تاکیدصالحیامیری بر طراحی و اجرای نقشه راه دیپلماسی فرهنگی با نیجریه
تهران (پانا) - وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دیدار با وزیر فرهنگ، گردشگری و اقتصاد خلاق جمهوری فدرال نیجریه، بر ضرورت طراحی و پیادهسازی یک نقشهراه مشترک در حوزه دیپلماسی فرهنگی، تبادلات گردشگری و توسعه صنایع خلاق تأکید کرد.

سیدرضا صالحیامیری با تأکید بر اینکه ایران و نیجریه هر دو از تبار ملتهای تمدنساز در تاریخ بشریت هستند، گفت: نقشهراه سیاست فرهنگی ما مبتنی بر بازتعریف پیوندهای تاریخی با ملتهای آفریقایی است.
وی گفت: ایران، کشوری است که بیش از یکمیلیون اثر تاریخی شناساییشده، ۲۸ اثر ثبتشده در فهرست جهانی یونسکو و هزاران روایت زنده از میراث معنوی بشریت را در خود جای داده و اکنون آماده گفتوگو با نیجریه بهعنوان دروازه فرهنگی غرب آفریقاست.
وی از تأسیس «معاونت سرمایهگذاری و توسعه زیرساخت گردشگری» در ساختار وزارتخانه خبر داد و گفت: این ساختار نوین، نقطه اتصال کارآفرینی فرهنگی، دیپلماسی اقتصادی و توسعه گردشگری است. ما آمادگی داریم میزبان سرمایهگذاران و نخبگان فرهنگی نیجریه باشیم.
امیری با اشاره به دیدار اخیر هیات نیجریه در تهران و زمینههای همکاری گسترده، افزود: در دکترین جدید دیپلماسی فرهنگی ایران، آفریقا نهفقط یک قاره جغرافیایی، بلکه یک قاره تمدنی و فرهنگی است. باید ائتلافی فرهنگی با کشورهای همسو شکل دهیم تا توازن روایتهای جهانی در حوزه تمدن، فرهنگ و خلاقیت بازسازی شود.
وی در پایان با دعوت رسمی از وزیر نیجریه برای حضور در نشست جهانی وزرای گردشگری در تهران (تیر ۱۴۰۴)، پیشنهاد کرد تفاهمنامه جامع همکاری فرهنگی، رسانهای، دانشگاهی و گردشگری میان دو کشور تدوین و امضا شود.
ایران یک مرجع تمدنی در جهان اسلام است
در ادامه این دیدار، هاناتو موسا موساورا وزیر فرهنگ، گردشگری و اقتصاد خلاق نیجریه با ستایش از مواضع اخلاقمحور جمهوری اسلامی ایران در حوزههای انسانی، بهویژه در دفاع از مردم غزه، گفت: شما در این اجلاس، صدای وجدان مشترک جهان اسلام بودید. سخنان شما، پژواک روح تمدنی ایران است که قرنها در مسیر کرامت انسانی ایستاده است.
وی با اشاره به مطالعات خود درباره تاریخ و تمدن ایران، تصریح کرد: شناخت من از فرهنگ ایران طی ماههای اخیر عمیقتر شده است؛ ایرانی که نهفقط بهواسطه شعر و هنر، بلکه بهواسطه حکمت و استواری تمدنیاش شناخته میشود.
وزیر فرهنگ نیجریه ضمن استقبال از امضای تفاهمنامه راهبردی، تأکید کرد: من در رأس نهاد برنامهریزی و هماهنگی فرهنگی نیجریه هستم و باور دارم ایران و نیجریه میتوانند دو بال برای احیای دیپلماسی فرهنگی جنوبجنوب باشند. نیجریه با ۲۳۰ میلیون جمعیت، نقطه اتکای آفریقاست و ایران با میراث دیرپایش، مرجع معنوی و فرهنگی جهان اسلام.
موساورا خاطرنشان کرد: دعوتنامه رسمی ایران را با افتخار میپذیرم. این سفر، آغاز فصل تازهای از همکاریهای فراملی میان دو ملت اندیشهورز خواهد بود؛ سفری از مسیر فرهنگ، تمدن، خلاقیت و صلح.
ارسال دیدگاه