اشپیگل بررسی کرد:

قتل «فلوید» جرقه‌ای بر انبار باروت جامعه سراسر مشکل آمریکا

یک هفته نامه آلمانی قتل "جرج فلوید" را جرقه‌ای بر یک انبار باروت در جامعه سراسر مشکل آمریکا دانست و این انتقاد را به ترامپ وارد کرد که هیچ تلاشی برای حل مسائل روزافزون این جامعه که نژاد پرستی یکی از آن‌ها است نمی‌کند.

کد مطلب: ۱۰۷۷۱۳۹
لینک کوتاه کپی شد
قتل «فلوید» جرقه‌ای بر انبار باروت جامعه سراسر مشکل آمریکا
به گزارش تسنیم، نزدیک به یک هفته پس از کشته شدن "جورج فلوید" سیاه پوست به دست یک مأمور پلیس سفید پوست همچنان نشانی از آرامش در آمریکا به چشم نمی‌خورد.

هفته نامه اشپیگل در مطلبی در این باره نوشت: اعتراضات در بسیاری شهرهای بزرگ آمریکا مشکلات اساسی در جامعه آمریکا را آشکار می کند و نشان دهنده عدم تمایل رئیس جمهور آمریکا برای حل آن است.

اشپیگل در ادامه با اشاره به تصاویر خشونت آمیزی که این روزها از آمریکا مخابره می شود نوشت: این کشور به وسیله یک رئیس جمهور ولگرد اداره می شود، پلیس آن سفید پوست و نژاد پرست است و در شهرها هرج و مرج گسترش می یابد. ما شاهد تصاویر وحشتناکی از آمریکا هستیم که نشان می دهد نابودی نزدیک است.

نویسنده در ادامه این پرسش را مطرح کرد که آیا دوباره اوضاع به همین سادگی است؟ بعید به نظر می رسد. تمام نفرت و خشمی که در خیابان های آمریکا گسترش می یابد دلایل بسیار عمیق و پیچیده‌ای دارد و دقیقا واکنش دونالد ترامپ به این شرایط مضحک است.

اشپیگل در ادامه نوشت: این اعتراضات علائم یک بیماری است که آمریکا مدتهاست از آن رنج می برد. این کشور دو چهره دارد. از یک طرف یک ابرقدرت نظامی اقتصادی، فناوری است که به تازگی هم موشک جدیدی را به فضا پرتاب کرده است.

در عین حال نابرابری های وحشیانه و یک جدایی اجتماعی که در اروپا به سختی قابل تصور است در این کشور دیده می شود. حالا در بحران کرونا این شرایط به اندازه غیر قابل تصوری رسیده است.

در حالی که در این بحران وضعیت میلیاردرها و بخش هایی از طبقه متوسط عمدتا سفید پوست به خوبی پیش می رود، اما بخش بزرگی از جمعیت بیشتر دچار عقب ماندگی می شوند.

نویسنده در ادامه این مطلب نوشت: به ندرت تا پیش از این، جدایی ها در جامعه آمریکا تا این اندازه بارز بود. در حومه نیویورک، واشنگتن و شیکاگو افراد ثروتمند با توله سگ های 5000 دلاری خود در آفتاب قدم می زنند در حالی که در مناطق زاغه نشین خانواده ها جلوی آشپزخانه های سوپ برای تهیه غذای مورد نیازشان صف می کشند.

بر اساس آمارها حدود 40 میلیون بیکار در جامعه آمریکا وجود دارد. کمک های دولتی که آن ها دریافت می کنند به سرعت منقضی می شود. بسیاری هم هستند که هیچ چیزی ندارند و هیچ چیزی هم دریافت نمی کنند.

میلیون ها آمریکایی با توجه به هزینه های بالای زندگی قبل از بحران کرونا به سختی می توانستند گلیم خود را از آب بیرون بکشند و با آمدن کرونا قطعا آن ها محکوم به فقر شده اند.

در میان همه این مشکلات نژاد پرستی تنها یکی از این چالش ها بوده و زخمی عمیق و کهنه است.

در کنار این مسئله سوء مصرف مواد مخدر، خشونت های باندی، خشونت در خانواده ها، بیماری های مزمن و شرایط اضطراری آموزشی و خشونت اسلحه هم در مناطق فقیر نشین تر بیشتر دیده می شود.

