کارشناس کشوری حوزه رسانه مطرح کرد:

جنگ رسانه‌ای غرب و نقش والدین در تربیت رسانه‌ای نسل آینده

نبرد خاموش در عصر دیجیتال؛ چگونه فرزندانمان را در برابر هجوم رسانه‌ای غرب مقاوم کنیم؟

مشهد(پانا)-کارشناس کشوری حوزه رسانه با تأکید بر پیچیدگی و تأثیرگذاری رسانه‌های غربی، از لزوم تربیت رسانه‌ای نوجوانان با اشاره به تولید گسترده محتوا در غرب و سرمایه‌گذاری‌های کلان برای ترویج سبک زندگی خاص، بر اهمیت استعدادیابی فرزندان و آموزش تفکر انتقادی در مواجهه با فضای مجازی تأکید کرد.

کد مطلب: ۱۵۵۲۹۵۲
لینک کوتاه کپی شد
جنگ رسانه‌ای غرب و نقش والدین در تربیت رسانه‌ای نسل آینده

دکتر مجید اسماعیلی در همایش مهارت‌های رسانه در خانواده اظهار داشت:در دوره سختی قرار داریم که در تاریخ بشر  چنین برهه‌ حساسی نبوده  که در آن اطلاعات و خبر رایگان و تا این حد در دسترس باشد .

وی عنوان کرد: بحث رسانه از دیرباز اهمیت بسیاری داشته اما الان در شدیدترین جنگ‌های رسانه‌ای دنیا هستیم که بشدت جدی و ناجوانمردانه و نامتعارف است .

اسماعیلی با اشاره به فعالیت بیش از ۵ هزار کانال ماهواره‌ای و ساخت بیش از ۶۰۰ فیلم سینمایی و ۴۰۰ سریال زنده در سال توسط غرب و اهداف آن، متذکر شد: محتوای این تولیدات اصلا مناسب نیست اما متاسفانه بشدت دنیای رسانه پیشرفته شده و براحتی در دسترس نوجوانان و فرزندان ما نیز قرار دارد.

به گفته‌ این کارشناس حوزه رسانه؛ همه لوازم غافلگیری و تولید آن بحدی جاذبه دارد که در لحظه مخاطب را دچار بهت می‌کند چرا که بشدت پیجیده شده و متاسفانه تکنولوژی نیز به اثرگذاری رسانه کمک زیادی کرده و می‌کند. 

وی با بیان اینکه این تولیدات به مثابه‌ غذای مسموم و خوراک فکری هدفمندی در حال تولید است به ترویج سبک زندگی غربی در تمام این تولیدات رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: مورد دوم، مهم بودن و حفظ حریم نظام سیاسی آنها در این تولیدات و سوم رعایت بحث فلسفه آفرینش است در حالیکه ما در رسانه‌مان هیچکدام از این موارد را رعایت نمی‌کنیم. 

اسماعیلی با بیان اینکه هزینه ساخت یک فیلم" در جستجوی نمو" پنج برابر وزارت ارشاد ایران است، افزود: آنها برای ترویج مبانی نظری خود هزینه‌های بسیار می‌کنند و حامیان مالی قوی نیز دارند پس باید بدانید که در این جنگ نابرابر که چرخه مشخصی دارد ، ابتدای کار مبنای اندیشه‌ای آنهاست و کمپانی‌های قوی حامی آن هستند. 

وی با بیان اینکه در مباحث رسانه‌ای اصل اندیشه است، متذکر شد:  کار رسانه جابجا کردن اندیشه و آرایش دادن آن و بعد انتقال آن است به همین دلیل غرب به سراغ منبع غنی خودشان که ادبیات است می‌روند و براساس آن فیلمنامه و اثر تولید می‌کنند.

این کارشناس رسانه با بیان اینکه قوی‌ترین کار رسانه استعدادیابی است، خاطرنشان کرد: اگر استعدادهای فرزندان خود را کشف کنید از پرورش آن لذت می‌برند لذا  آنچیزی که دوست دارد باید کشف شود تا  آرام آرام در مسیر درست قرار می‌گیرند اما تلاش برای کاری که دوست ندارد مانند قرار گرفتن در پله برقی وارونه است.

وی با بیان اینکه در بحث استعدادیابی باید سرمایه‌گذاری شود چون در صورت کشف استعداد نوجوانان شاداب میشوند، گفت: اگر استعداد کشف نشود حساس زودرنج و پرتوقع و زیاده خواه می‌شوند  پس بچه ها را درمسیری که دوست ندارند قرار ندهید .

دکتر اسماعیلی متذکر شد: توجه به سه مولفه چه چیزی را علاقه دارد ،  چه توانایی دارد و چه چیزی را بعنوان رسالت می‌داند اگر منطبق با هم شود بچه نابغه خواهد شد. 

وی خاطرنشان کرد: ملاحظه اندیشه‌ای را برای فرزندانتان در نظر داشته باشید چرا که آورده اصلی فرزندان این سرزمین داشته‌های تمدنی و دینی آنهاست که اگر داشته‌های تمدنی و دینی را بکار نگیرند، شاید در بکارگیری استعدادهای رسانه‌ای هم موفق نشوند.

این کارشناس سرشناس رسانه با بیان اینکه در ماه رمضان مهم‌ترین استعداد آدمی یعنی مهارت گفتگو با خدا پرورش پیدا می‌کند گفت: در رمضان موج خدا را می‌توانیم پیدا کنیم پس کمک کنید به فرزندانتان تا در زمینه مهم‌ترین چیزی که می‌توانند بپردازند آماده شوند که ان معم، ورود به جهان غیب است پس فضای مناجات را در منزل خود فراهم آورید.

وی با بیان اینکه رسانه‌ و فضای مجازی. سانه بدون قید شرط قبولت می‌کند و اجازه عرض اندام به نوجوان می‌دهد و گیرایی بالای دارد، گفت: هدف اصلی ما اینست که نوجوان رسانه تربیت کنیم.

به زعم وی، سواد رسانه‌ به معنای تشخیص تولید است به همین دلیل امروز قدرت تشخیص و تجزیه و تحلیل را از نوجوان گرفتند و فقط انتشار را بر عهده او گذاشته‌اند.

وی با بیان اینکه آمریکا برای گسترش سبک زندگی آمریکایی در دنیا هر کاری لازم باشد می‌کند حتی جنگ، تاکید کرد: تلاش نکنید که فرزندتان را از فضای مجازی و رسانه دور کنید بلکه به او بیاموزید رسانه مبتنی بر اندیشه تفکر و تکنیک و خلاقیت و نوآوری است.

اسماعیلی با بیان اینکه برخی به اشتباه راه نجات نوجوان ناامید و بی‌هدف خود را گرفتن گوشی از ایشان می‌دانند؛ خاطرنشان کرد: این در حالیست که رسانه جذابیت بسیاری دارد و بدون قید نوجوان را می‌پذیرد.

وی در پایان اضافه کرد: اگر می‌خواهید فرزندانتان از این فضا مفید و سالم استفاده کنند نیازمند ملاحظاتی است اول اینکه موضوع رسانه را موضوع دم دستی نگیرید چرا که موضوع بشدت پیچیده چندبعدی و با عمق زیاد است.

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار