داور جشنواره فرهنگی هنری "فردا" استان همدان:
درخشش استعدادهای ادبی در جشنواره فرهنگی و هنری فردا؛ نگاهی به نقش مشاعره در پرورش شاعران جوان
همدان (پانا) - جشنواره فرهنگی و هنری «فردا»، یکی از مهمترین رویدادهای دانشآموزی در کشور، بار دیگر میزبان استعدادهای برتر در حوزه شعر و ادبیات شد.این جشنواره که در استان همدان برگزار شد، بخشهای مختلفی از جمله مشاعره را در بر داشت و شاهد حضور دانشآموزان علاقهمند از پایههای مختلف بود.

مسعود علیرضایی، شاعر نامآشنای کشور و داور مسابقات استانی بخش مشاعره دانشآموزان متوسطه اول و دوم استان همدان، در این رویداد فرهنگی نقش مهمی ایفا کرد. علیرضایی که از سال ۱۳۷۰ در حوزه شعر و ادب فعالیت دارد، تاکنون چهار مجموعه شعر شامل «هفت پنجره»، «موج صدف»، «بانوی باران»، «بهار خیس از عطر اردیبهشت» و «در حوالی باران» را منتشر کرده است که مورد استقبال علاقهمندان ادبیات قرار گرفتهاند.
اهمیت مسابقات مشاعره در رشد ادبی دانشآموزان
علیرضایی با تأکید بر اهمیت مسابقات مشاعره و نقش آن در توسعه تواناییهای ادبی دانشآموزان گفت: «دانشآموزان با علاقه و اشتیاق فراوان در این بخش حضور یافتهاند وامیدواریم در سالهای آینده با پختگی بیشتری وارد این رقابتها شوند و آثار آنها مورد توجه مسئولین و شاعران برجسته کشور قرار گیرد. »
به گفته او، در بخش دختران حدود ۲۰ دانشآموز از پایههای هفتم تا نهم و ۱۰ تا ۱۵ دانشآموز در پایههای دهم و یازدهم شرکت کردند. هر یک از این گروهها با تلاش و تمرینهای مستمر به رقابت پرداختند و برگزیدگان این مرحله برای حضور در مسابقات کشوری آماده خواهند شد.
مطالعه؛ کلید موفقیت در عرصه ادبیات
علیرضایی با اشاره به مهمترین ویژگیهای دانشآموزان منتخب، «مطالعه گسترده» را عامل اصلی موفقیت آنان دانست. او تأکید کرد که همه بزرگان ادب فارسی از جمله زندهیاد محمدعلی بهمنی، قیصرامینپور و حسین منزوی همواره شاگردان خود را به مطالعه بیشتر ترغیب میکردند. او گفت: «هر چقدر مطالعه کتابهای ادبی بیشتر باشد، دایره واژگان گستردهتر شده و حافظه تقویت میشود. این امر به دانشآموزان کمک میکند تا چه در بخش مشاعره و چه در سرودن شعر، آثار برجستهای خلق کنند. »
این داور مسابقات با اشاره به کمبود مطالعه آثار شاعران معاصر در میان دانشآموزان، توصیه کرد: «علاوه بر آثار کلاسیک همچون اشعار حافظ، سعدی و فردوسی، باید به سراغ شعر معاصر رفت و با واژگان و ترکیبات جدیدتر آشنا شد. »
انتظارات از مسئولین و نهادهای فرهنگی
در پایان، علیرضایی از مسئولان فرهنگی و آموزشی کشور خواست تا استعدادهای ادبی دانشآموزان را شناسایی کرده و آنها را به حضور در انجمنها و کانونهای ادبی تشویق کنند. او اظهارامیدواری کرد که با حمایتهای بیشتر، دانشآموزان بتوانند در سطح ملی و بینالمللی درخشیده و نام ادبیات ایران را سربلند کنند.
این جشنواره بار دیگر نشان داد که دانشآموزان ایرانی دارای استعدادهای درخشانی در زمینه شعر و ادبیات هستند و با هدایت صحیح میتوانند آیندهای روشن برای ادبیات کشور رقم بزنند.
ارسال دیدگاه