رخشانی‌مهر خبر داد:

تحویل ۱۴ هزار کلاس درس تا پایان سال جاری

تهران (پانا) - معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور بابیان اینکه ۲۳ هزار کلاس معادل چهار درصد از کلاس‌های درس کشور دارای بخاری نفتی و سایر کلاس‌ها استاندارد است، اعلام کرد درسال جاری سامانه گرمایشی ۱۰۰ هزار کلاس درس استانداردسازی می‌شود.

کد مطلب: ۱۰۶۱۰۹۹
لینک کوتاه کپی شد
تحویل ۱۴ هزار کلاس درس تا پایان سال جاری

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نوسازی مدارس کشور، مهراله‌رخشانی مهر در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران استان سمنان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: ۶۳ هزار بخاری گازی استاندارد در مدارس استفاده می‌شود، اما به علت ممنوع شدن استفاده از سامانه گرمایشی دارای شعله مستقیم در کلاس، این موارد نیز جمع آوری می‌شود.

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه اکنون در هیچ جای کشور بخاری نفتی در مناطقی که علمک گاز به مدرسه رسیده است نداریم، افزود: در قانون بودجه سال ۹۹ مصوب شد وزارت نفت، سامانه گرمایشی ۱۰۰ هزار کلاس درس را برای آموزش و پرورش در کشور استاندارد کند.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی با هدف «تجهیز و استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مدارس» ۳۷ میلیارد ریال برای سال ۹۶، حدود ۴۰ میلیارد ریال برای سال ۹۷ و نزدیک به ۱۴۰ میلیارد ریال در سال ۹۸ به استان سمنان اختصاص یافت که نسبت به سال قبل از آن ۲۶۸ درصد افزایش داشت.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: ابتدا سه هزار ۶۲۳ کلاس درس در استان سمنان دارای سامانه غیراستاندارد گرمایشی و نفتی بود که با تجهیز ۳ هزار و ۱۷۴ کلاس درس اکنون ۴۴۹ کلاس از سامانه غیراستاندارد گرمایشی برخوردار است.

گسترش فضای آموزشی در مناطق زلزله زده

رئیس سازمان نوسازی،توسعه و تجهیزمدارس کشور گفت: همکاری خیران مدرسه‌ساز و اختصاص اعتبارات دولتی باعث شد پرونده ساخت مدارس در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه به پایان برسد و ۷۸ مدرسه در زلزله کرمانشاه تخریب و پس از زلزله ۱۶۰ مدرسه در این استان ساخته شد؛ به‌طوری‌‌که ۰/۷ متر‌مربع به سرانه فضای آموزشی این استان اضافه شد.

وی در خصوص وضعیت فضاهای آموزشی مناطق سیل‌زده نیز با بیان اینکه درمهر 98 هیچ دانش‌آموزی بدون کلاس نماند، گفـت: خیرین مدرسه ساز ۲۱۰ میلیارد ریال برای ساخت مدارس در مناطق سیل زده مشارکت کردند و به همین مقدار توسط دولت اعتبار تخصیص یافت و امید است در استان های گلستان، لرستان و خوزستان تا پایان سال ۹۹ پرونده ساخت و تجهیز مدارس این مناطق بسته شود.

سامانه مکان یابی ساخت مدارس به زودی رونمایی می‌شود

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: در راستای تحقق سند تحول بنیادین و بر‌اساس تحولات جمعیت شناسی، سامانه تعیین مکان برای ساخت مدارس راه‌اندازی می‌شود تا نیازسنجی بر اساس اطلاعات جمعیتی راهبرد خوبی را پیش روی ساخت مدارس بگذارد و از ساخت مدارس کوچک جلوگیری شود.

رخشانی‌مهر معیار طراحی این سامانه را آمایش سرزمینی خواند و گفت: این نرم‌افزار طوری طراحی شده است که بر اساس مطالعات جمعیتی ۵۰ ساله و نیاز ساخت مدارس در مناطق و جانمایی آنها عمل کند، این سامانه پس از تایید از سوی وزیر آموزش و پرورش به زودی رونمایی می‌شود.

