معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران:
برنامههای مختلف و پرشوری به مناسبت دهه کرامت در مدارس شهر تهران به اجرا درآمد
تهران (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران با تأکید بر اهمیت پایان دهه کرامت به عنوان فرصتی برای بازنگری در ارزشها و آموزههای انسانی و دینی، از اجرای برنامههای متنوع و پرشور در مدارس و مناطق مختلف تهران در این ایام خبر داد.

سید احمد موسوی در گفتوگو با پانا، ضمن تبریک ولادت مفخر السرور، علی بن موسی الرضا (علیهالسلام)، با ارائه گزارشی از اقدامات آموزش و پرورش شهر تهران در دهه کرامت، گفت: «پایان دهه کرامت، فرصتی برای بازنگری در ارزشها و آموزههای انسانی و دینی است که باید همواره در زندگی روزمره ما جاری باشد. این ایام مبارک، به ویژه به یاد امام رضا (علیهالسلام) و حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) گرامی داشته میشود و در سالهای اخیر به یکی از مهمترین مناسبتها برای ترویج فرهنگ محبت و انسانیت در مدارس تبدیل شده است. در این راستا، طی دهه کرامت، برنامههای متنوع و پرشوری در مدارس و مناطق مختلف تهران به اجرا درآمد که هر یک به نوعی بر غنای فرهنگی و معنوی جامعه تأثیرگذار بود.»
وی با اشاره به آذینبندی و فضاسازی محیطی شاد مدارس در این دهه، خاطرنشان کرد: «در آغاز این دهه، مدارس با آذینبندی و فضاسازیهای جذاب و دلنشین، فضایی شاد و امیدبخش را برای دانشآموزان فراهم کردند. این اقدامات نه تنها موجب افزایش شور و نشاط در بین دانشآموزان شد، بلکه حس تعلق به فرهنگ و تاریخ غنی اسلامی را در دل آنان زنده کرد. دیوارها با تصاویر اهل بیت (علیهمالسلام) و نمادهای دینی مزین گردید و برنامههای آموزشی با محوریت این ایام مبارک طراحی شد.»
موسوی درخصوص مراسم بزرگ دختران در ورزشگاه آزادی گفت: «در مراسم باشکوهی که به مناسبت روز دختر و ولادت حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) در ورزشگاه آزادی برگزار شد، ۱۲ هزار دختر حضور داشتند. این رویداد مهم که یکی از برجستهترین برنامههای این دهه محسوب میشود، فضایی پرشور و نشاطآفرین برای شرکتکنندگان رقم زد و بار دیگر بر اهمیت نقش دختران در جامعه تأکید کرد. مراسم با همکاری شهرداری تهران و حضور تعدادی از مشاوران وزیر آموزش و پرورش برنامهریزی و اجرا شد. فعالیتهای متنوعی از جمله عروسکگردانی و برنامههای فرهنگی و هنری در این مراسم برگزار گردید تا آگاهی و حس همبستگی میان دختران تقویت شود.»
این مقام مسئول در خصوص حضور خادمین افتخاری دانشآموز دختر در امامزادگان و بقاع متبرکه گفت: «یکی از جلوههای زیبا و الهامبخش این دهه، حضور خادمین افتخاری دانشآموز دختر در امامزادگان و بقاع متبرکه بود. این اقدام نماد عشق و ارادت به اهل بیت (علیهمالسلام) و تجلیِ تعهد و مسئولیتپذیری این دختران بود. آنها با افتخار به خدمتگزاری پرداختند و در آیین غبارروبی بقاع متبرکه نیز مشارکت فعال داشتند که نشاندهنده حس مسئولیت و تعهد آنها نسبت به حفظ پاکی و قداست این مکانها بود.»
وی با اشاره به اردوهای یکروزه و زیارتی بیان کرد: «در ادامه، اردوهای یکروزه درون مدرسهای با حضور دختران و مادران برگزار شد که فرصتی مغتنم برای تقویت پیوندهای خانوادگی و ایجاد فضایی صمیمانه بود. همچنین اردوهای زیارتی به مقصد امامزادگان شاخص، دانشآموزان را با سیره اهل بیت (علیهمالسلام) آشنا کرد و آنها را به تفکر عمیقتر درباره معانی والای انسانی دعوت نمود.»
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران با تأکید بر برگزاری محافل انس با قرآن گفت: «برگزاری محافل انس با قرآن و عترت و مجالس مولودیخوانی نیز از دیگر برنامههای مهم این دهه بود. این محافل نه تنها موجب تقویت روحیه معنوی دانشآموزان شد، بلکه فضایی را برای تبادل افکار و تجربیات فراهم آورد. راهاندازی کاروانهای شادی نیز به ایجاد شور و نشاط در بین دانشآموزان کمک شایانی کرد.»
وی ادامه داد: «به منظور ترویج رفتارهای نیکوکارانه و اشاعه مهربانی، پویشهای عملی ویژهی دهه کرامت با محوریت کرامت اجتماعی و گرهگشایی کریمانه برگزار شد. این پویشها با هدف نشر محبت به تأسی از اهل بیت (علیهمالسلام) در فضای مجازی نیز معرفی شدند. برگزاری جشنوارهها و مسابقات با عناوینی چون "فدای دخترم" و "بهترین دختر دنیا" نیز با استقبال چشمگیری روبهرو شد و زمینهای را فراهم کرد تا دختران دانشآموز توانمندیهای خود را در عرصههای گوناگون به نمایش بگذارند.»
موسوی با اشاره به تجلیل از دختران شاخص گفت: «معرفی و تجلیل از دختران دانشآموز شاخص قرآنی، علمی، هنری و ورزشی تحت عنوان «اسوه» نیز از دیگر برنامههای مؤثر بود که در فضای مجازی و مجالس حضوری برگزار گردید. همچنین دیدار از دختران شهدا به عنوان الگوهای فداکاری و ایثار، یادآور ارزشهای والای انسانی بود که باید همواره مورد تقدیر قرار گیرد.»
این مقام مسئول با تأکید بر توزیع بستههای حمایتی به خانوادههای کمبضاعت گفت: «توزیع بستههای حمایتی معیشتی در بین خانوادههای دانشآموزان نیازمند نیز نشاندهنده همدلی جامعه آموزشی با اقشار آسیبپذیر در این دهه بود.»
وی درباره حضور خادمیاران رضوی در مدارس، گفت: «برگزاری جلسات گفتمان دینی با بهرهگیری از ظرفیت مبلغین، پخش صلوات خاصه امام رضا(علیهالسلام) در مدارس و مناطق، و حضور خادمیاران رضوی در مدارس، از دیگر برنامههای پرورشی و فرهنگی شهرداری تهران در این دهه است که همه نشاندهندهی عزم جدی مدیران آموزش و پرورش برای ایجاد فضایی معنوی و سرشار از عشق به اهلبیت (علیهمالسلام) میباشد.»
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران در پایان اظهار کرد: «پایان دهه کرامت در تهران نه تنها یادآور عشق به اهل بیت (علیهمالسلام) است، بلکه فرصتی است تا نسل جوان را به سوی نور هدایت کنیم. بیشک گرامیداشت این دهه در مدارس میتواند به عنوان نقطه عطفی برای تربیت نسلی مؤمن، مومن و مهربان باشد که در آیندهای نزدیک، جامعهای آباد و پر از عشق را رقم خواهند زد.»
ارسال دیدگاه