معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛

ساخت ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد مسکونی در بافت فرسوده از آغاز به کار دولت سیزدهم

تهران (پانا) - معاون وزیر راه تصریح کرد از آغاز به کار دولت سیزدهم در تاکنون ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد در بافت فرسوده کشور به بهره‌برداری رسیده است.

کد مطلب: ۱۴۷۱۶۵۱
لینک کوتاه کپی شد
ساخت ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد مسکونی در بافت فرسوده از آغاز به کار دولت سیزدهم

محمد آیینی در نشست خبری که در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار کرد: در تهران تجمیع ۵۰ تا ۷۰ پلاکی هم در بافت‌های فرسوده وجود دارد که انشعابات آنها به قوت خود باقی خواهد ماند.

آیینی عنوان کرد: از سال ۸۴ تاکنون ۱ میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده ساخته شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در دولت سیزدهم ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد در بافت فرسوده کشور به بهره‌برداری رسیده است و ساخت واحدی به دلیل نبود انشعابات متوقف نشده است.

وی گفت:با ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده سقف‌های لرزان از بین می‌روند اما در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار پلاک فرسوده در کشور وجود دارد.

آیینی گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده که ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده از تمامی تسهیلات و تخفیف‌های ساخت تا سقف ۵ واحد برخوردار باشد.۵ نوع تسهیلات نیز در این نوع از بافت قابل پرداخت است.

وی افزود: در طول برنامه هفتم حداکثر ۳ ماه مجوز و پروانه ساخت در بافت فرسوده صادر شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه این نشست از برگزاری نخستین گردهمایی گروه‌های مردمی و جهادی با مشارکت بسیج مستضعفین، شرکت بازآفرینی شهری، شرکت عمران شهرهای جدید، بنیاد مسکن و سازمان راهداری در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت‌ماه خبر داد و گفت: به‌رغم تمام تلاش‌ها هنوز، بیش از ۷۰ درصد مردم ساکن در بافت‌های فرسوده از مشوق‌ها و حقوق خود مطلع نیستند و ما در این بخش با سه چالش عدم توانایی مالی ساکنان این مناطق برای بازپرداخت تسهیلات، تشویق توسعه‌گران برای سرمایه‌گذاری و توجیه مالکان برای مشارکت با سرمایه‌گذاران مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه رفع چالش‌ها نیازمند حلقه میانی مورد اعتماد طرفین است، گفت: با توجه به اینکه مردمی سازی در این وزارتخانه مد نظر وزیر راه و شهرسازی قرار دارد، در حوزه بازآفرینی شهری در گام اول با همکاری بسیج مستضعفین اقدام به نوسازی بافت‌های فرسوده با ۴۲۸ حلقه میانی می‌شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برنامه‌های این همایش دو روزه به دوره‌های آموزشی نحوه مذاکره با مردم، تبیین حقوق کلی، مطالبه گری، تسهیلات بانکی، معرفی مشوق‌های سرمایه گذاری، جلسات ویژه توجیه مالکان برای اعتماد به سرمایه گذاران، جلسه با همسایگان در حوزه بازآفرینی، همچنین برگزاری جلسات با گروه‌های مردمی برای کمک به ساخت مسکن و تامین خدمات روبنایی و زیربنایی به علاوه جلسات مربوط به راه روستایی اشاره کرد.

آیینی در ادامه اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم نگاه ماه در حوزه بازآفرینی نگاه مردمی سازی بوده است و نوسازی مسکن باید توسط مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی‌ها و گروه‌های جهادی صورت گیرد. نظارت هم توسط دولت و اعضای سازمان نظام مهندسی انجام می‌شود.

وی افزود: در محدوده بافت‌های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد که این بناها جان ۱۰ میلیون نفر ساکن در ۶۹۰ شهر شامل ۱۶۷ هزار هکتار، ۶۰۰۰ محله و ۳۰۰ هزار کوچه را به خطر انداخته است. بنابراین نوسازی در اولویت قرار دارد؛ زیرا موضوع جان انسان‌ها در میان است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، افزود: وزیر راه و شهرسازی فرایند مردمی سازی این وزارتخانه را مد نظر داشته اند و از ابتدای دولت سیزدهم نگاه ما در حوزه بازآفرینی مردمی سازی بوده است و همه چیز در این مقدار اعم از سرمایه و زمین و حتی ساخت و نظارت از آن مردم است.

آیینی خاطرنشان کرد: ۲۳۴ شهر بسته تشویقی شهرسازانه خود را نوشته و اجرا می‌کنند و ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی را اجرا می‌کنند. در سال ۱۴۰۲ رکورد صدور پروانه‌های ساختمانی در بافت‌های فرسوده شکسته شد که بخش عمده‌ای از آنها ناشی صدور پروانه‌های ساختمانی بوده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بافت‌های فرسوده بهترین جا برای اعتلای معماری ایرانی اسلامی است. ان شاءالله تا پایان سال به ۱۲۰ هزار نقطه در بازآفرینی شهری با شاخص‌های معماری ایرانی اسلامی خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری یکی از بخش‌های پیشرو در نهضت ملی مسکن است، افزود: تا کنون به ۲۶۶ هزار واحد رسیده ایم و تا پایان سال به ۴۰۰ هزار واحد می‌رسیم. البته با حضور نیروهای جهادی امیدواریم از این عدد هم بالاتر برویم و رکورد دولت‌های پس از انقلاب را بشکنیم.

سردار ابوالفضل طهماسبی جانشین سازمان بسیج سازندگی - اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ در حوزه مرمت و تکمیل واحدهای مسکونی اقشار آسیب‌پذیر و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بیش از ۱۲ هزار خانه را ساختیم. به ۱۶۳۸ روستا آبرسانی کردیم و این کار ادامه دارد. همچنین آسفالت ۱۷۰۰ کیلومتر راه مزارع روستایی انجام شد. در بخش آبخیزداری ۸۳۴ پروژه به اجرا رسید.

وی خاطرنشان کرد: در روز اول گردهمایی با حضور کارشناسان وزارت راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری ایران، شرکت عمران شهرهای جدید، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برگزار می‌شود و در روز ۱۷ اردیبهشت تفاهم‌نامه همکاری میان مرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین و نیز چندین تفاهم‌نامه با شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی منعقد می‌شود.

گفتنی است نخستین گردهمایی گروه های مردمی و جهادی با مشارکت بسیج مستضعفین، شرکت بازآفرینی شهری، شرکت عمران شهرهای جدید، بنیاد مسکن و سازمان راهداری در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار