یک جامعهشناس در گفتوگو با پانا تاکید کرد؛
لزوم ارتقاء مهارتهای کودکان و نوجوانان در اوقات فراغت
تهران (پانا) - یک جامعهشناس با بیان اینکه اوقات فراغت باید متناسب با مهارت کودکان باشد، بر لزوم ارتقاء مهارتهای کودکان و نوجوانان در این ایام تاکید کرد.

علیرضا شریفی یزدی، در گفتوگو با پانا درباره نقش والدین در طراحی اوقات فراغت مناسب برای فرزندان، اظهار کرد: «در ابتدا باید یک تعریف درست از اوقاتفراغت ارائه دهیم. اوقات فراغت به معنای این است که هر انسانی جدا از نیازهایی که در طی روز برای گذراندن آن زندگی میکند، وقت آزادی را برای رشد و آرامش خود صرف کند. هنگامی که صحبت از فراغت میکنیم؛ یعنی هیچ اجباری در انجام آن فعالیت نیست بلکه فرد به دلخواه به سمت آن فعالیت حرکت میکند.»
وی افزود: «بعضا دیده میشود گروهی از والدین شیوه گذراندن اوقات فراغت را به فرزندان خود تحمیل میکنند. استدلال این افراد این است که میخواهیم از اوقات فراغت فرزندمان برای رشد آنها استفاده شود؛ در نتیجه فرزندشان را به انواع کلاسهای ورزشی، هنری و... به صورت فشرده میفرستند. باید گفت هر آنچه از طرف خانواده به فرزندان تحمیل میشود، اوقات فراغت نیست.»
شریفییزدی گفت: «اولین گام برای طراحی اوقات فراغت مناسب برای فرزندان، کشف علاقه و گرایش آنها است. والدین باید قبل از طراحی هر برنامه، میزان گرایش و علاقه کودک را به آن فعالیت مدنظر قرار دهند. فعالیتهای اوقات فراغت باید متناسب با مهارت کودکان باشد. گام دوم بعد از کشف علاقه، افزایش و ارتقاء مهارتهای ریز و درشت فرزند است؛ به طور مثال نقاشی میتواند باعث افزایش تعادل بین دست و مغز شده و نگاه کودک را تغییر دهد. همچنین باعث میشود کودک درک درستی از پدیدهها داشته و به خوبی با آنها آشنا شود.»
این جامعهشناس تاکید کرد: «والدین باید توجه کنند که اوقات فراغت صرفا برای پرکردن وقت نیست و نباید کودک یا نوجوان را با کلاسهای متعدد خسته کنند خصوصا در فصل تابستان که کودک زمان بیشتری در اختیار دارد. نکته بعد این است که باید بین مهارتهای یدی و بدنی تعادل برقرار باشد. کودکان نباید اوقات فراغت خود را صرفا با فعالیتهای بدنی یا فکری محض پر کنند بلکه تعادل و تناسب بین فعالیتهای مختلف حائز اهمیت است.»
ارسال دیدگاه