محمد رسولی شاهنامه شناس بیان داشت:
شاهنامه گویای نام خلیج فارس
تهران (پانا) - محمد رسولی شاهنامه شناس گفت با استناد تخصصی به شاهنامه ثابت می شود که نام راستین و دیرین دریای جنوب ایران، « پارس» ( خلیج فارس) بوده است.

به گزارش موسسه فرهنگی، مطالعاتی و حقوقی بزرگمهر حکیم، دکتر محمد رسولی استاد دانشگاه و شاهنامه پژوه با اشاره به کارگیری دو تخصص شاهنامه شناسی و تاریخ دانی در جهت منافع ملی ، اظهار داشت: در موسسه فرهنگی، حقوقی بزرگمهر حکیم، با استناد تخصصی به شاهنامه ثابت می شود که نام راستین و دیرین دریای جنوب ایران، « پارس» ( خلیج فارس) بوده است. با استفاده از داده های تاریخی، به طور حقوقی ثابت می شود که سهم ایران از دریای مازندران پنجاه درصد است. با استفاده از شاهنامه معلوم می شود، نام درست رود مرزی ایران و عراق « اروندرود » است. در موسسه ی مطالعاتی فرهنگی بزرگمهر حکیم، این گونه پژوهش ها انجام می شود.
وی گفت: براین باورم هستیم که شاهنامه کتاب تاریخ سیاسی، اجتماعی ایران است و می تواند یکی از مآخذ جغرافیای جهان کهن باشد. در چنین کتاب معتبری از دریای جنوب ایران به وضوع به عنوان دریای پارس نام می برد:
«به شهر کجاران به دریای پارس
چه گوید ز بالا و پهنای پارس»
کجاران شهری در استان بوشهر بوده است.
رسولی افزود: در خصوص نام رود پر آب و مهم مرزی ایران و عراق اختلاف بوده است. معمولا طرف مقابل از آن به عنوان شط العرب نام می برد. در حالی که با استناد به شاهنامه متوجه می شویم نام درست آن، همان نام ایرانی « اروندرود» است:
«به اروندرود اندر اورد روی
چنان چون بود مرد دیهیم جوی
اگر پهلوانی ندانی زبان
به تازی تو اروند را دجله خوان»
این شاهنامه پژوه بیان داشت: در مورد نام دریای مازندران که امروزه به اشتباه آن را « خزر» می نامند و درست آن کاسپین یا مازندران یا دریای گیلان است در شاهنامه بارها گفته شده که نام درست این دریا ، دریای تپورستان ( مازندران ) است. در حالی که برخی رقبای منطقه ای ما ، به شدت مخالف نامگذاری دریا به نام مازندران هستند. چون نام آن گویای تعلق آن به ایرانیان است. موسسه ی فرهنگی بزرگمهر حکیم طی یک پژوهش علمی با استفاده از کتاب هایی مانند شاهنامه و اوستا و داده های تاریخی دیگر، ثابت نموده نام صحیح این دریا مازندران است.
مدیر موسسه فرهنگی، مطالعاتی بزرگمهر حکیم همچنین گفت: ما در این موسسه بیش از بیست سال است که در زمینه شاهنامه پژوهی و تحقیق در ادبیات کهن فعال هستیم که از پایگاه های اصلی شاهنامه پژوهی علمی کشور است. نگاه و رویکرد به کتب مهمی مانند شاهنامه در این موسسه, با روش علمی و دانشگاهی و با لحاظ نمودن منافع ملی است. مصالح و منافع ملی کشور امر مهمی است که هر ایرانی متناسب با توان و دانش خود باید در حفظ آنها بکوشد. همچنین در این موسسه با دلایل حقوقی، اقدامات دشمنان ایران ( از جمله تحمیل تحریم های ظالمانه)، محکوم می شود.
وی ادامه داد: از جمله فعالیت های دیگر این موسسه فرهنگی، حقوقی ، استخراج موضوعات حقوقی، به ویژه حقوق سیاسی از شاهنامه است. این گونه تلاش های حقوقی روی شاهنامه، در کتبی مانند « مبانی حقوق عمومی در ایران کهن» چاپ شده است.
دکتر محمد رسولی معتقد است، ایران قبل از دوره باستان ، دوران گم شده ای به نام « عهد کهن» داشته است! که در آن دوران که مربوط به سه هزار به قبل ! است ، مفاهیم حقوق عمومی وجود داشته است. برای مثال رد و نشان وجود نوعی « قانون اساسی» در پنج هزار سال پیش وجود دارد.
ارسال دیدگاه