در مراسم افتتاح اولین نمایشگاه تخصصی ماشین آلات و تجهیزات صنعت دوخت مطرح شد؛
هدفگذاری انتقال فناوری و حمایت از تولید داخل در نخستین نمایشگاه ماشینآلات صنعت دوخت
تهران (پانا) -رئیس ستاد برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی ماشین آلات و تجهیزات صنعت دوخت گفت انتقال فناوری و حمایت از تولید داخل در نخستین نمایشگاه ماشینآلات صنعت دوخت هدفگذاری شده است.

کیومرث جلیلیان، رئیس ستاد برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی ماشین آلات و تجهیزات صنعت دوخت در مراسم گشایش این نمایشگاه با اشاره به اینکه نمایشگاه چهار روزه صنعت دوخت از ۱۵ تا ۱۸ اردیبهشت در محل نمایشگاه شهر آفتاب در حال برگزاری است،گفت: در راستای تکمیل زنجیره تولید و توزیع ماشین آلات و تجهیزات صنعت دوخت فعالان این صنعت از امروز گرد هم آمدهاند.از میان شرکتکنندگان ۷ شرکت در زمینه چرخهای خانگی فعال هستند و فعالیت آنها به واسطه انتقال دانش و فناوری این دسته از چرخهای دوخت حاصل شده است.
وی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی نمایشگاه این است که بتوان فناوری تولید چرخهای دوخت را به داخل کشور انتقال داد. بیشترین دارندگان فناوری در این صنعت از چین و کشورهای جنوب شرق آسیا هستند.
جلیلیان عنوان کرد: نمایشگاه، پتانسیلی مناسب برای حضور فعالان تجاری و تولیدی این صنف است و ۳۰ شرکت تولیدی فعال در زمینه تولید چرخهای خانگی و صنعتی و ماشینآلات تولید پوشاک، کیف و کفش، مبلمان اتومبیل و هواپیما در فضایی به مساحت ۱۵ هزار مترمربع در اولین نمایشگاه ماشینآلات و تجهیزات صنعت دوخت شرکت کردهاند.
جلیلیان تصریح کرد: این نخستین بار است که نمایشگاهی با این عنوان در کشور برگزار شده است.
این امیدواری وجود دارد که هنگام برگزاری دومین نمایشگاه بتوان فناوری تولید ۳۰ درصد از ماشینآلات صنعت دوخت به کشور منتقل شده باشد.
رئیس ستاد برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی ماشین آلات و تجهیزات صنعت دوخت خاطرنشان کرد: از میان شرکتهای شرکتکننده در این نمایشگاه ۷ شرکت در زمینه چرخهای خانگی و مابقی در زمینه تامین ماشینآلات فعال هستند.
وی گفت: یک اصل حاکم در فناوری این است که هیچ کشوری نمیتواند مدعی باشد که در یک صنعت به طور کامل خودکفا شده است.چون برخی قطعات یا نرمافزارهای تولید ممکن است از کشوری دیگر تامین شده باشد.یکی از اهداف این نمایشگاه تلاش برای انتقال دانش و فناوری و حمایت از تولید داخل است.
رئیس ستاد برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی ماشین آلات و تجهیزات صنعت دوخت درباره نحوه قراردادهای منجر به انتقال فناوری در این صنعت، خاطرنشان کرد:بسیاری از شرکتها نمایندگی برندهای مطرح تولید ماشینآلات صنعت دوخت هستند که دنیا را در اختیار گرفتهاند و به روز ترین تکنولوژیهای تولید توسط این برندها در حال تامین است.با همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینه انتقال دانش و تکنولوژی با شیب مناسب در حال انجام است.
جلیلیان تصریح کرد: این نمایشگاه با همکاری اتحادیه و فعالان این صنعت در حال برگزاری است که از امروز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز و به مدت چهار روز تا ۱۸ اردیبهشت برگزار خواهد بود.تلاش میشود تا این نمایشگاه زمینه بومیسازی ماشینآلات و تجهیزات در این صنعت را فراهم کند.
جلیلیان درباره مشکلات و چالشهای پیشروی فعالان این صنعت خاطرنشان کرد: نوسانات نرخ ارز و مشکلات ترخیص کالا از گمرکات در کنار تعرفههای واردات از جمله چالشهای فعالان این صنعت است ورفع این مشکلات به حمایت دولتمردان وابسته است.باید تلاش کرد تا این تجهیزات در یک برنامه زمانبندی شده بومیسازی شود.نمایشگاه فرصت خوبی است تا مسئولان دولتی از نمایشگاه بازدید کنند و از نزدیک در جریان مشکلات فعالان و تولیدکنندگان قرار گیرند.
تقدسینژاد: برنامه توسعه نمایشگاه شهر آفتاب در سال جاری
عباس تقدسینژاد، مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب در این مراسم گفت: ماه آینده نیز نمایشگاه پارچه برگزار خواهد شد.البته مقاومتهایی در مسیر برگزاری نمایشگاهی از این دست انجام میشود اما این نمایشگاه استقلال خود را دارد و تلاش میشود نقش خود را در رشد صنعتی و اقتصادی بخشهای مختلف اقتصادی کشور ایفا کند.
مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب با اشاره به برنامه توسعه نمایشگاه شهر آفتاب گفت: توسعه سالنها و انتقال بسیاری از نمایشگاه های تخصصی به شهر آفتاب هدفگذاری شده و تلاش میشود با استفاده از جذب سرمایهگذاری موفقیت مناسبی در این زمینه به دست آورد.
چرخ دوخت؛ ابزاری برای توسعه صنعت
مهدی صادقی، مدیر کمیته فنی نمایشگاه صنعت دوخت نیز در این مراسم گفت: چرخ دوخت بیش از آنکه ابزار دوخت باشد، چرخی برای رونق صنایعی مانند پوشاک است و تقویت صادرات و درآمد ارزی از این صنعت را موجب میشود.
مدیر کمیته فنی نمایشگاه صنعت دوخت در ادامه با انتقاد از عدم حضور مسئولان دولتی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت : کمبود حمایتهای مالی و اعتباری، قاچاق پوشاک و مصنوعات دوختی در کنار معضلات تخصیص ارز به ماشینآلات این صنعت کارآفرین از جمله مشکلات فعالان این صنعت است.به گفته او این صنعت پلی میان دانش و فناوری و هنر در صنایع مختلف است و ضروری است تا رفع این مشکلات در دستور کار قرار گیرد.
صادقی، رئیس اتحادیه ماشین آلات دوخت در ادامه این مراسم گفت: در این نمایشگاه ۳۰تامینکننده اصلی حضور دارند.اکنون در زمینه تولید چرخهای دوخت خانگی خودکفایی حاصل شده است و بازرگانان با وجود بیمهریها و شرایط تحریم نسبت به تامین ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز فعالان صنعت پوشاک که ۶ میلیون نفر اشتغالزایی دارد اقدام کردهاند.
وی بیان کرد: نمایشگاه نقش مهمی در زمینه تامین تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز فعالان صنعت دوخت دارد
ارسال دیدگاه