مدیر فرهنگسرای فناوری و رسانه و باشگاه رایانو مشهد:

خبرنگاران نوجوان در راه‌اندازی شبکه رسانه‌ای محله‌محور مشهد نقش‌آفرینی می‌کنند

مشهد(پانا)- مدیر فرهنگسرای فناوری و رسانه و باشگاه رایانو مشهد اظهار کرد: با آغاز فاز جدید طرح «خبرنگار محله» در فرهنگسرای فناوری و رسانه مشهد، گام‌هایی جدی برای تربیت ۳۷۰ خبرنگار نوجوان در ۱۷۰ محله شهر برداشته شده است.

کد مطلب: ۱۵۸۸۹۴۱
لینک کوتاه کپی شد
خبرنگاران نوجوان در راه‌اندازی شبکه رسانه‌ای محله‌محور مشهد نقش‌آفرینی می‌کنند

سیدعلی قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار پانا، طرح «خبرنگار محله» را توسعه‌ای هدفمند بر تجربه موفق «فرهنگ‌نگار» دانست؛ طرحی که به گفته او، از دل فرهنگسراها آغاز شد و توانست استعدادهای نهفته نوجوانان در حوزه اطلاع‌رسانی و رسانه را بالفعل کند.

مدیر فرهنگسرای فناوری و رسانه افزود: «در طرح فرهنگ‌نگار شاهد رشد قابل‌توجه نوجوانانی بودیم که با آموزش‌های اولیه، توانستند در زمینه انتشار اخبار محله خود بدرخشند. همین تجربه ما را به این نتیجه رساند که به سراغ نسخه‌ گسترده‌تر و جامع‌تری از این مسیر برویم.»

قربانی با اشاره به ابعاد گسترده طرح فعلی گفت: «در قالب طرح خبرنگار محله، تربیت ۳۷۰ خبرنگار نوجوان در سطح ۱۷۰ محله شهر هدف‌گذاری شده است. یعنی برای هر محله دو نماینده خبری یک دختر و یک پسر آموزش خواهند دید.»

او تأکید کرد که این نوجوانان نه‌تنها بازوی رسانه‌ای فرهنگسراها خواهند بود، بلکه به عنوان حلقه ارتباطی بین نهادهای فرهنگی و بدنه مردمی محلات نقش‌آفرینی خواهند کرد. به گفته قربانی، حضور این افراد به صورت منظم در میدان خبر، به تولید محتواهای محلی هدفمند، ثبت رویدادهای محلی و انتقال سریع اطلاعات می‌انجامد.

مدیر باشگاه رایانو گفت:« یکی ویژگی‌های شاخص این طرح، استفاده از ظرفیت اساتید برجسته رسانه‌ای مشهد برای آموزش نوجوانان است.»

او افزود: «این ترکیب حرفه‌ای مدرسین هم به غنای آموزشی برنامه کمک می‌کند و هم انگیزه نوجوانان را برای ورود جدی‌تر به فضای رسانه‌ای افزایش می‌دهد. ضمن اینکه شیوه آموزش‌ها نیز مبتنی بر تجربه عملی، پروژه‌محور و با ابزارهای در دسترس مانند موبایل طراحی شده است.»

قربانی با اشاره به واکنش نهادهای فرهنگی و رسانه‌ای نسبت به این طرح، اظهار کرد: «در مدت کوتاهی که این طرح معرفی شده، حمایت‌های مؤثری از سوی مدیران شهری، چهره‌های رسانه‌ای و فعالان اجتماعی صورت گرفته که نشان از درک بالای اهمیت تربیت رسانه‌ای از سنین پایین دارد.»

مدیر فرهنگسرای رسانه همچنین از برگزاری رویدادی فرهنگی در آستانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار، خبر داد و گفت: «این مراسم در تاریخ ۱۰ مرداد در تالار شهر واقع در میدان شهدا برگزار خواهد شد و محور اصلی آن تقدیر از خبرنگاران نوجوان، مرور دستاوردهای طرح «فرهنگ‌نگار» و ارائه برنامه‌های آتی در قالب طرح «خبرنگار محله» است.»

او اضافه کرد: «این رویداد فرصت خوبی است تا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید صارمی، از تلاش‌هایی که نوجوانان در پوشش اخبار محله‌ها داشته‌اند نیز قدردانی شود.»

قربانی گفت: «یکی از اهداف بلندمدت ما، ایجاد پوشش خبری کامل برای تمام محله‌های مشهد است. متأسفانه در برخی مناطق شهر، اخبار و مسائل به دلیل نبود زیرساخت‌های رسانه‌ای یا خبرنگار میدانی، مغفول می‌ماند. حضور خبرنگاران نوجوان به‌صورت تخصصی در هر محله می‌تواند این شکاف را به خوبی پر کند.»

او در بخش دیگری از سخنانش به یکی از رویکردهای ویژه باشگاه رایانو اشاره کرد و گفت: «ما به‌طور خاص تمرکز بیشتری بر جذب پسران نوجوان داریم، چرا که در سال‌های اخیر با کمبود نیروی مرد در حوزه خبرنگاری نوجوان مواجه بوده‌ایم. این طرح می‌تواند بستر مناسبی برای حضور پسران بااستعداد در عرصه خبر باشد.»

قربانی در پایان خاطرنشان کرد: «ما خبرنگاری را نه صرفاً یک مهارت فنی، بلکه بستری برای تربیت اجتماعی و مسئولیت‌پذیری نسل جدید می‌دانیم. نوجوانان باید بیاموزند که هر محله، قصه‌ای دارد که شنیده شدن آن می‌تواند موجب تغییرات مثبت شود. ما می‌خواهیم آن‌ها را مجهز کنیم تا راوی دقیق و متعهد آن قصه‌ها باشند.»

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار