کارشناس زیستمحیطی شهرستان ملارد:
روز جهانی زمین پاک، فرصتی برای ارتقاء آگاهی و فرهنگسازی در حفاظت از محیطزیست
ملارد(پانا)- کارشناس زیستمحیطی شهرستان ملارد، روز جهانی زمین پاک را فرصتی برای ارتقاء آگاهی و فرهنگسازی در حفاظت از محیطزیست دانست.

روزبه صوفی، کارشناس زیستمحیطی شهرستان ملارد، در گفتگو با خبرگزاری پانا گفت: «روز جهانی زمین پاک که هر ساله در ایران در دوم اردیبهشت ماه برگزار میشود، باید یک جنبش محیطزیستی تلقی گردد تا همگان از اهمیت زمین و مزایای بیبدیل آن و گامهایی که میتوانند برای حفظ آن بردارند، آگاه شوند. البته مردم دیگر نقاط جهان این روز را هر ساله در ۲۲ آوریل گرامی میدارند.»
وی به چرایی نامگذاری این روز اشاره کرده و افزود: «این روز، فرصتی برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسائل زیستمحیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین است. در حقیقت، یکی از دلایل نامگذاری چنین روزی در پاسخ به بحران محیطزیست صورت گرفت و نتایج بسیار خوبی به همراه داشت. برگزاری نخستین روز زمین پاک، موجی از اقدامات محیطزیستی را به همراه داشت. از جمله اهداف نامگذاری این روز میتوان به کمک به حل بحران تغییرات آب و هوایی و پایان بخشیدن به آلودگی پلاستیکی اشاره کرد.»
صوفی فلسفه برگزاری روز زمین پاک را حفظ زمین از آلودگی و پاکسازی آن از آلایندهها دانسته و گفت: «از آنجایی که زمین همواره با پیشرفت فناوریهای نوین در معرض خطر و آسیبهایی قرار دارد که در آینده سلامت جوامع مختلف را به چالش خواهد کشید، ایده نامگذاری چنین روزی برای نخستین بار در سال ۱۹۶۹ میلادی توسط جان مکمونل، فرزند یک مبلغ دینی، مطرح شد.»
بسیاری از کارشناسان به نقش نهادها و آحاد مردم در قالب انجمنهای زیستمحیطی تأکید میکنند. صوفی در این خصوص گفت: «خودخواهیهای انسانی باعث شده تا محیط زیست مورد تهدید قرار گیرد. فرهنگسازی میبایست از اجتماعات کوچکتر آغاز شود. افرادی مانند دانشآموزان، کشاورزان، زنان و کوهنوردان میتوانند به خوبی دوستی با محیط زیست را به دیگران آموزش داده و در جهت پاکسازی سیاره آبی تلاش کنند.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «بنابراین، در وهله نخست فرهنگسازی را از خودمان شروع کنیم، زیرا با کارهای کوچک نیز میتوان باعث شد تا زمین بتواند نفس بکشد. به عنوان مثال، با مصرف کمتر کاغذ میتوانیم از قطع درختان بکاهیم و این همان چیزی است که در روز جهانی زمین پاک درباره دوستی با این سیاره آبی بیان میشود. از طرف دیگر، با کاهش مصرف کاغذ به طور مستقیم زباله کمتری نیز تولید خواهد شد.»
ارسال دیدگاه