اشپیگل در ادامه این مطلب نوشت: در این شرایط ناامیدی زیادی ایجاد شده است. در بسیاری مناطق عصبانیت و یک خشم دیوانه وار و گسترده درباره این شرایط حاکم وجود دارد.

نویسنده در ادامه با اشاره به خشم بالا از شرایط موجود در بین سیاهپوستان و سفید پوستان بیکار و کارگران جوان این کشور نوشت: نمونه "جرج فلوید" نشان می دهد که یک جرقه کافی است تا این انبار باروت در جامعه آمریکا را به آتش بکشد.

دونالد ترامپ در آمریکا رای آورد چرا که وعده داده بود حداقل وضعیت طبقه های فقیر و متوسط سفید پوست را بهتر کند. هم زمان وی به ثروتمندان وعده ایمن ماندن ثروت و دارایی هایشان را داده بود و بقیه هم کمابیش از نظرها پنهان ماندند.

اشپیگل در ادامه نوشت: دونالد ترامپ از اینکه گروه های مختلف در جامعه آمریکا رو در روی هم قرار گیرند سود می برد. برای وی این مسئله مطرح نیست که تمام این کشور را بهبود بخشد بلکه تنها بهبود بخشی از آن مد نظر ترامپ است.

ترامپ به جای اینکه رئیس جمهور همه آمریکایی ها باشد تنها به فکر نیمی از نژاد سفید پوست این کشور است که قرار است دوباره او را انتخاب کنند.

واکنش ترامپ به بحران کنونی هم حاکی از این ویژگی ترامپ است، وی وعده برقراری آرامش و نظم را می دهد. کسی که اعتراض می کند و علیه او است هرج و مرج طلب، سوسیالیست و جنایتکار است.

"اشپیگل" در ادامه نوشت: ترامپ کاری را انجام می دهد و چیزی را می گوید که حامیانش از وی انتظار دارند. او از ترس از هرج ومرج استفاده می کند تا خود را به عنوان مردی قدرتمند نشان دهد.

ترامپ به عنوان آشتی دهنده عنصر مناسبی نیست. او بر خلاف پیشینیان خود حتی سعی نمی کند مشکلات اساسی و پیچیده ای که جامعه با آن روبرو است را به طور جدی برطرف کرده و یا به آن بپردازد. ترامپ به این روند علاقه ای ندارد و تنها به بهبود سریع اقتصاد کشور می اندیشد، انگار که همه چیز با آن حل می شود.

اشپیگل در ادامه نوشت که این بزرگترین شکست واقعی ترامپ است. رای دهندگان آمریکایی باید در ماه نوامبر تصمیم بگیرند که آیا می خواهند همچنان به این روند ادامه دهند.

راهپیمایی گسترده در نیویورک، به آتش کشیده شدن خودروها در بوستن و غارت فروشگاه در فیلادلفیا؛ ناآرامی‌ها و اعتراضات به کشته شدن جورج فلوید در مینیاپولیس، در نقاط مختلف آمریکا وارد ششمین روز پیاپی شده است.

"صلح بدون عدالت ممکن نیست" از جمله شعارهایی بود که معترضان سر می‌دادند. به گزارش رسانه‌های خبری پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به گاز اشک‌آور و اسپری فلفل متوسل شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شامگاه یکشنبه 11 خرداد با انتشار یک رشته توییت عملکرد گارد ملی در ایالت مینه‌سوتا را ستود و خاطرنشان کرد که نیروهای این گارد باید زودتر بسیج و وارد عمل می‌شدند.

ترامپ در یکی از پیام‌های دیگر خود در توییتر تنها با حروف بزرگ نوشت: «نظم و قانون!». او فرمانداران عضو حزب دموکرات را بارها متهم کرده که قاطعانه با "بزهکاران" برخورد نمی‌کنند.

اعتراضات و ناآرامی‌ها در آمریکا در پی کشته شدن مردی سیاهپوست به نام جورج فلوید بروز کرد. در تصاویری که هفته گذشته به سرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، یک مأمور پلیس دیده می‌شد که حین بازداشت زانویش را بر گردن فلوید 46 ساله فشار می‌دهد.

این مأمور بی‌توجه به درخواست کمک فلوید که به زحمت می‌گفت نمی‌تواند نفس بکشد، زانوی خود را 9 دقیقه روی گردن فلوید فشار داد. او چندی بعد در بیمارستان جان باخت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار