چرا تعیین سقف برای مهریه آری؟ چرا تضمین برای زندگی نه!

تهران (پانا) - می‌توان دغدغه‌های اصلی زوجین و خانواده های آنان برای مهریه را با فرهنگ‌سازی مناسب و آموزش صحیح زندگی زناشویی همچنین مشاوره و شناخت نسبی دو طرف و مشخص‌کردن هدف در زندگی زناشویی تا حد زیادی کنترل کرد.

کد مطلب: ۱۵۶۷۴۱۴
لینک کوتاه کپی شد
چرا تعیین سقف برای مهریه آری؟ چرا تضمین برای زندگی نه!

مهریه و مسائل پیش روی آن در زمان حاضر با افزایش قیمت سکه به یکی از دغدغه‌های اصلی زوج ها و خانواده های آنان تبدیل شده است. رواج چشم و هم چشمی‌ها نیز موجب شده است تا دختران مهریه های نجومی را از همسران آینده خود طلب کنند که اغلب این میزان مهریه‌ها با توان مالی زوج ها همخوانی ندارد و این موجب تعارضاتی می‌شود که گاه زندگی‌های در شرف تشکیل را با مشکل مواجه کرده و در مواقعی آن را در همان مراحل ابتدایی متوقف می‌کند.
چه بسیار هستند مردانی که به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه تعیین شده در زندان بسر می برند که این نیز به معضلی تبدیل شده است که بسیاری از آسیب های اجتماعی را به دنبال دارد.
در این میان نیز هستند زنانی که با مهریه های بسیار پایین و یا بخشش مهریه‌های خود پس از زندگی مشترک به مشکلاتی افتاده‌اند که از عهده حل آن بر نمی‌آیند از این رو باید راهی منطقی و درست برابر با حقوق زن و مرد درباره مهریه اعمال شود تا حقی از دیگری در پرداخت آن ضایع نشود و از طرفی نیز بتواند ضامن زندگی مسالمت آمیز برای زوجین شود.
زهرا جعفری، جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با پانا اظهار کرد: «مهریه حقوق شرعی و قانونی یک زن است و باید با توجه به شرایط اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی در زمان عقد پرداخت شود و اگر به آن به عنوان یک هدیه و محبت از جانب مرد نگاه کنیم نه ابزاری برای معامله و تجارت با این همه مصیبت رو به رو نخواهیم شد.»

جعفری ادامه داد: «عددی که از لاکچری بودن دچار سقوط و تنزل می‌شود؛ یعنی قانون زندگی و زناشویی با اعداد و ارقام سنجیده می‌شود و این باعث تاسف و تامل است. علت این هم امتیاز‌بندی در زندگی زناشویی، نداشتن شناخت و عدم صداقت در ابتدای زندگی زناشویی است و اگر ما زندگی را براساس همسان همسری و هم  کفو بودن در تمام زوایا پیش می‌بردیم، دچار این آسیب در سطح وسیع نبودیم.»

وی با توجه به اینکه اگر ازدواج از ابتدا براساس اصول همراه نباشد مهریه کمکی به حل طلاق یا جلوگیری از آسیب اجتماعی نمی‌کند، اظهار کرد: «زمانیکه زندگی زناشویی بر اساس جدول امتیازبندی باشد و نداشتن عاطفه و روابطصحیح،  مهریه فقط یک رقم بوده که با توجه به شرایط زمانی و مکانی دچار تغییرات خواهد شد. اگر ازدواج از ابتدا براساس اصول همراه نباشد مهریه کمکی به حل طلاق یا جلوگیری از آسیب اجتماعی نمی‌کند. بیشتر علت را باید از شرایط اجتماعی اقتصادی و فرهنگی دید که مهریه رابه عنوان عامل تنش یا ابزاری برای معامله تبدیل کرده است.»

وی افزود: «فرهنگ‌سازی و آموزش صحیح زندگی زناشویی، مشاوره و شناخت نسبی دو طرف و مشخص‌کردن هدف زندگی زناشویی می‌تواند راهکاری باشد برای از بین بردن تنش. در واقع تغییر عدد مهریه یعنی اینکه باز قانون در جهت امتیاز و جدول بندی زندگی زناشویی گام برداشته در حالی که اگگر ازدواج را به عنوان یک امر مقدس در نظر گرفته و تعهد عاطفی و شناخت کامل داشته باشیم، این عدد تفاوتی ندارد.»

این جامعه‌شناس بیان کرد: «تناسخ فرهنگی، شرایط بد اقتصادی و اجتماعی، پیروی از سبک زندگی غربی، نداشتن آموزه های اخلاقی و استفاده ناهنجار از فضای مجازی، نداشتن حد و حرمت همه مواردی است که باعث شده ما دچار این آسیب اجتماعی باشیم و از بین بردن حق قانونی زنان و یا کم و زیاد کردن آن راهکاری برای حل مساله نیست درواقع ما صورت مساله را پاک کردیم و طبق روال یک طرفه به قضاوت نشستیم.»

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار