سخنگوی نمایشگاه:
فروش نمایشگاه از ۱۲۷ میلیارد تومان گذشت/قابلیت انتقال تمام بنهای نمایشگاه به طرح حمایتی
تهران (پانا) - سخنگوی سی وششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب در اعلام آمار فروش بخش مجازی نمایشگاه اعلام کرد: در این بخش، حدود ۲۴۰ هزار و ۱۹۶ جلد کتاب، در ۷۳ هزار و ۸۵۵ عنوان به ارزش ۶۲ میلیارد تومان و در بخش حضوری ۶۵ میلیارد تومان کتاب فروش رفته؛ بنابراین نمایشگاه تاکنون درمجموع ۱۲۷ میلیارد تومان فروش داشته است.

سومین نشست خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در چهارمین روز نمایشگاه (شنبه، ۲۰ اردیبهشت) با حضور ابراهیم حیدری سخنگوی نمایشگاه، حسین سبزه مدیر کمیته بینالملل نمایشگاه، علیرضا نوریزاده مدیر کمیته ناشران خارجی حضور داشتند.
حیدری در اعلام آمار فروش در بخش مجازی نمایشگاه اعلام کرد: در بخش مجازی، حدود ۲۴۰ هزار و ۱۹۶ جلد کتاب، در ۷۳ هزار و ۸۵۵ عنوان فروخته شده است. در بخش مجازی ۶۲ میلیارد تومان و در بخش حضوری ۶۵ میلیارد تومان؛ بنابراین در مجموع ۱۲۷ میلیارد تومان کتاب به فروش رسیده است. این آمار در بخش فیزیکی تا ساعت ۲۳ جمعه (۱۹ اردیبهشتماه) و در بخش فیزیکی تا ساعت ۱۳ شنبه (۲۰ اردیبهشت) به دست آمده است.
به گفته او در مجموع حدود ۱۲۷ میلیارد تومان کتاب فروخته شده است. در این راستا ۹۶ هزار بسته پستی توسط ناشران فرستاده شده که بخشی به دست مردم رسیده است.
حیدری درباره بنهایی که ثبت نام کردند، توضیح داد: حدود ۳۱ هزار بن توسط دانشجویان و طلبهها، بیش از سه هزار بن توسط اساتید، و نزدیک هفت هزار نفر توسط مردم ثبتنام انجام شده است. در این راستا بیش از ۳۹۰ نهاد و سازمان درخواست مشارکت داشتند.
او افزود: هر روز جلساتی برگزار و کمیته نظارت و بعد از آن کمیته رسیدگی به تخلفات گزارش را به کمیته تخلفات میدهند.
سخنگوی نمایشگاه درباره انتشار خبر دزدی از بخش ناشران خارجی گفت: نمایشگاه کتاب رویدادی فرهنگی است، اما ممکن است افرادی در آن اقدامات دیگر انجام بدهند. در کوتاههترین زمان به این مساله رسیدگی و فرد شناسایی و اقدامات قانونی انجام شد.
به گفته سخنگوی نمایشگاه کتاب تمام یارانهها و بنهایی که در نمایشگاه اختصاص داده شده است، میتواند به خرید از سامانه «بازار کتاب» در طرحی که برای کتابفروشان به مدت پنج روز بعد از نمایشگاه اجرا خواهدشد، انتقال پیدا کند.
حسین سبزه در این نشست با تاکید بر اینکه برنامهریزی برای بخش بینالملل اقدامی نیست که در یک ماه یا ۲۰ روز قابل انجام باشد، افزود: از بهمن ۱۴۰۳ موضوع شناسایی و دعوت مهمانهای خارجی را شروع کردیم و زمان قابل توجهی را برای دعوت مهمانها صرف کردیم، امسال عراق مهمان ویژه سیوششمین نمایشگاه با بیش از ۱۵ ناشر دولتی و ناشران اتحادیه این کشور است.
مدیر کمیته بینالملل نمایشگاه با اعلام اینکه بالغ بر پنج هزار کتاب شاخص در غرفه عراق نمایش داده میشود، گفت: مسئولان غرفه مهمان ویژه برنامههای مختلفی طراحی کردند. سیاست در این دوره اینگونه بود که برنامههایی را بیرون از نمایشگاه داشته باشیم با دانشگاهها و مراکز همکاریهایی را انجام دادیم که تمامی اخبار آن پوشش داده میشود.
به گفته او علاوه بر مهمان ویژه مهمانهایی از ۱۳ کشور از رئیس نمایشگاه، رئیس کتابخانه، اساتید و شخصیتهای فرهنگی و ادبی به نمایشگاه دعوت شدند و برنامههایی برای آنها پیشبینی شده است.
