پژوهشگر برجسته و مدرس کشوری آسیب‌های اجتماعی:

اعتیاد، جنگی پنهان در دل مدارس است

شهریار(پانا)- پژوهشگر برجسته آسیب‌های اجتماعی، در کارگاه آموزشی پیشگیری در شهریار هشدار داد که اعتیاد، به عنوان دشمنی خاموش، جان نسل نوجوان کشور را تهدید می‌کند و مقابله با آن نیازمند اقدام فوری و همه‌جانبه است.

کد مطلب: ۱۵۸۷۸۹۹
لینک کوتاه کپی شد
اعتیاد، جنگی پنهان در دل مدارس است

 

محمد ضیایی‌پور، پژوهشگر و مدرس کشوری آسیب‌های اجتماعی و رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی تهران غرب، در کارگاه آموزشی شناسایی، پیشگیری و مداخله اولیه در مصرف مواد مخدر در نوجوانان که به همت اداره آموزش و پرورش شهرستان شهریار برگزار شد، از بحران عمیق اعتیاد در جامعه و به ویژه در مدارس هشدار داد.

او اعتیاد را جنگی پنهان در دل مدارس، کوچه‌ها و معابر شهرها دانست و گفت موشک‌ها و بمب‌های جنگی هرگز به اندازه اعتیاد، روان و جسم نسل آینده ما را ویران نمی‌کنند. این جنگ در تاریکی فکری و فرهنگی جوانان جریان دارد و با کمترین توجه مسئولان همچنان شعله‌ور باقی مانده است.

ضیایی‌پور به باورهای نادرست رایج درباره مواد مخدر اشاره کرد و آنها را مانعی بزرگ در مسیر پیشگیری دانست. او تصریح کرد که توهماتی مانند مواد بی‌ضرر است، یک بار امتحان کن، چیز بدی نیست و اگر نخواهم معتاد نمی‌شوم، مسیر سقوط نوجوانان را هموار می‌کنند. او تاکید کرد که اعتیاد دیگر محدود به حاشیه‌های جامعه نیست و افراد موفق، خانواده‌های مذهبی و تحصیل‌کرده نیز درگیر این بحران شده‌اند.

این پژوهشگر افزایش مصرف مواد مخدر در دوران همه‌گیری کرونا را زنگ خطری جدی توصیف کرد و افزود آمارها نشان می‌دهد میزان مصرف مواد در نوجوانان ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است؛ روندی که اگر کنترل نشود، آینده‌ای ناامیدکننده برای جامعه رقم خواهد زد. او همچنین از شیوع انفجاری این بحران پس از بازگشایی مدارس خبر داد و خواستار بسیج همگانی برای مقابله با آن شد.

ضیایی‌پور به انکار وجود اعتیاد در مدارس توسط برخی مسئولان اشاره کرد و گفت این انکار زنگ خطر را نادیده گرفتن است و آسیب را به محیط‌های پیرامونی منتقل می‌کند. در حالی که نوجوانان در همه جا در معرض خطر هستند. او ضرورت حمایت خانوادگی و ایجاد مسیر بازگشت برای معتادان را یادآور شد و تاکید کرد بی‌امیدی و طرد شدن باعث سقوط دوباره است، اما حمایت خانواده و جامعه می‌تواند شانس رهایی را افزایش دهد.

او همچنین درباره انواع مواد مخدر از تریاک و شیره تا مواد صنعتی مانند شیشه و قرص‌های روان‌گردان توضیح داد و هشدار داد که این مواد با اسامی و اشکال مختلف در دسترس نوجوانان قرار دارند. ضیایی‌پور تاکید کرد که مصرف‌کنندگان معمولاً افرادی عادی، موفق و تحصیل‌کرده هستند که به تدریج گرفتار اعتیاد شده‌اند و جامعه باید این واقعیت را جدی بگیرد.

در پایان، وی به آمار جهانی ترک اعتیاد اشاره کرد و گفت حتی در بهترین سیستم‌های درمانی دنیا تنها حدود ۲۰ درصد معتادان موفق به ترک دائمی می‌شوند. این آمار نشان می‌دهد که نباید هیچ لحظه‌ای از مبارزه با اعتیاد غفلت کنیم. ضیایی‌پور از مسئولان و خانواده‌ها خواست با هوشیاری و ارتقای مهارت‌های زندگی نوجوانان، بسترهای حمایتی در مدارس را توسعه دهند و با آموزش و فرهنگ‌سازی عمیق، امید را در دل جوانان زنده نگه دارند.

کارگاه آموزشی پیشگیری و مداخله اولیه در شهرستان شهریار، فرصتی بود برای انتقال دانش و تجارب به مربیان، والدین و دست‌اندرکاران آموزش و پرورش، تا بتوان نسلی سالم‌تر و آینده‌ای روشن‌تر ساخت.

 

خبرنگار : دانش‌آموزان زهرا سادات موسوی‌نژاد، ریحانه مردانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار