قاسمی: خروج آمریکا از برجام با برخورد سنگین ایران مواجه می‌شود/ ظریف آخر هفته به بروکسل می‌رود

تهران (پانا) - سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران به سوالات مطرح شده درباره آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پاسخ داد.

کد مطلب: ۷۰۰۶۴۹
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش فارس، بهرام قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص موضع دوگانه کشورهای اروپایی در قبال حوادث در این کشورها و آشوب‌های اخیر در ایران بیان کرد: اینکه کشورهای اروپایی در قبال حوادث ژانویه در اروپا و سایر کشورها موضعی اتخاذ کرده و یا نکرده‌اند و همچنین چگونگی این حوادث اطلاعی ندارم.

وی درباره دعوت موگرینی از ظریف برای برگزاری نشستی با حضور وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی (انگلستان، آلمان و فرانسه) که برخی رسانه‌ها آن را گفت‌وگو درباره اوضاع داخلی ایران عنوان کرده بودند، خاطرنشان کرد: آنچه که در برخی رسانه‌های وابسته رژیم صهیونیستی و به عمد و با اهداف مشخص در این خصوص مطرح شد قلب واقعیت و دروغ بود، ما با اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی روابط سازنده و مستمری داریم و دیالوگ، تماس و گفت‌وگو با آنها به طور مرتب وجود دارد.

قاسمی اضافه کرد: با توجه به نزدیکی زمانی که می‌تواند در حوزه برجام و مسئله برجام در ۲۲ دی‌ماه (۱۳ ژانویه) اتفاق بیفتد، خانم موگرینی از آقای ظریف و ۳ وزیر اروپایی برای برگزاری نشستی پیرامون برجام و آنچه که می‌تواند اتفاق بیفتد، دعوت کرده تا صحبت و رایزنی‌های لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: این نشست در روزهای پایانی هفته جاری جمعه و یا زودتر در مقر اتحادیه اروپا و در دفتر خانم موگرینی در بروکسل برگزار خواهد شد و مرتبط کردن این نشست با مسائل داخلی ایران و ربط آن با این سفر که منابع آن مشخص است و با اهداف کینه‌توزانه صورت گرفته است،درست نیست.

قاسمی تصریح کرد: موضوع صرفاً در خصوص برجام و مرتبط با برجام و مذاکره با اروپا در این خصوص خواهد بود. ما قطعاً در تماس‌هایی که با اروپایی‌ها خواهیم داشت می‌توانیم در مورد مسائل مختلف از جمله خلیج فارس و ... از فرصت استفاده کرده و در این خصوص صحبت کنیم. در این گفت‌وگوها می‌تواند خیلی مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مطرح شود، ولی بحث اساسی و فلسفه دعوت و نشست، برجام خواهد بود.

نگاه غلط و بی‌جای سیاستمداران آمریکایی در قبال ایران

خبرنگاری درباره تلاش برخی از اعضای کنگره آمریکا برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران به خاطر آشوب‌های اخیر سؤال کرد که قاسمی این بحث را جدید ندانست و افزود: این سیاست‌های تحریمی در درون آمریکا نسبت به ایران وجود داشته و احتمالاً باز هم وجود خواهد داشت و ناشی از نگاه غلط و بی‌جای سیاستمداران آمریکایی است که جدید هم نیست.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: در ۷ دهه گذشته و به خصوص ۴ دهه گذشته ما شاهد نگاه خصمانه و کینه‌توزانه آمریکا نسبت به ایران بودیم و آنها به این روش‌های غلط خود ادامه خواهند داد ولی با توجه به جهانی که در آن زیست می‌کنیم و تجارب آمریکا از تحریم‌های قبلی، این کشور باید بداند و بفهمد که این سیاست‌ها نمی‌تواند در تصمیمات و سیاست‌های ایران خللی ایجاد کند و تنها زحمتی برای خود آنهاست و جمهوری اسلامی با اقتدار کامل سیاست‌های به حق خود را در عرصه جهانی و مسائل خود دنبال خواهد کرد.

سیاست‌های هسته‌ای روشن ایران

قاسمی در خصوص گزارش کمیته اطلاعات و امنیت پارلمان انگلستان مبنی بر اینکه نمایش ایران در منطقه در بحث هسته‌ای خواهد بود، بیان کرد: سیاست‌های جمهوری اسلامی در مورد مسائل هسته‌ای روشن است و سالیان سال است که ما در خصوص این مواضع توضیح داده و روشنگری و اطلاع‌رسانی کردیم.

وی اضافه کرد: سیاست‌های ما کاملاً روشن است و جهان با این سیاست و استفاده ما از فناوری هسته‌ای به صورت مسالمت‌آمیز کاملاً آشنا است و هرآنچه که غیر از این بیان می‌شود تبلیغات و سر و صدای بی‌جایی است که پایه و اساسی ندارد.

قاسمی گفت: آنچه برای ما مهم است استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است که این سیاست در دستور کار ما قرار دارد و براساس برجام هم می‌توانیم از این مزایا و امکانات استفاده کنیم و دیگران موظفند طبق برجام در این حوزه با ایران گفت‌وگو کنند.

حج مربوط به سازمان حج و زیارت

قاسمی در خصوص موضوع حج نیز آن را مرتبط با سازمان حج و زیارت خواند و با بیان اینکه وزارت خارجه در این زمینه دخیل نیست، اظهار داشت: مگر اینکه در هنگام حج و شرایط موجود این وزارتخانه کمک‌های کنسولی و تسهیلاتی را داشته باشد اما مذاکرات در مورد حج اگر قرار به انجام باشد، توسط سازمان حج و زیارت صورت می‌گیرد و آنها اطلاع‌رسانی لازم را اگر بخواهند انجام خواهند داد.

نشست کارشناسی سوچی ۲۰ ژانویه

قاسمی در خصوص مذاکرات درباره سوریه با بیان اینکه این مذاکرات ادامه روند قبلی است و تحول جدیدی در شکل مذاکرات نداریم، بیان کرد: ما مذاکرات آستانه را ادامه می‌دهیم، ولی قبل از نشست آستانه نهم قرار است مذاکرات کارشناسی در ۲۰ ژانویه در سوچی برگزار شود و در پایان ژانویه نیز اجلاسسوچی و همچنین نشست کنگره ملی سوریه برگزار خواهد شد که امیدواریم این روند ادامه یابد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: روند آستانه همانطور که تاکنون نشان داده شد بدون رقیب و به صورت سازنده توانست بخشی از مسائل را حل و فصل کند و با همفکری، همیاری و تلاش ۳ کشور (ایران، ترکیه و روسیه) اقدامات لازم را به عمل بیاورد و کارش را ادامه دهد و باید منتظر برگزاری نشست کنگره ملی و همینطور اجلاس مقدماتی در سوچی باشیم.

وی درباره اینکه شورای عالی امنیت ملی در جریان این مذاکرات قرار دارد نیز گفت: این شورا در جریان مباحث در خصوص سوریه است و موضوعات را دنبال می‌کند و در همه موضوعات کلان و اساسی کشور ورود دارد و مباحث با حضور اعضای شورای عالی امنیت ملی و حتی در دبیرخانه این شورا و در کمیته‌هایی که وجود دارد، قابل طرح و پیگیری است.

قاسمی افزود: از اینکه چه کسی در اجلاس‌های آتی نمایندگی ایران را بر عهده خواهد گرفت، اطلاع دقیقی ندارم و پاسخ روشنی به شما نخواهم داد و آنچه که در رسانه‌ها مطرح شده (در خصوص انتصاب امیرعبداللهیان به عنوان نماینده ایران) گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای است و استنباطی است که برخی دوستان داشتند و آن را مطرح کردند. چیزی در شرایط کنونی تغییر نکرده و روند قبلی را ادامه خواهیم داد و اگر تحولی وجود داشته باشد خبر آن رسماً اعلام می‌شود.

