رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در مصر:

رکود در روابط میان تهران و قاهره شکسته شده است

تهران (پانا) - رئیس دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره تأکید کرد که «رکود در روابط میان مصر و ایران پس از سال‌ها فراز و نشیب در روابط پیچیده، شکسته شده است».

کد مطلب: ۱۵۸۵۷۳۸
لینک کوتاه کپی شد
رکود در روابط میان تهران و قاهره شکسته شده است

«محمد حسین سلطانی‌فرد» در این پستی در شبکه اجتماعی اکس «توییتر سابق» نوشت که دو کشور «اکنون بدون محدودیت گفت‌وگو و رایزنی می‌کنند و نقاط مشترک و منافع متقابل آشکارتر شده و از هر زمان دیگری، اهمیت بیشتری یافته است».

سلطانی‌فرد با اشاره به اینکه دو کشور از تاریخ و تمدنی بزرگ برخوردارند ابراز امیدواری کرد که به‌زودی مراحل نهایی برای تبادل گردشگران میان دو کشور برداشته شود.

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی هشتم خرداد ۱۴۰۲ در دیدار با «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان و هیات همراه با اشاره به اظهارات سلطان عمان مبنی بر تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردند: ما از این موضع استقبال می‌کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور اسلامی ایران ، ۲۸ آذر ۱۴۰۳ نخستین سفر رسمی خود را به مصر انجام داد تا در نشست گروه کشورهای در حال توسعه موسوم به «دی ۸» شرکت کند. این سفر، نخستین دیدار یک رئیس‌جمهور کشورمان از قاهره در طول ۱۱ سال گذشته محسوب می‌شود.

در جریان دیدار پزشکیان و «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر در قاهره، هر دو طرف نسبت به گام‌های اخیر برای بهبود روابط دوجانبه میان تهران و قاهره ابراز خوش‌بینی و بر ضرورت ادامه تلاش‌ها برای احیای کامل روابط تأکید کردند.

روابط میان ایران و مصر از سال ۱۴۰۲ بهبود یافت، پس از آن‌که وزارت خارجه ایران آمادگی خود را برای تقویت و ارتقای مناسبات دیپلماتیک با مصر اعلام کرد و قاهره نیز از احیای روابط با تهران استقبال کرد.

در ماه‌های اخیر، دیدارهایی میان وزرای خارجه ایران و مصر در مناسبت‌های مختلف برگزار شده و دو طرف درباره امکان توسعه همکاری‌ها گفتگو کرده‌اند.

 پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، روابط ایران و مصر قطع شد. این اتفاق پس از آن رخ داد که «انور سادات» به عنوان اولین رئیس یک کشور عربی، اقدام به صلح با اسرائیل و به رسمیت شناختن این رژیم کرد.

قطع روابط دیپلماتیک بین دو کشور منجر به بروز تنش‌هایی شد که تا مدت‌ها ادامه داشت؛ تنش‌هایی همچون حمایت مصر از عراق در جنگ تحمیلی علیه ایران. مقامات ایران، بارها انتقاداتی را نسبت به مواضع مصر درباره فلسطین اعلام کردند.

با گذشت زمان، تغییر شرایط منطقه‌ای، ظهور تهدیدات جدید نظیر تروریسم افراطی و بحران‌های انسانی ناشی از جنگ‌های داخلی در کشورهای عربی مانند سوریه و یمن، نیازمندی کشورها برای همکاری بیشتر با یکدیگر را ایجاد کرد. بر همین اساس، دو کشور تلاش‌هایی برای بازسازی روابط خود انجام داده‌اند.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار