پدر جبر و پیشگام ریاضیات نوین

مشهد(پانا)-- _محمد ابن موسی خوارزمی، دانشمند برجسته ایرانی قرن نهم میلادی با آثار بی‌نظیر خود در زمینه ریاضیات، نجوم و جغرافیا، نقشی بنیادین در شکل‌گیری دانش ریاضی و علوم دقیق در تمدن اسلامی و غربی ایفا کرد.

کد مطلب: ۱۵۸۵۷۴۷
لینک کوتاه کپی شد

محمد بن موسی خوارزمی در حدود سال ۷۸۰ میلادی در خوارزم (واقع در ازبکستان امروزی) به دنیا آمد. اطلاعات دقیق از زندگی اولیه او در دست نیست، اما شواهد نشان می‌دهد که در زمان خلافت مأمون عباسی، به بغداد آمد و به بیت‌الحکمه که بزرگترین مرکز علمی آن زمان بود پیوست. او در این مرکز به پژوهش، ترجمه و نگارش کتاب‌های علمی مشغول شد.

مهم‌ترین اثر خوارزمی، کتاب «الْجَبْر و المقابله» بود که پایه‌گذار دانش جبر شد. او همچنین مفهوم «الگوریتم» را وارد دانش ریاضیات کرد، واژه‌ای که از نام خودش گرفته شده است. آثار او قرن‌ها بعد به لاتین ترجمه شد و بر ریاضیات اروپایی تأثیر گذاشت. همچنین در زمینه نجوم و جغرافیا نیز فعالیت‌هایی گسترده داشت که می توان در همین زمینه به ترسیم نقشه جهان با دقتی بالا اشاره کرد.

خوارزمی نه‌تنها به‌عنوان بنیان‌گذار علم جبر شناخته می‌شود، بلکه از پیشگامان روش علمی و تفکر منطقی نیز بوده است. نام او امروزه در سراسر جهان به‌عنوان نمادی از دانش و نبوغ علمی ماندگار مانده و بسیاری از مؤسسات علمی، جشنواره‌ها و مدارس به نام او مزین شده‌اند.

خبرنگار : سید سبحان نعمتی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار