آمادگی هلالاحمر برای راهاندازی نقاهتگاه ویژه مجروحان جنگی
تهران (پانا) - رئیس هلالاحمر با اشاره به آمادگی هلالاحمر برای راهاندازی نقاهتگاه ویژه مجروحان جنگی از رهاسازی ۷۰ درصد مجروحین جنگ ۱۲ روزه از زیر آوار توسط نیروهای هلالاحمر خبر داد.

یرحسین کولیوند، رئیس هلال احمر در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح عملکرد نیروهای جمعیت در جنگ ۱۲ روزه، گفت: رسانهها در ایام سخت در کنار ما حضور و عملکردی سریع و با کیفیت داشتند. این عملکرد خوب باعث دلگرمی مردم و مسئولان شد.
وی با اشاره به اهم فعالیت های هلال احمر، افزود: امروز هلال احمر قریب به ۳ و نیم میلیون عضو داوطلب و ۷۰ هزار نیروی امدادی دارد که با فراگیری آموزش های تخصصی آماده خدمت رسانی به مردم هستند. علاوه بر این آمایش سراسری در کشور انجام و نقاط ضعف و قوت احصا شده است. براساس این سازماندهی در سطح نیروها و مدیران، هلال احمر آماده عملیات در مواقع بحرانی است. در حادثه انفجار بندر شهیدرجایی و کمک رسانی به انفجارهای لبنان از همین ظرفیت استفاده شد.
کولیوند ادامه داد: هلال احمر در سال گذشته بالغ بر ۱۰۰۰ خودروی امدادی را به ناوگان خود اضافه کرد و بیمارستانهای سریع الاستقرار خود را بهروز کرد. علاوه بر این تیم های حمایت روانی نیز تقویت شدند تا در مواقع بحران به کمک مردم و آسیب دیدگان برسند.
رئیس هلال احمر افزود: جدیدترین اقدام هلال احمر در راستای توانمندسازی جوامع، توسعه شبکه خادم است که با دستور رئیس جمهوری در دستورکار قرار گرفته است و تلاش میشود در این عرصه با کمک مردم به سمت افزایش تواناییها گام برداریم.
این مقام مسئول در هلال احمر با اشاره به عملکرد جمعیت در روزهای جنگ، گفت: از همان لحظات اولیه حملات، نشست اضطراری جمعیت هلال احمر شکل گرفت و نیروها در کمترین زمان با تاسی از رفتار و سیره شهدا، پای کار آمدند و به آسیب دیدگان امدادرسانی کردند.
ارزیابی نقاط حادثهدیده اولین اقدام در جنگ
وی افزود: اولین اقدام نیروهای هلال احمر در ایام جنگ ارزیابی نقاط آسیب دیده بود. در این مدت ۵۲۰ نقطه مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت. پس از ارزیابی، جست و جو و نجات در دستور کار قرار گرفت. بیش از ۷۰ درصد از مجروحین توسط هلال احمر از زیر آوار نجات پیدا کردند و در این ماموریت ها از تمام ابزار و ظرفیت ها استفاده شد. پس از نجات مجروحین، آواربرداری و تفحص نیز انجام شد و مصدومین نیز به مراکز درمانی منتقل شدند.
کولیوند توضیح داد: اسکان اضطراری و توزیع اقلام نیز ذیل ۵ قرارگاه عملیاتی در تهران راه اندازی شد تا در سریع ترین زمان ممکن به متاثرین از حملات کمک رسانی کنند. نگرانی اصلی ما از وقوع سانحه هسته ای بود. تاکنون تجربه ای در این عرصه وجود نداشته اما دانش و تجهیزات لازم را برای چنین خطری در اختیار داریم. به کمک وزیر بهداشت، دستورالعملی برای پاسخگویی احتمالی به این خطر تدوین شد. بیمارستانها، تجهیزات و امدادگران ویژه ای برای این خطر در نظر گرفته شد و به صورت مرتب آمادگیها در این زمینه ارزیابی میشد.
آمادگی هلالاحمر برای راهاندازی نقاهتگاه ویژه مجروحان جنگی
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: تمهیداتی اندیشیده شد تا ۱۵۰ هزار تخت برای شرایط اضطراری آماده شود و هلال احمر به کمک وزارت بهداشت آماده بود تا برپایی نقاهتگاهها را عملیاتی کند که خوشبختانه نیازی به این تختهای بیمارستانی نشد. علاوه بر این خدمات دارویی نیز به صورت بی وقفه به مردم ارائه شد. لحظه ای در این عرصه وقفه ای ایجاد نشد و داروهای خاص در همان ایام وارد و در میان بیماران توزیع شد.
برقراری ۱۰۰ هزار تماس با سامانه ۴۰۳۰ هلالاحمر
وی در قسمت دیگری از نشست خبری، گفت: یک اقدام مهم در ایام جنگ، راه اندازی سامانه ۴۰۳۰ بود که به ۱۰۰ هزار تماس پاسخ دادند و به مردم مشاوره ارائه کردند. این سامانه کمک بسزایی به مردم کرد تا نگرانیهایشان برطرف شود.
کولیوند تصریح کرد: خیرین نیز در طول زمان جنگ در کنار ما به مردم خدمت کردند و مثل همیشه کمک کننده در عرصه کمک های مومنانه بودند.
رئیس هلال احمر با اشاره به شهادت ۵ نیروی هلال احمر در جنگ اخیر، گفت: امدادگران هلال احمر مورد هدف مستقیم نیروهای رژیم صهیونیستی قرار گرفتند و این برخلاف تمام قوانین بین المللی است و نقض صریح حقوق بشردوستانه است. ۲ نیروی هلال احمر در حین امدادرسانی به حادثه دیدگان در شهرک شهید باقری مورد حمله موشکی قرار گرفتند و آمبولانس این شهدا، برخلاف قوانین بین المللی هدف قرار گرفت. شهید زرتاجی نیز در نخستین روز حملات در آذربایجان شرقی هدف حمله موشکی قرار گرفت.
کولیوند با بیان این که روحیه امدادگران در جنگ ۱۲ روزه، بی نظیر بود، گفت: امدادگران هلال احمر غالبا متولدین دهه ۷۰ و ۸۰ هستند و با وجود این که تهدیدات را از نزدیک مشاهده کرده بودند، لحظه ای پا عقب نکشیدند و در تمامی ماموریت ها با جان و دل وارد عرصه کمک رسانی میشدند. جوانان امدادگر نشان دادند که شجاعت آنها گره گشاست و در مواقع بحرانی همواره در میدان حاضر خواهند بود.
کولیوند یادآور شد: هلال احمر در عرصه بین المللی نیز تحرکات قابل قبولی داشت که سبب شد تا سازمانهای بین المللی، حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کنند. رژیم صهیونیستی عملا به مناطقی حمله کرد که محل تجمع مراکز درمانی بود و این نقض صریح حقوق بشردوستانه و قوانین بین المللی است. ما همیشه میگوییم در مقابل بیمارستانها بوق نزنید اما رژیم صهیونیستی به بیمارستانها بمب زد و جنایت بزرگی مرتکب شد. نباید فراموش کرد که در میان شهدا، ۴۲ کودک و بیش از ۱۲۰ زن بودند که دو نفر از آنها باردار بودند. در جریان این حملات ۴۰۰ منزل مسکونی به کلی تخریب شد و ۸۲۰۰ خانه آسیب دیده اند. این جنایت ها سبب شد تا بیش از ۹۰ جمعیت ملی، پیام همدردی و محکومیت حملات اسراییل را برای هلال احمر ایران ارسال کنند. صلیب سرخ کانادا و آمریکا این جنایت ها را محکوم کردند و عضو جمعیت ملی هندوستان نیز خطاب به هلال احمر ایران، نوشت که رستم هیچگاه شکست نمی خورد و با ما ابراز همدردی کردند. نامههایی به شورای حقوق بشر و سایر نهادهای بین المللی ارسال شده است تا جنایتهای رژیم صهیونیستی پیگیری حقوقی شود و تحت پیگرد قرار گیرند. ما تحت حملات ترکیبی قرار گرفتیم و از مهمات خاصی استفاده شد به شکلی که یک بمب کوچک انفجارهای عظیمی ایجاد میکرد. اسناد در این حوزه جمع آوری شده تا این جنایت ها در مجامع بین المللی پیگیری شود.
وی افزود: هلال احمر در حوزه آموزش و رسانه نیز فعال شد و آموزش های همگانی را کلید زدند و مردم را نسبت به تهدیدات آگاه کردند. هلال احمر پس از جنگ فعالیت خود را در حوزه تهدیدات ادامه می دهد و در حال احصای نقاط ضعف و قوت هستیم تا در خطرات آتی نسبت به این موارد آگاه باشیم و تصمیمات صحیح در این حوزهها اتخاذ شود.
کولیوند خاطرنشان کرد: کمپینی تحت عنوان خانه ات آباد، راه افتاده است تا به آسیب دیدگان از حملات رژیم صهیونیستی کمک شود. بر همین اساس قرار است با مشارکت دستگاههای دیگر، کمک هایی جمع آوری شود تا منازل مردم و شهروندان بازسازی شود و در این عرصه نیز مردم را تنها نخواهیم گذاشت.
ارسال دیدگاه