رییس حوزه قضایی بخش افشار:
آشنایی زوجین در فضای مجازی، عامل طلاق در سنین پایینتر است
افشار (پانا) - رییس دادگاه بخش افشار با بیان اینکه ازدواج باید بر اساس عقل و منطق تصمیمگیری شود درحالیکه ازدواجهای نوجوانان مخصوصا در فضایمجازی بیشتر جنبه عاطفی دارد، از علت طلاق بیشتر ازدواجها به خاطر آشنایی از طریق فضای مجازی در ستین پایین خبر داد.

مرتضی اکرادی رئیس حوزه قضایی بخش افشار در جمع دانشآموزان مدرسه بنتالهدی منطقه افشار با اشاره به آسیب های فضایمجازی گفت: وظیفه ما در این زمینه برخورد با مجرم است، و از طرفی باید فضایی مناسب ایجاد کنیم تا فرد سوق به سمت مجرمیت نداشته باشد.
اکرادی در خصوص آسیب های جبرانناپذیر این فضا گفت: کشور ایران از پیشگامان این آسیبها قرار دارد. خصوصا در رده سنی نوجوانان این آسیبها بیشمار است. از جمله عوامل مهمی که میتوان به آن اشاره کرد فضایمجازی است. تجربه به ما ثابت کرده است که نوجوانان زیر ۱۸ سال در معرض آسیبهای فراوانی از جمله سواستفادهگری و از دستدادن آبرو و احترام بودهاند.
وی در مورد پلتفرمهای فضای مجازی توضیح داد: اکثر قربانیهای فضای مجازی در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، واتساپ، و یوتیوب بودهاند. اینستاگرام قابلیتهای متعددی از جمله شنود ۲۴ ساعته را دارد. این فضا میتواند به تمام اطلاعات خصوصی افراد، از جمله مخاطبین، عکسها، پیامها و .... از طریق مجوزهایی که توسط خود فرد تایید شدهاند، در اختیار این بدافزار قرار گیرد. پیشبینی میشود اگر این شرکت قصد نشر مطالب ما را داشته باشد، بیش از ۱۸ درصد قربانی خواهیم داشت.
این مسئول در رابطه با تاریخ پیشینیه ایرانیان ادامه داد: عباراتی مانند جاست فرند و ازدواج سفید در فرهنگ ایرانیان وجود نداشته است، و تنها هدف آنها تخریب ارزشهای دختران است. پس دختران باید مراقب باشند تا از انها سواستفاده نشود. همچنین در طول تمام برهههای تاریخ، عزت نفس زنان ایرانی زبانزد تاریخنگاران جهان بوده است. پس احترام زنان ایرانی همیشه قابل تقدیر بوده است. ما باید بکوشیم تا این احترامها حفظ شوند.
اکرادی خاطر نشان کرد: در فضای خفقان مجازی افرادی با هویتهای مختلف وجود دارند که هدفشان بر طرف کردن نیاز های خود به سهیل ترین روش ممکن است. و قالب تمام این افراد سواستفاده ای بیش نیست. پس در این فضا به کسی اعتماد نکنید و تن به هیچ عنوانی ندهید. زیرا کسی که قصد خیر داشته باشد، راه خیری را در پیش میگیرد. طبق تحقیقات، نوجوانانی که در سنین کم وارد رابطه ای مجازی میشوند، عاقبتی پوچ، بیهوده و ناموفق را در پیش دارند.
رییس دادگاه منطقه افشار در مورد طلاقهای بیش از حد در رده سنی نوجوانان توضیح داد: طلاقهایی که در سنین کم اتفاق افتاده است، متاسفانه نتیجه آشنایی زوجین در فضای مجازی بوده است. زیرا دلبستگیهایی که با دروغ آغاز میشوند، پایان خوبی به دنبال ندارند.
وی در باب دیگر آسیبهای جدی فضای مجازی گفت: کلاهبرداری رایانهای یکی از جدیترین آسیبهای این فضا است. این آسیبها از طریق لینکهایی با عناوین خرید فروش کالا، عضویت در گروه ها و کانال ها، خرید جهیزیه به صورت اقساط و... که به شماره افراد پیامک میشوند، و باعث میشوند افراد با کیلیک لینکها، اطلاعات خصوصی خود را در اختیار افراد سودجو قرار دهند.
اکرادی در خصوص کودکهمسری خاطر نشان کرد: کودکهمسری انتهایی جز فراقت ندارد. تعداد کمی هم که به زندگی خود ادامه میدهند، در واقع امار سیاه به شمار میآیند و طلاق عاطفی اتفاق میافتد. همچنین اگر خانوادهای فرزند نوجوان خود را مجبور به ازدواج کند، این عمل یک جرم محسوب میشود و قطعا پیگرد قانونی خواهد داشت.
این مسئول در پایان سخنان خود افزود: کردار و رفتار دانشآموزان در مدرسه نشانه شخصیت خود و خانواده خود است. مخصوصا برای دختران، رکن اول ازدواج، شخصیت اجتماعی و اصالت وی است. دانشاموزان باید در رفتار و کردار خود با معلمین و دوستان منش و احترام را به کار بگیرند.
ارسال دیدگاه