اقدام ترامپ علیه ایران با پاسخ جدی منفی و نه بزرگ مواجه شد

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران بیان کرد: اتفاقی که در یک سال اخیر در سیاست خارجی آمریکا به وقوع می‌پیوندد با آنچه که در جلسه اخیر شورای امنیت رخ داد خود گویای شکست دیگری اضافه بر شکست‌های پیشین آقای ترامپ است و جامعه جهانی و اعضای شورای امنیت نشان دادند که دوران جدید، دوران دیگری است و تبعیتی از ترامپ و آمریکا ندارند.

قاسمی اضافه کرد: اقدام ترامپ و دولت آمریکا در کشاندن مسئله داخلی یک کشور به شورای امنیت که خلاف موازین کلی است با پاسخ جدی منفی و نه بزرگ مواجه شد و می‌تواند برای آمریکا و ترامپ اگر بخواهد، درس عبرت دیگری باشد.

وی با بیان اینکه اگرچه نمی‌توان به رفتار و منش ترامپ امیدوار بود، خاطرنشان کرد: این شکستی در ادامه شکست‌های ترامپ و آمریکا در حوزه سیاست خارجی و نه تنها در منطقه و در مورد ایران بلکه در سطح جهان بود.

همه گزینه‌ها برای هر شرایطی روی میز جمهوری اسلامی قرار دارد

سخنگوی وزارت خارجه درباره تصمیم گیری‌های برجامی ترامپ در ۲۲ دی ماه گفت: در مورد تاریخ ١٣ ژانویه و تصمیم جدید در آمریکا پیش‌داوری نمی‌کنم، بیان کرد: آنچه در گذشته در جمهوری اسلامی مدنظر و توجه لازم قرار داشته، پیش‌بینی‌های همه سناریوهای احتمالی و ممکن است و برای هرگونه وضعیت و تصمیم، سناریوهای جمهوری اسلامی اتخاذ شده و همه گزینه‌ها برای هر شرایطی روی میز جمهوری اسلامی قرار دارد و آنها را با به تناسب نوع تصمیماتی که در آمریکا اتخاذ می‌شود همان روز و به سرعت به اجرا خواهد گذاشت.

وی ادامه داد: با توجه به ماهیت برجام و اینکه یک تعهد بین‌المللی است و دولت آمریکا موظف است آن را براساس تفاهم اولیه اجرا کند قطعاً خروج احتمالی آمریکا و یا هرگونه برخورد غیر منطقی آنها با برخوردهای متناسب و سنگین ایران مواجه خواهد شد و حاصل این تصمیمات می‌تواند بسیار برای ما و آمریکا مهم باشد و اگر دچار خطای فاحشی در این خصوص شوند با اقداماتی که ایران مدنظر دارد، قطعاً به پشیمانی دولت آمریکا منجر خواهد شد.

چین از شرکای مهم و خوب ایران در حوزه اقتصادی

به گزارش فارس، خبرنگاری درباره اقدام چین در ممنوعیت سرمایه‌گذاری در ایران در هفته‌های اخیر و اینکه آیا هنوز چین شریک اقتصادی مهمی برای ایران است سؤال کرد که قاسمی در این‌باره بیان کرد: چین یکی از شرکای مهم و خوب در حوزه اقتصادی است و همکاری‌های بسیار گسترده‌ای با این کشور طی سالیان گذشته داشته‌ایم و این همکاری‌ها و گستردگی آن به این معنا نیست که مشکلاتی در مقاطعی بین موسسات، شرکت‌ها و دستگاه‌های ذیربط اتفاق نمی‌افتد و فکر نمی‌کنم و اطلاعی ندارم که دولت چین شرکت‌های این کشور را در رابطه با ایران محدود کرده باشد.

وی افزود: اگر مشکلاتی وجود دارد به تفاهماتی که می‌تواند بین شرکت‌ها وجود داشته باشد بر می‌گردد و احتمالاً در بخش‌های مشخصی تفاهمی حاصل نشده و نباید آن را به همه روابط دو کشور تعمیم داد. روابط ما کهن است و ما برای چین از اهمیت بالایی برخوردار هستیم و همینطور چین برای ایران.

