استاد فلسفه و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران:

چهارپاره‌های شورانگیز خیام در زندگی الگو قرار گیرد

کرج (پانا) - استاد فلسفه و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران گفت: رباعیات خیام را باید در زندگی به‌عنوان الگو و سرمشق خود استفاده کرد.

کد مطلب: ۱۵۷۱۱۰۷
لینک کوتاه کپی شد
چهارپاره‌های شورانگیز خیام در زندگی الگو قرار گیرد

متین نژادی به مناسبت بزرگداشت حکیم عمرخیام نیشابوری درگفت‌و‌گو با پانا با اشاره به رباعی معروف «این کوزه چو من عاشق زاری بوده است…» عنوان کرد: «خیام در این رباعی با استعاره از کوزه به ما می‌گوید زندگی موقت است اما همین گذرا بودن، ارزش زیستن را عمیق‌تر می‌کند. امروز که جامعه ما درگیر چالش‌های اقتصادی و فرهنگی است، این پیام ساده اما ژرف می‌تواند مانند چراغی در تاریکی باشد؛ یادآوری که حتی در سخت‌ترین شرایط باید از اکنون لذت ببریم.»

وی افزود: «متاسفانه برخی خیام را به اشتباه، شاعری مرگ‌گرا معرفی می‌کنند اما رباعیات او پر از طنز تلخ و امید آگاهانه است. به باور او، خیام با زبان طنز و آگاهانه‌ای، پرسش‌هایی را پیش می‌کشد که هر ایرانی از نوجوانان در کلاس‌های درس تا پیرمردان و پیرزنان هنوز با آن دست به گریبان است.»

این استاد دانشگاه با لبخند خاطرنشان کرد: «جالب است بدانید؛ دانشجویانم در کلاس‌های ادبیات، رباعیات خیام را با اشعار شهیار قنبری یا حتی متن‌های شبکه‌های اجتماعی مقایسه می‌کنند! این نشان می‌دهد زبان بی‌پروای خیام، هنوز هم با نسل جوان حرف می‌زند.» 

وی در پاسخ به تأثیر خیام بر زندگی شخصی‌اش اظهار کرد: «سال‌ها پیش، وقتی برادر کوچکم را در یک حادثه از دست دادم، رباعی «چون ابر به نوروز رخِ لاله بشست…» مرا در آن شرایط دشوار نجات داد. خیام به من آموخت که غم‌ها گذرا هستند اما انسان باید با آن‌ها کنار بیاید. این فلسفه، امروزه پایه تمام کلاس‌های من در دانشگاه است.»

نژادی با تأکید بر ضرورت آموزش خیام به نوجوانان گفت: «تلاش من بر این است که نسل جدید بدانند که فلسفه فقط درس‌های پیچیده نیست؛ گاهی در چهار خط ساده می‌توان عمیق‌ترین حقایق زندگی را آموخت.»

خبرنگار : دانش‌آموز:فاطمه‌زهرا تجری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار