مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد:
معلم محور تحول، مدرسه کانون رشد و آیندهسازی است
یزد (پانا) - در آستانه هفته بزرگداشت مقام معلم، مدیرکل آموزشوپرورش استان، در نشست خبری که به همین مناسبت برگزار شد به تبیین برنامههای گرامیداشت این هفته، نقش راهبردی معلمان، وضعیت هنرستانها، دغدغههای رفاهی و تربیتی معلمان و دانشآموزان، و موضوعات کلیدی آموزشوپرورش استان پرداخت.

مدیرکل آموزشوپرورش استان یزد، در ابتدای نشست خبری خود ضمن تبریک فرارسیدن هفته بزرگداشت مقام معلم، ۱۲ اردیبهشت را روزی پرافتخار دانست و گفت: معلمان بهعنوان امانتداران تعلیم و تربیت، بزرگترین سرمایه انسانی کشورند که نقش غیرقابلانکاری در رشد فرهنگی و اجتماعی جامعه دارند.
وی با اشاره به دعوت از آقای شیشهبری از چهرههای مؤثر در حوزه آموزش و تسهیلگری، تأکید کرد: تجلیل از افرادی مانند ایشان، بهخاطر خدمات ارزشمندشان، پاسداشت اخلاق، متانت و قدردانی است که جزو ویژگیهای ذاتی معلمان ماست.
دهقان افزود: نمیتوان خانوادهای را یافت که اثری از معلم در آن نباشد. معلمان رسالت عظیمی بر دوش دارند و مدرسه مرکز اندیشه، پند، یادگیری و زیستمعنای معلم است. در این فضاست که قصه زندگی و ارزشهای انسانی به نسل آینده منتقل میشود.
وی با اشاره به شعار هفته معلم با عنوان «برای معلم، برای ایران» گفت: ۵۶ برنامه محوری برای این هفته طراحی شده که در شورای آموزشوپرورش استان به تصویب رسیده و با تأیید استاندار به ادارات ابلاغ شده است.
از جمله برنامههای شاخص هفته معلم به شرح زیر اعلام شد:
برگزاری مراسم تجلیل از معلمان استثنایی با همکاری اداره بهزیستی استان؛
تقدیر ادارهکل ورزش و جوانان از معلمان تربیتبدنی و سلامت؛
برگزاری برنامه شاخص و استانی تجلیل از مقام معلم در تاریخ ۱۷ اردیبهشت؛
بازدید از مدارس مختلف در طول هفته و دیدار شبانه با خانوادههای شهدای فرهنگی؛
مدیرکل آموزشوپرورش استان یزد با اشاره به تمرکز برنامهها بر مدرسه، گفت: مدرسه منشأ اصلی تحول است. همه برنامهها بهسمت تقویت این محور حرکت میکنند.
وی در ادامه درباره مسائل رفاهی فرهنگیان گفت: موضوع بیمه تکمیلی بازنشستگان یکی از دغدغههای جدی ماست و پیگیر رفع این تفاوت با بیمه معلمان شاغل هستیم. همچنین برای ارتقای هنرستانها، نشستهایی با اتاق بازرگانی برنامهریزی شده و بهدنبال مهارتمحورکردن هنرستانها بر اساس سند آمایش استان هستیم.
در حوزه اتباع، دهقان گفت: از یک هفته گذشته جلسات ساماندهی دانشآموزان اتباع آغاز شده تا با همکاری اداره اتباع، کلاسبندی مناسب و آموزش منسجم طراحی شود و کمترین آسیب به سایر دانشآموزان وارد گردد.
وی با اشاره به اهمیت کاهش اضطراب کنکور، گفت: ما مسئول تربیت صحیح دانشآموزان هستیم و میدانیم بخشی از فشارهای روانی، ریشه در خانواده دارد. مدرسه بهتنهایی نمیتواند این بار را به دوش بکشد.
دهقان همچنین در پاسخ به شبههای درباره بازدید فقط از مدارس برخوردار، تأکید کرد: ما به تمام مدارس، از جمله مدارس حاشیه شهر، اتباع، کمبرخوردار و محروم نیز سر زدهایم.
وی با اشاره به اهمیت انجمن اولیا و مربیان افزود: این انجمن باید در تعامل با شورای مدرسه، برنامههای آموزشی و مالی سالانه را تدوین کند.
دهقان همچنین از اهمیت بازارچههای مدارس دولتی گفت و افزود: این بازارچهها با وجود محدودیت منابع، نتایج بسیار خوبی در مهارتآموزی داشتهاند و باید توسعه یابند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان در حوزه ساختوساز مدارس نیز گفت: هرچند بیشترین میزان مشارکت خیرین را در سطح کشور داشتهایم، اما به دلیل جانمایی نامناسب، با ناترازی مواجهایم. در تلاشیم پروژههای نیمهکاره را با جذب خیرین تکمیل کنیم.
وی درباره فعالیتهای پرورشی گفت: در ۸ ماه گذشته ۲۵ محفل قرآنی دانشآموزی برگزار کردهایم و مسابقات فرهنگی و هنری متعددی را با حضور پرشور دانشآموزان داشتهایم و باید همچنان آنرا گسترش دهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد همچنین به مشارکت خانوادهها در برنامهریزی آموزشی اشاره کرد و گفت: برای نوشتن برنامه امتحانات نیز نظر دانشآموزان، معلمان و اولیا را جویا میشویم. تصمیمگیریها باید جمعی باشد.
وی تصریح کرد: معلمان قراردادی نیز مورد توجهاند. حتی در برنامههای این هفته، بازدید از مدارسی که دارای معلمان قراردادی هستند و تقدیر از آنها در اولویت قرار گرفته است.
علی دهقان همچنین در پایان گفت: معلمی عشق است و بسیاری از معلمان اگر باز هم فرصت انتخاب داشتند، همین مسیر را انتخاب میکردند. ما نیز تمام تلاش خود را برای ارتقای منزلت معلمان، تأمین خدمات رفاهی، اردوهای زیارتی مانند مشهد و امکانات رفاهی با همکاری بانک مهر ایران و بانک رسالت انجام میدهیم. هرچند مسائل مالی در شأن معلمان نیست، اما با افتخار تلاش میکنیم تا عزت آنان حفظ شود.
ارسال دیدگاه