شواهدی در این خصوص ندارم

یکی از خبرنگاران درباره خبرهای منتشر شده مبنی بر برگزاری جلسه‌ای در اربیل عراق در خصوص آشوب‌های اخیر در ایران سوال کرد که قاسمی در این‌باره خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آقای نیچروان بارزانی این موضوع را تکذیب کرد و با توجه به روابط ما با اقلیم کردستان، تصور می‌کنم با شناختی که در اقلیم نسبت به ایران وجود دارد بعید می‌دانم که مقامات اقلیم و مردم کرد اقدامی را علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی انجام بدهند و من شواهدی در این خصوص ندارم.

وی یادآور شد: البته دستگاه‌های امنیتی بایستی در این زمینه اظهارنظر کنند و آنچه که به وزارت خارجه مربوط است من شاهدی در این زمینه ندارم و سخنان آقای بارزانی و تکذیب این موضوع برای من از اهمیت برخوردار است و تصور می‌کنم این بحث نمی‌تواند با دقت لازم بیان شده باشد.

سفر رئیس پارلمان اردن به تهران

خبرنگاری درباره سفر رئیس پارلمان اردن به ایران سؤال کرد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این‌باره عنوان کرد: روابط ما با همسایگان و کشورهای پیرامونی از اولویت ویژه‌ای برخوردار است و ما دارای روابط سیاسی با اردن هستیم و این رفت و آمدها و این تماس‌ها بین دو کشوری که دارای روابط هستند و در یک منطقه و جغرافیای مشخص با مجموعه‌ای از مسائلی که می‌تواند بین آنها مشترک باشد، می‌تواند بحث طبیعی و انجام شدنی باشد و فکر می‌کنم مسئله غیر طبیعی وجود ندارد.

وی افزود: قطعاً از هرگونه گفت‌وگو و رفت و آمد در حوزه‌های مختلف سیاسی، بین‌المللی و اقتصادی و فرهنگی با این کشورها در منطقه و سایر نقاط جهان استقبال می‌کنیم و فکر می‌کنیم گفت‌وگو و تماس می‌تواند به همزیستی مسالمت‌آمیز و دوستی ملت‌ها کمک شایانی داشته باشد.

اطلاع جدیدی از سرنوشت خدمه نفت‌کش ایرانی در دست نیست

سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین پیگیری‌ها در خصوص نفت‌کش ایرانی در چین که دچار سانحه شد بیان کرد: اتفاق ناگواری شامگاه روز شنبه رخ داد و این نفتکش حامل ۱۳۷ تن نفت ایران برای کره جنوبی بود که در آبهای چین با یک کشتی باربری چینی برخورد کرد و دچار اشتعال شد و علیرغم اعزام کشتی‌های امدادرسان و دیگر اقدامات صورت گرفته هنوز آتش‌سوزی و نشت نفت ادامه دارد.

وی ادامه داد: ستاد بحران در چین تشکیل شده و سفارت ایران در پکن و کنسولگری کشورمان در شانگهای از ابتدای این موضوع اقدامات لازم و رایزنی‌ها را با مقامات چینی داشته‌اند و در پیگیری و تلاش هستند و تا ساعاتی پیش که اطلاع داشتم هیچ چیز مشخص و دقیقی در این خصوص برای اظهارنظر قاطع وجود ندارد و صحبت از ۳۲ مفقود در این حادثه است که ۲ بنگلادشی و ۳۰ ایرانی شامل چند دانشجوی دریانوردی در بین آنها حضور داشتند و احتمالاً همسر یکی از کارکنان نفت‌کشی که در اجاره کره جنوبی بوده ولی متعلق به ایران است، در بین آنها حضور داشته است. ما منتظر دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص هستیم و به محض دریافت اطلاع‌رسانی لازم انجام خواهد شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: سفارت ایران با قطعیت نمی‌تواند اظهارنظر کند که این افراد با چه سرنوشتی مواجه شده‌اند، امیدواریم هرچه زودتر حقایق و دقایق این موضوع مشخص شود.