سبزه با اشاره به طراحی رویکرد کیفی برای انجام اقدامات بینالمللی در نمایشگاه کتاب، گفت: قرار شد ناشران کشور هند با انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان همکاری داشته باشند. همچنین چند تفاهمنامه با ناشران عراقی منعقد شد. در ادامه فعالیتهای بینالمللی مذاکراتی با قطر، عمان، روسیه، مکزیک، ونزوئلا و لبنان که به شکل مجزا در نمایشکاه شرکت کردند داشتیم.
او افزود: برنامه خاص دیگر در این دوره گردهمایی کشورهای بریکس است که روز سهشنبه (۲۳ اردیبهشت) ساعت ۱۱ در سرای اهل قلم برگزار خواهد شد. ترکیه با عنوان وزارت فرهنگ و گردشگری این کشور با ۹ نویسنده و شاعر در نمایشگاه شرکت کرده است. همچنین افتتاحیه رویداد فلوشیپ نشر در حوزه بینالملل روز دوشنبه (۲۲ اردیبهشت) برگزار خواهدشد.
علیرضا نوریزاده با اشاره به اینکه تعداد ناشران و موزعان عرب و لاتین در این دوره افزایش داشت، گفت: در بخش ناشران خارجی ۵۳ غرفه متشکل از ۲۰ غرفه لاتین و ۳۳ غرفه عرب شرکت کردند. در حوزه عربی از مبدا لبنان ۴۳ تُن بار و از حوزه لاتین ۲۰ تن بار از انگلستان وارد ایران شد. همچنین کتابهایی از ترکیه و سلیمانیه در نمایشگاه موجود است.
مدیر کمیته ناشران خارجی با اعلام اینکه نزدیک به سه هزار عنوان کتاب در حوزههای مختلف علمی چاپ سالهای۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ به شکل زبان اصلی وارد کشور شدند، درباره تخفیفها و یارانههای خارجی توضیح داد: به دلیل قیمت بالای ارز کتابهای سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ امسال با تخفیف ۵۰ تا ۶۰ درصد از طرف ناشر ارائه میشود، به کتابهایی که در این سالها منتشر شده است و موسسه دیگر تخفیف نمیدهد. کتابهایی که در سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ با ۱۰ درصد تخفیف ناشر و ۳۰ درصد تخفیف معاونت فرهنگی فروخته میشود.
به گفته او ۴۳ دانشگاه وابسته به وزارت علوم میتوانند از ۶۰ درصد تخفیف استفاده کنند. از این عدد ۳۰ درصد تخفیف برای وزارت علوم، ۲۰ درصد تخفیف وزارت فرهنگ و ۱۰ درصد تخفیف ناشر برای کتابهایی که دانشجویان خریداری میکنند در نظر گرفته شد و به همین دلیل وزارت علوم برای تجهیز منابع ۲۵ میلیارد هزینه کرده است. این کتابها باید در سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ منتشر شده باشد. همچنین عتبات برای نخستین بار مبلغی را برای خرید ایرانیان درنظر گرفت، مبلغ ۶۰ هزار دلار را دریافت میکنند، سامانه «وافد» در نظر گرفته شده است، در قسمت ناشران خارجی کتابهای نویسندگان ایرانی که کتابهای خود را در انتشارات اسپرینگ چاپ کردند، جمعآوری شده است.
مدیرکل مجامع و فعالیتهای فرهنگی درباره برگزاری رویداد فلوشیپ نشر تهران گفت: اکثر کشورها برای جهانی کردن ادبیات اقداماتی انجام میدهند، برای اینکه کتابی در سیستم پخش بینالمللی قرار بگیرد باید در مسیر استاندارد تعریف شود. برای همین از کشورهای مختلف الگوبرداری کردیم، مسیر فلوشیپ کمک میکند دولتها شرایطی مهیا کنند تا ناشران و کارگزاریهای ادبی خارجی وارد کشور شوند.
او افزود: برای نخستین فلوشیپ تهران ۶۴ ناشر خارجی برای فلوشیپ شرکت و ۳۲ ناشر برای این دوره انتخاب شدند، معیارهای انتخاب بر اساس توزیع جغرافیایی کشورها بود، برای گفتمانسازی نیاز به ناشر ایرانی آموزش دیده داریم که در انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان انجام شد. در ادامه برای هر ناشر پنج کتاب در نظر گرفته شد.
به گزارش یرنا، سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در فضای مسقف نزدیک به ۷۵ هزار متر مربع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا می کند.
ارسال دیدگاه