۴۰ هزار طرح نیمه تمام آموزشی در کشور

رخشانی‌مهر با اشاره به ۴۰ هزار طرح نیمه تمام در کشور گفت: تا پایان امسال ۱۴ هزار کلاس درس تکمیل و تحویل می‌شود و در حال حاضر ۲۶ هزار کلاس دولتی و ۱۴ هزار کلاس مشارکتی طرح‌های ملی فعال هستند و طرحی که از منابع ملی به صورت رها شده باشد نخواهیم داشت.

وی افزود: از سال ۹۶ تا ۹۸ به ترتیب هفت هزار، ۱۰ هزار و ۱۴ هزار کلاس درس ساخته شد و در سال ۹۹ نیز تعداد 14 هزار کلاس در‌ حال ساخت است، و بخش‌هایی مانند مدارس بزرگ با حیاط‌های بزرگ، مجتمع و امکاناتی نظیر سالن ورزشی و مساجد جزو تعداد کلاس‌ها به حساب نمی‌آید.

استان سمنان در رتبه هشتم سرانه فضای آموزشی کشور

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: سرانه فضای آموزشی در استان سمنان حدود ۶.۶۱ مترمربع و میانگین سرانه آموزشی در کشور نزدیک به ۵.۲۱ متر مربع است. البته سرانه استاندارد و مطلوب سرانه آموزشی استاندارد برای کشور ۸.۴ مترمربع در نظر گرفته شده است.

رخشانی مهر بیان کرد: جمع اعتبارات ابلاغ شده ملی به استان سمنان در سال ۹۶ حدود ۱۲۰ میلیارد ریال، در سال ۹۷ معادل ۳۴ میلیارد ریال و در سال ۹۸ به ۶۸۰ میلیارد ریال رسید.

وی با بیان اینکه سمنان از نظر سرانه فضای آموزشی در رتبه هشتم کشور قرار دارد به افزایش اعتبارات مدرسه‌سازی در استان پرداخت و ادامه داد: در سال 96 اعتبارات ملی ابلاغی این استان 12 میلیارد تومان بوده که در سال 98 با 170درصد رشد به 34 میلیارد تومان و در سال 98 با رشد 100درصدی به 68 میلیارد تومان رسیده است و در مجموع اعتبارات این استان از 96 تاکنون افزون بر 444درصد رشد داشته است.

پایان مدارس خشتی و حذف مدارس سنگی، ادامه فعالیت مدارس کپری

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیزمدارس کشور با اشاره به جمع‌آوری کلاس‌های خشتی در کشور گفت: در ابتدای این طرح یک‌هزار و ۶ کلاس خشتی در کشور و ۶ کلاس خشتی در استان سمنان وجود داشت که اکنون تمام آنها جمع آوری شده است.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برنامه‌ریزی برای برچیدن مدارس سنگی در کشور بیان کرد: بعد از حذف مدارس گلی و خشتی در کشور، امسال برای حذف مدارس سنگی برنامه‌ریزی شده است؛ که هر استان با توجه به اعتبارات خود، یک هدف‌گذاری برای حذف مدارس سنگی خواهد داشت و تاکنون دو استان اصفهان و سمنان برنامه خود را برای حذف این مدارس تا پایان سال 99 ارائه داده‌اند.

وی با بیان اینکه در این برنامه حذف و جمع‌آوری مدارس سنگی دارای دانش‌آموز در اولویت قرار گرفته افزود: برخی از مدارس سنگی در سراسر کشور که خالی از جمعیت دانش‌آموزی هم هستند با هدف حفظ مالکیت آموزش و پرورش جمع‌آوری نخواهند شد.

وی به برگزاری جشن پایان مدارس کپری در سال 87 اشاره و بیان کرد: در آن سال کل مدارس کپری کشور برچیده شد و جشنی هم تحت عنوان جشن پایان مدارس کپری برگزار شد اما با گذر زمان با توجه به نیاز منطقه به مدارس کپری، دوباره اینگونه مدارس که متناسب با نیاز اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی جمعیت عشایری شکل گرفته از نو بنا شدند و از همین رو اکنون نیز 150 مدرسه کپری در سطح کشور داریم که با توجه به تجربه قبلی برنامه‌ای برای برچیدن آنها نداریم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار