مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد:
حماسه آزادسازی خرمشهر سندی روشن از ایثار و مقاومت ملت ایران است
مدیرکل آموزش و پرورش پیشگام در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
یاسوج ( پانا) - مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کهگیلویه و بویراحمد، با تأکید بر اینکه خرمشهر، نماد ایستادگی و ایمان ملت ایران است گفت: این حماسه عظیم به ما میآموزد که با دست خالی اما با باور و ایمان میتوان قدرتهای جهانی را به زانو درآورد.

سرهنگ پاسدار سلمان خواستخدایی در آئین گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و تجلیل از رزمندگان عملیات بیتالمقدس و فرهنگیان فرزند شهید که با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان، مدیر کل بنیاد شهید، رئیس بسیج فرهنگیان سپاه فتح استان و همکاران اداری به همت اداره شاهد و امور ایثارگران آموزش و پرورش برگزار شد با اشاره به اهمیت تاریخی این حماسه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت به ویژه شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی و شهید محمدعلی رجایی و نیز شهدای عملیات بیتالمقدس، افزود: فتح خرمشهر، نهتنها فتح یک شهر، بلکه اثبات باور، ایمان و پایداری ملت ایران در برابر دشمنان بود.
وی با تقدیر و تشکر از مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد که توجه ویژهای به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارند گفت: در زمان مدیریت جناب آقای رضایی فعالیتهای خوبی در زمینه نهادینه کردن فرهنگ و ایثار و شهادت در آموزش و پرورش استان انجام گرفته که جای تقدیر وتشکر دارد.
خواستخدایی با طرح پرسشهایی که ذهن بسیاری از جوانان را به خود مشغول کرده است، گفت: چرا عراق به ایران حمله کرد؟ چرا خرمشهر اشغال شد؟ و چرا پس از آزادسازی خرمشهر جنگ پایان نیافت؟ اینها سؤالاتی است که باید نسل جوان امروز پاسخهای آن را بداند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس با اشاره به طمع همیشگی بیگانگان به سرزمین ایران، تصریح کرد: جغرافیای ایران بهگونهای است که همیشه مورد طمع قدرتهای جهانی بودهایم. از موقعیت استراتژیک ما گرفته تا منابع انرژی، ایران همواره شاهراه ارتباطی و پل اتصال شرق و غرب بوده است.
وی با بیان اینکه خرمشهر بارها در طول تاریخ مورد تجاوز و اشغال قرار گرفته بود گفت: از جمله در دوران عثمانی، انگلیس و نهایتاً در حمله رژیم بعثی عراق، اما تنها در عملیات بزرگ بیتالمقدس بود که یک وجب از خاک ایران بدون هیچگونه مصالحهای پس گرفته شد و به دشمن باج داده نشد.
خواستخدایی با تاکید بر اینکه خرمشهر با ۳۴ روز مقاومت جانانه و حماسهآفرینی بینظیر، نقطه عطفی در دفاع مقدس شد گفت: دشمن تصور میکرد طی یک هفته میتواند تهران را اشغال کند، اما در خرمشهر زمینگیر شد.
وی افزود: مقاومت خانهبهخانه، کوچهبهکوچه و خیابان به خیابان خرمشهر، معادلات صدام و حامیان بینالمللیاش را نقش بر آب کرد.
وی با بیان اینکه در این مقاومت، بیش از ۴۰۰ دختر دانشآموز به شهادت رسیدند و خرمشهر از یک شهر ویران به گلزار شهدا بدل شد گفت: ۴۱۹ شهید فقط در مقاومت اولیه خرمشهر تقدیم شد که ۵ شهید آن از استان کهگیلویه و بویراحمد بودند.
خواستخدایی با اشاره به نقش رزمندگان استان در این حماسه بزرگ گفت: دلاورمردان کهگیلویه و بویراحمد در قالب تیپهای مختلف از جمله تیپ ۱۴ امام حسین، تیپ ۳۳ المهدی و تیپ امام سجاد (ع)، در آزادسازی خرمشهر نقشآفرینی کردند. گردان امام هادی به فرماندهی شهید عبدالله نجفی و گردان امام سجاد به فرماندهی شهید جواد هرمزپور از جمله واحدهایی بودند که در خط مقدم عملیات حضور داشتند.
وی با بیان اینکه در مرحله سوم عملیات بیتالمقدس، فقط در یک روز، ۱۹ هزار اسیر عراقی بهدست رزمندگان اسلام افتاد، گفت: این عدد بزرگ حاصل تاکتیک هوشمندانه عملیات و نقش مهم یگانهای استان ما بود که با نفوذ به پشت خطوط دشمن، حلقه محاصره را تکمیل کردند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس استان با بیان اینکه نزدیک به ۱۹ ماه خرمشهر در اشغال دشمن بود خاطر نشان کرد: آنها آمده بودند تا بمانند و در دیوارهای شهر نوشتند "آمدهایم که بمانیم"، اما شهید بهروز مرادی در پاسخ نوشت: "آمدیم، نبودید!" و این پاسخ کوبنده، روحیه دشمن را درهم شکست.
خواستخدایی در پاسخ به این سؤال که چرا پس از آزادسازی خرمشهر جنگ پایان نیافت، گفت: از مجموع ۱۴ هزار کیلومتر مربع مناطق اشغالی، تنها ۵۴۰۰ کیلومتر مربع تا آن زمان آزاد شده بود. همچنین قطعنامههایی که پیش از قطعنامه ۵۹۸ صادر شده بود، منافع ایران را تأمین نمیکرد و اگر جنگ همانجا متوقف میشد، دشمن در موقعیت برتر باقی میماند و ما باید برای بازپسگیری خاک خود چانهزنی میکردیم.
وی با اشاره به اینکه عملیات بیتالمقدس از نظر استراتژیک و روانی، نقطه شکست رژیم بعث بود تصریح کرد: سرهنگ ستاد ارتش بعثی پس از سقوط خرمشهر گفت وقتی ایرانیها خرمشهر را گرفتند، کمر صدام شکست.
خواستخدایی با تأکید بر اینکه خرمشهر، نماد ایستادگی و ایمان ملت ایران است گفت: این حماسه عظیم به ما میآموزد که با دست خالی اما با باور و ایمان میتوان قدرتهای جهانی را به زانو درآورد.
حجتالاسلام و المسلمین قدرتالله خرمروز، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عملیات بیتالمقدس و همه شهدای گرانقدر دفاع مقدس، گفت: سوم خرداد نماد پیروزی مقاومت ملت ایران است. مردمی که در سختترین شرایط، با دستهای خالی در برابر تجهیزات پیشرفته دشمن ایستادند و اجازه ندادند خرمشهر در برابر دشمن بعثی بیدفاع بماند.
خرمروز با اشاره به شرایط دشوار ابتدای جنگ تحمیلی اظهار کرد: در آن زمان، ارتش سازمانیافتهای در کشور نداشتیم، سپاه پاسداران هنوز شکل نگرفته بود و نیروهای مردمی تازه در حال سازماندهی بودند. دشمن نیز با پشتیبانی همهجانبه قدرتهای جهانی، خرمشهر را در چهارم آبان ۱۳۵۹ اشغال کرد و این اشغال بهعنوان زخمی بر پیکر ملت ایران باقی ماند.
مدیرکل بنیاد شهید استان با بیان اینکه دشمن تصور نمیکرد ایران بتواند خرمشهر را بازپس گیرد افزود: حتی کارشناسان نظامی دنیا نیز به صراحت به صدام اطمینان داده بودند که بازپسگیری این شهر ممکن نیست، اما آنها قدرت ایمان، اراده، فداکاری و روحیه شهادتطلبی رزمندگان ایران را محاسبه نکرده بودند.
وی با اشاره به اینکه از شرق تا جنوب کشور، رزمندگان با وجود درگیری در مناطق خود، به خرمشهر شتافتند خاطر نشان کرد: وحدت، انسجام، اطاعت از ولایت و ایستادگی ملت، باعث شد در سوم خرداد، خرمشهر آزاد شود و دل یک ملت شاد گردد.
خرمروز با اشاره به شهادت رئیسجمهور فقید، آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی، اظهار کرد: امروز در حالی این مراسم برگزار میشود که ملت ایران داغدار شهادت خادم بیمنت خود، شهید آیتالله رئیسی و یاران صدیقش است.
وی افزود: او علیرغم همه نامهربانیها، با سعهصدر، مردمداری، صداقت و اخلاص، خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار داده بود و بهحق، الگوی ارزشمندی برای همه ماست.
در پایان این آیین، از ۳۰ نفر از رزمندگان عملیات بیتالمقدس و فرهنگیان فرزند شهید با اهدای لوح سپاس تجلیل بهعمل آمد.
ارسال دیدگاه