کشته شدن جوان ایرانی توسط پلیس کانادا

خبرنگاری درباره کشته شدن یک جوان ایرانی توسط پلیس کانادا و پیگیری انجام شده در این خصوص سؤال کرد که قاسمی در این‌باره گفت: ما از طریق کانال‌های مختلف از دولت کانادا خواستیم که گزارش لازم را در این زمینه در اختیار ما قرار دهد و این موضوع در جریان است، ولی هنوز اطلاعات لازم و قطعی را در اختیار نداریم و به محض دریافت حتماً درباره آن اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

سیاست‌های خصمانه و کینه توزانه ترامپ نسبت به ایران

خبرنگاری درباره تلاش‌های آمریکا برای به چالش کشاندن امنیت ایران سؤال کرد که قاسمی در این‌باره گفت: سیاست‌های خصمانه و کینه‌توزانه ترامپ نسبت به جمهوری اسلامی وجود دارد که سعی می‌کند به انحاء مختلف فشارهای لازم را به جمهوری اسلامی وارد کند و آنچه که در کارنامه یکساله ایشان شاهد هستیم مواجه با شکست‌های پی‌در پی ترامپ و ناکامی‌های هرچه بیشتر آمریکا در پیشبرد سیاست‌های غلط و نابجای ایشان در قبال جمهوری اسلامی و منطقه هستیم و طبیعی است که با سیاست‌های کینه‌جویانه آقای ترامپ ایشان برای ایجاد انواع بحران و مشکلات برای جمهوری اسلامی تلاش کند، ولی هوشیاری و علاقه‌مندی ملت ایران به سرنوشت خودشان و تلاش برای حفاظت از کیان کشور همواره این نابخردی‌های ترامپ را در نطفه ناکام گذاشته و انشاالله در آینده نیز چنین خواهد بود.

ثبات و امنیت و دوستی بین همه قومیت‌ها و مذاهب در عراق خواست ایران

به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری درباره انتخابات مجلس در عراق، ثبات و امنیت و دوستی بین همه قومیت‌ها و مذاهب در عراق را برای ایران مهم خواند و گفت: عراق به عنوان کشوری که دموکراسی را تمرین می‌کند، با قدرت مردمی و تلاشی که داشت با پدیده شوم تروریسم در عراق مبارزه کرد و آنها را از سرزمین خود به بیرون راند و این موفقیت بزرگی بود.

وی ادامه داد: عراق اتفاق میمون و مبارکی را در جهت تکمیل مردمسالاری در پیش رو دارند و آرزو داریم مردم این کشور بدون دخالت هر کشور دیگری سرنوشت خود را تعیین کنند. در آستانه هر انتخاباتی و هر تحولی به این شکل، رقابت‌های انتخاباتی و سیاسی وجود دارد و نباید نگران برخی از اختلاف سلیقه‌ها و دیدگاه‌هایی که ممکن است بین گروه‌های عراقی وجود داشته باشد، بود.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: امیدواریم انتخابات بسیار خوبی در عراق برگزار شود که می‌تواند باعث استحکام ثبات و امنیت در عراق و منطقه باشد و امیدوارم نهایتا این انتخابات مطلوب مردم عراق باشد.

تاریخی برای اعزام هیأت کارشناسی ایران به کانادا تعیین نشده

قاسمی درباره اعزام هیأت کارشناسی ایران به کانادا نیز گفت: در این زمینه اطلاعی ندارم و فکر نمی‌کنم تاریخی برای انجام این سفر در آینده نزدیک تنظیم شده باشد، ولی تعاملات ما و تماس‌های ما با کانادا ادامه خواهد یافت و هر دو کشور در این مسیر قدم برمی‌داریم و جلو خواهیم رفت ولی اینکه قرار است هیأتی به کانادا اعزام شود، اطلاعی ندارم و فکر می‌کنم تاریخی برای آینده نزدیک هنوز تنظیم نشده است مگر اینکه در آینده نزدیک تحولی صورت بگیرد و چنین تاریخی تنظیم شود.

