها اختصاص می یابد و از طریق صندوق توسعه ملی و مشارکت خیرین و بنگاههای اقتصادی درصدد ارتقای سهم بودجه آموزشهای مهارتی در کشور هستیم.

وی افزایش سهم آموزشهای فنی و حرفه ای در برنامه های توسعه ای را خواستار شد و گفت متاسفانه به اهداف پیش بینی شده در حوزه فنی و حرفه ای در برنامه ششم دست پیدا نکردیم ولی در برنامه هفتم توسعه افزایش این سهم در حال تدوین است.

سردار مهدی فرحی - فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح نیز در این نشست از صدور ۶۰۰۰ گواهی نامه فنی و حرفه ای تا نیمه نخست سال خبر داد و گفت پیش بینی شده که تا پایان سال برای پانزده هزار نفر گواهی نامه صادر شود.

وی افزود: مقرر شده در اصلاح قانون سربازی اصل مهارت آموزی بعنوان اصلی مهم دیده شود و ایجاد صندوق مهارت سربازان توسط سردار باقری ابلاغ شده و بنا است صندوق در وزارت دفاع فعال و بحث حمایتهای مالی آن نیز پیش بینی شود.

سردار فرحی مهارت آموزی سربازان را بعنوان قشری عظیم و جوان یک فرصت طلایی دانست و گفت: جامعه پانصد هزار نفری سربازان بین ۱۸ تا ۲۸ سال سن دارند و نیمی از آنها دارای تحصیلات عالیه هستند ولی پس از پایان خدمت عمدتا به دلیل نداشتن مهارت بیکارند.

فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح تصریح کرد:خوشبختانه با تعامل خوبی که با سازمان فنی و حرفه ای کشور و معاونت اشتغال وزارت کار داریم بحث اشتغال و مهارت را پیگیری کردیم و تاکید داریم که در مقوله سیاستهای کلان فصلی تحت عنوان آموزشهای مهارتی سربازان گشوده شود چرا که یک بستر آماده است و زمینه های آن اعم از جمعیت و پادگانها را در اختیار داریم.

به گفته وی تاکنون ۳۰۰۰ کارگاه در فنی و حرفه ای ثبت شده و سربازان در متن پادگانها در حال کار و آموزش هستند و پیش بینی شده سالیانه ۴۰ هزار سرباز از این طریق گواهی نامه مهارتی دریافت کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار