از مسجد گوهرشاد تا چابکسر؛ پرچمداری نسلهای جدید در پاسداشت حجاب
چابکسر(پانا)- برنامه فرهنگی «اجتماع بانوان چابکسر» با رویکرد ترویج حجاب و تقویت هویت دینی نسل جوان، مقابل اداره آموزش و پرورش چابکسر برگزار شد.

در روز سهشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴، اجتماع گستردهای از بانوان چابکسر در مقابل اداره آموزش و پرورش این بخش برگزار شد. این مراسم با عنوان «اجتماع بانوان بخش چابکسر به مناسبت واقعه گوهرشاد» و به همت بسیج خواهران برگزار شده و بانوانی از شهرهای همجوار همچون رامسر، رودسر و کلاچای نیز در آن حضور داشتند، با این حال تمرکز اصلی بر مشارکت بانوان چابکسری بود.
واقعه مسجد گوهرشاد در تیرماه ۱۳۱۴، در واکنش به سیاست کشف حجاب رخ داد؛ زمانی که گروه زیادی از زنان در صحن مسجد گوهرشاد مشهد تحصن کرده و در جریان سرکوب آنها، بسیاری به شهادت رسیدند. این برنامه با هدف یادآوری آن واقعه و تأکید بر نقش تاریخی و هویتی حجاب برگزار شد.
بانو امیری، از برگزارکنندگان برنامه، درباره فلسفهی این اجتماع گفت: این گردهمایی نمادیست از همان مقاومت تاریخی. امروز بانوان ما گرد هم آمدهاند تا بگویند تا زمانی که زنده هستند، برای حفظ ارزشهای دینی و هویت زن ایرانی تلاش میکنند. این حضور، اثباتی بر پایداری مردم نسبت به حجاب و سربلندی کشور است.
از جمله بخشهای متنوع برنامه میتوان به اجرای سرود توسط گروه سرود راهین، سخنرانی، رجزخوانی دختران دهه هشتادی، غرفه فروش محصولات حجاب، ایستگاههای مشاوره، پرسمان، خودشناسی، نمایشگاه کتاب و غرفه کودک اشاره کرد. در بخشی دیگر از مراسم نیز تیمی از بانوان کاراتهکار با اجرای حرکات نمایشی، پیام روشنی را به مخاطبان منتقل کردند:
حجاب مانعی برای پیشرفت ورزشی نیست. بلکه زنان ایرانی میتوانند با حفظ ارزشهای دینی، در عرصههای مختلف از جمله ورزش نیز حضور قدرتمندانه داشته باشند.
یکی از شرکتکنندگان این مراسم از شهرستان رامسر، هدف خود از حضور در برنامه را چنین بیان کرد:
«برای من حضور در این برنامه بیشتر به خاطر جنبههای فرهنگیاش اهمیت داشت. چنین برنامههایی میتونن تأثیر خیلی خوبی روی نسل جدید، بهخصوص نوجوانها داشته باشن.»
او همچنین تأکید کرد: «امیدوارم این برنامهها بیشتر به سبک و زبان نسل جدید، مخصوصاً دهه هشتادیها برگزار بشه تا تأثیر عمیقتری داشته باشن.»
در این برنامه، یکی از محورهای اصلی، ایجاد فرصت برای آشنایی بانوانی بود که هنوز ارتباط عمیقی با حجاب ندارند؛ تا از نزدیک با سبک زندگی زنان محجبه آشنا شوند. این تلاش پیش از آن است که رسانههای بیگانه با ابزار جنگ نرم، ذهن و مسیر فکری آنها را منحرف کنند. برگزارکنندگان معتقد بودند که جذب زنان به این مسیر، تنها با توصیه ممکن نیست، بلکه با رفتار صحیح، الگو بودن و ارتباط مؤثر باید انجام شود.
نسلهای جدید نیز حضوری پررنگ در این مراسم داشتند.
فاطمه یوسفخواه، دختری از نسل دهه نودی، با احساساتی کودکانه اما عمیق از شرکت در این اجتماع گفت:
«خیلی خوشحالم که توی این برنامه شرکت کردم. حس خیلی خوبی دارم، چون احساس میکنم در مسیر همراهی با امام زمان هستم.»
او همچنین پیامی برای همسنوسالانش داشت:
«از همنسلهام میخوام که به سمت حجاب و ارزشهای دینی بیان. با شرکت در اینجور برنامهها میتونیم یار امام زمان باشیم.»
زهرا گلمحمدی، یکی از شرکتکنندگان دهه هشتادی نیز دلیل خود را از حضور چنین بیان کرد:
«به نظر من، هر زن و مرد مسلمونی باید توی جامعه حضور فعالی داشته باشه. مخصوصاً جوونها که حضرت آقا هم همیشه روی نقش پررنگشون تأکید دارن. برای من، این برنامه فرصتی بود برای تمرین خودشناسی و حضور مؤثر در اجتماع.»
او در پایان از همنسلان خود خواست: «سعی کنن استعدادهاشون رو بشناسن، شکوفا کنن و در فضاهای مختلف ازش استفاده کنن. هر کسی میتونه توی جامعه فردی موفق و تأثیرگذار باشه، فقط باید با اعتمادبهنفس جلو بره.»
این برنامه نمونهای بود از همراهی نسلهای مختلف زن ایرانی در تداوم ارزشهای دینی، فرهنگی و ملی. برگزارکنندگان تأکید کردند که پرچم انقلاب از دست نسلهای گذشته به دست نسل جدید داده می شود و نوجوانان آماده به دوش کشیدن آن هستند.
ارسال دیدگاه