سفر ماکرون و وزیر خارجه فرانسه در دستورکار است

وی درباره سفر ماکرون به تهران هم بیان کرد: روابط دو کشور در سطح بسیار عالی قرار دارد و در سطوح عالی تماس‌های تلفنی دو رئیس جمهور، وزرای خارجه و دیگر مقامات وجود دارد و دو طرف مصمم هستند روابط خود را به نحو احسن به پیش ببرند.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: هیأت‌هایی را برای آینده در دستورکار پیش‌بینی کردیم، ولی صرف انجام سفر برای سفر برای ایران مطرح نیست و هر سفری نیاز به پیش نیازها و مقدمات لازم خود دارد و برای سفر ماکرون و وزیر خارجه فرانسه در حال برنامه‌ریزی هستیم، این سفرها انجام خواهد شد و در دستورکار دو کشور است.

قاسمی ادامه داد: این وضعیت هنوز پابرجاست و ما روابط خودمان را با فرانسه را مهم می‌دانیم و دارای اشتراکات زیادی از گذشته در حوزه مسائل منطقه بوده‌ایم و در حوزه مسائل دوجانبه، فرانسه از دیرباز در ایران حضور داشته و مواضع فرانسه در نشست اخیر شورای امنیت منطقی بود و علیرغم تمایل دولت آمریکا، دولت فرانسه بر استمرار سیاست‌هایش نسبت به برجام و پایبندی پاریس نسبت به برجام تاکید داشت و برخورد فرانسه در شورای امنیت برخوردی مثبت بود و همانطور که قابل انتظار بود و توقع ما از آنها این بود و امیدواریم القائات و تلاش‌های عناصر مخرب و عناصری که علاقه‌مند توسعه روابط ایران و اروپا و فرانسه نیستند نتواند موثر واقع شود و بتوانیم در یک جهت‌گیری دقیق در مسیر استحکام روابط قدم برداریم.

هنوز سفر هیأت‌های فنی ایران و عربستان انجام نشده

قاسمی درباره سفر هیأت‌های فنی ایران و عربستان برای سرکشی به اماکن دیپلماتیک دو کشور که سؤال خبرنگار فارس بود، گفت که این سفر هنوز انجام نشده است.

دولت استرالیا در جهت آزادی نگار قدس کنی اقدام جدی و سریع انجام دهد

قاسمی همچنین از دولت استرالیا خواست که هر چه سریعتر درباره نگار قدس کنی شهروند ایرانی زندانی در استرالیا اتخاذ تصمیم کرده و در جهت آزادی آن اقدام جدی و سریع را انجام دهد و پیگرد حقوقی آمریکا را نادیده بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره تحریم صدا و سیما بیان کرد: موضع ایران درباره سیاست‌های تحریمی و زیاده خواهی آمریکا روشن است، اقدام و موضوعی بی اساس و سیاستی شکست خورده است و این طرح راه به جایی نخواهد برد و موفقیت و حاصلی برای آمریکا نخواهد داشت.

به مواضع خود در قبال فلسطین ادامه می‌دهیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره موضع ایران در قبال طرح دو دولتی در فسطین اشغالی گفت: سیاست ایران نسبت به بحث فلسطین تغییری ندارد و مواضع خود را ادامه خواهیم داد و تا اشغالگری وجود دارد، مقاومت وجود دارد و ما هم نگاهمان نسبت به مقاومت و دفاع از مظلومین فلسطین کاملا روشن است.

وی همچنین درباره خط مشی آمریکا در قبال موضوع فلسطین نیز بیان کرد: اینکه آمریکا در آینده چه خط مشی را در عمل دنبال کند با توجه به سیاست‌های حمایت‌گرایانه ترامپ از رژیم اشغالگر قدس به نظر می‌رسد این سیاست ادامه یابد، ولی با توجه به نگاهی که افکار عمومی جهان نسبت به مسئله فلسطین و سیاست‌های ترامپ پیدا کرده و آنچه در مجمع عمومی سازمان ملل گذشت، آمریکا اگر بخواهد در مسیر درستی حرکت کند باید به واقعیت‌های منطقه و جهان واقف شود و دست از حمایت بی چون و چرای خود از رژیم اشغالگر قدس بردارد و مشی دیگری را پیشه خود قرار دهد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار