رقابت آثار تجسمی با معیارهای تخصصی داوری
همدان (پانا) - مدرس دانشگاه فرهنگیان و داور مسابقات هنرهای تجسمی جشنواره فرهنگی هنری فردا در استان همدان، گفت: داوری آثار ارسالشده تجسمی امسال با معیار های تخصصی و فنی صورت پذیرفت.

فاطمه وحدتی آراسته با بیان اینکه در دوره متوسطه اول برخی آثار از نظر تکنیکی دارای نقاط قوت قابلتوجهی بودهاند، اظهار داشت: «امسال شاهد آثار برجستهای بودهایم که به لحاظ تکنیکی قابل توجه هستند، اما برخی از آثار که از فضای کاملاً هنری فاصله گرفتهاند، امکان حضور در بخش داوری را پیدا نکردند. »
به گفته وحدتی آراسته، آثار ارسالشده از دانشآموزان متوسطه دوم از کیفیت بالاتری برخوردار بودهاند. وی افزود: «با بررسی دقیقتر و تمرکز بیشتر روی آثار، بهترین نمونهها را به مرحله کشوری ارسال خواهیم کرد. امسال حدود ۳۰۰۰ اثر در بخش هنرهای تجسمی دریافت شده است. »
وی درباره رشتههای زیرمجموعه هنرهای تجسمی توضیح داد: «این حوزه شامل هنرهای تصویری و تکنیکهای متنوعی است که در داوری مورد توجه قرار میگیرند. در بخش متوسطه اول، ملاک ارزیابی، نحوه استفاده صحیح از تکنیکها و ترکیببندی آثار است. همچنین هنرهای صنایع دستی نیز در این دوره مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. »
وحدتی آراسته که ۲۱ سال سابقه تدریس در این حوزه و ۱۲ سال تجربه داوری دارد، درباره ویژگیهای آثار برگزیده اظهار داشت: «برای انتخاب یک اثر، چندین مؤلفه مورد بررسی قرار میگیرند. نخست اینکه آثار با محوریت فراخوان ارسال شده باشند. تکنیکهای استفادهشده در اثر، شیوه ارائه و پرزنت کردن، ترکیببندی و موضوع انتخابی، از جمله معیارهای اصلی داوری هستند. »
وی همچنین درباره نحوه ارائه آثار گفت: «یکی از مشکلات اساسی برخی آثار، ضعف در پرزنت کردن است. در مواردی مشاهده شده که دانشآموزان تکنیک صحیح را نمیشناسند و به اشتباه آثار خود را در بخشهای نامرتبط ارسال میکنند. برای مثال، اثری که با خودکار اجرا شده اما نحوه برخورد طراحی مناسبی نداشته، از داوری خارج شده است. پیشنهاد میشود دانشآموزان با کمک مربیان خود و مطالعه منابع آموزشی در فضای مجازی، تکنیکهای صحیح را فرا بگیرند. »
در پایان، وحدتی آراسته با اشاره به روند داوری امسال خاطرنشان کرد: «با بررسی تخصصی و دیدگاههای مختلف، آثار با بالاترین معیارهای ممکن ارزیابی شده و برگزیدگان برای رقابت در مرحله کشوری معرفی خواهند شد. »
ارسال دیدگاه