مشارکت دانشمندان ایران در رویداد زیست‌فناوری بریکس

تهران(پانا)- ششمین نشست گروه کاری دانشمندان کشورهای عضو گروه بریکس در زمینه زیست‌فناوری با محوریت سلامت اعصاب با مشارکت متخصصانی از جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

کد مطلب: ۱۵۷۱۸۶۹
لینک کوتاه کپی شد
مشارکت دانشمندان ایران در رویداد زیست‌فناوری بریکس

به گزارش شبکه تلویزیونی بریکس، این نشست با حضور هیأت‌هایی از جمهوری اسلامی ایران، برزیل، روسیه، هند، چین و امارات متحده عربی در مرکز ملی تحقیقات انرژی و مواد برزیل در دانشگاه کمپیناس شهر سائوپائولو برگزار شد.

وبسایت رسمی دولت برزیل ویژه ریاست دوره‌ای این کشور بر گروه بریکس در سال ۲۰۲۵ میلادی در این زمینه گزارش داد: در این نشست، موضوعات کلیدی شامل آزمایش‌های بالینی، آمادگی برای بیماری‌های همه‌گیر جدید، بیماری‌های روانی و شناختی، فناوری‌های مقابله با عوامل بیماری‌زای جدید، اخلاق زیستی و اخلاق عصبی، بیوتکنولوژی کشاورزی و امنیت غذایی بررسی شد.

«لوسیانا سانتوس» وزیر علوم، فناوری و نوآوری برزیل در پیام ویدئویی به شرکت‌کنندگان در این نشست تأکید کرد که برای کشورش، همکاری در چارچوب بریکس همچنان یکی از پویاترین حوزه‌های دیپلماسی علمی بین‌المللی است.

نمایندگان کشورهای حاضر دراین رویداد، بیانیه این نشست را امضا کردند که برای تصویب به وزارتخانه‌های علوم و فناوری کشورهای بریکس ارسال می‌شود و در ماه‌های آینده در یک نشست سطح بالا با حضور وزیران کشورهای عضو ارائه خواهد شد.

توافق درباره توسعه چارچوب همکاری گروهی در زمینه علوم اعصاب به مسئولیت روسیه، تعیین موضوعات اولویت‌دار بررسی از جمله در حوزه عصبی، پزشکی پیشرفته،‌ مقابله با بیماری‌های نوظهور و کاربرد زیست‌فناوری در تغییرات اقلیمی از نتایج این نشست بود.

همچنین توجه ویژه‌ای به پیشنهادهایی برای ایجاد یک پلتفرم دیجیتال برای تبادل اطلاعات علمی بین کشورها و تشکیل یک گروه کاری از مقامات نظارتی برای هماهنگ‌سازی استانداردهای اخلاقی و نظارتی در آزمایش‌های بالینی صورت گرفت.

گروه زیست‌فناوری و زیست‌پزشکی بریکس در سال ۲۰۱۶ تأسیس شد و از آن زمان به طور فعال پروژه‌های علمی بین کشورهای بریکس را ترویج داده و تحقیقات پیشرفته و راه‌حل‌های نوآورانه را تقویت کرده است.

گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دی‌ماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند. پس از آن اعلام شد که کشور اندونزی هم با موافقت ۹ عضو قبلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ برابر با دی‌ماه ۱۴۰۳ به گروه بریکس پیوست تا شمار اعضای این گروه به ۱۰ برسد.

علاوه بر این، گروه بریکس،‌ فهرستی از کشورها را در قالب شریک معرفی کرده است.

کشور برزیل ریاست دوره ای گروه بریکس در سال ۲۰۲۵ میلادی را برعهده دارد.

نشست سران گروه بریکس به میزبانی ریودوژانیرو در تیرماه ۱۴۰۴ پیش بینی شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار