معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خبر داد:
توانمندسازی مدارس، محور اصلی مدرسه تراز سند تحول بنیادین است
تهران (پانا) – معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استانها که با محور توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، کیفیتبخشی به آموزش و پروژه مهر امروز در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، تاکید کرد: توانمندسازی مدارس برای خودارزیابی موثر و هدفمند، رویکرد اصلی مدرسه تراز منطبق با سند تحول بنیادین است؛ مدرسهای که علاوه بر آموزش پویا و خلاق، محیط تربیتی، اجتماعی و مشارکتی را برای دانشآموزان و معلمان فراهم میکند.

رضوان حکیمزاده، در این گردهمایی با سلام و خیرمقدم به همکاران بیان کرد: با توجه به برنامهای که فاز اول آن را در شهریار اجرا کردیم و بازخوردهایی که دریافت شد، جلسات متعددی برای یکپارچهسازی برنامه تحولی برگزار شد. تصمیم ما این شد که همه برنامههای زیرمجموعه، ذیل مدرسه تراز و با نگاه به توانمندسازی مدیران، معلمان و معاونان مدارس پیش برود.
وی ادامه داد: کار ما این بود که با تبیین مفهوم مدرسه در سند تحول بنیادین، تعریف مشترکی بین مجموعه آموزش و پرورش و مدیران اجرایی شکل بدهیم. مدرسه مطابق سند تحول، صرفاً یک جایگاه اداری و اجرایی نیست؛ اول باید افق روشنی برای کار مدرسه ترسیم کنیم و بدانیم دنبال چه نوع مدرسهای هستیم. از نگاه آموزشی، مدرسه تراز یک محیط پویا، خلاق و یادگیرنده است که در آن دانشآموزان فعالانه نقش ایفا میکنند و با بهرهگیری از فناوریهای جدید و برنامههای درسی غنی، مهارتهای تفکر انتقادی، خلاقیت و حل مسئله را یاد میگیرند. چنین مدرسهای نیازهای فردی دانشآموزان را در نظر میگیرد و به رشد استعدادها و تبدیل آنها به شهروندان مسئول و آگاه کمک میکند.
معاون آموزش ابتدایی یادآور شد: این مدرسه فقط یک نهاد آموزشی نیست، بلکه فضای تربیتی مولد و صمیمیای است که ارزشهای دینی و هویت ملی را در دانشآموز نهادینه میکند و او را به رشد همهجانبه علمی، عاطفی، اجتماعی و جسمی هدایت میسازد. مشارکت گروهی و مسئولیتپذیری در مدرسه تراز محوریت دارد و ابعاد مختلفی از مدیریت، رهبری، اجتماعی، فیزیکی و فناورانه را شامل میشود.
وی افزود: امسال توانستیم با همکاری دکتر محبی، مدل مدرسه تراز را تکمیل کنیم که شامل ۵ بعد اساسی مدیریت و رهبری، آموزشی و تربیتی، محیط تربیت (فیزیکی و فناورانه)، اجتماعی و ارتباطی و نتایج و پیامدهاست. تفاوت مهم این مدل با برنامههای قبلی در این است که خودارزیابی مدارس بر اساس شواهد و دادهها انجام میشود و مدل ارزشیابی بیرونی نیز آن را تایید میکند. همه سنجهها و شاخصها طوری تدوین شدهاند که معیارهای سند تحول را محقق کرده و با سایر برنامهها همراستا باشد تا دوگانگی در اجرا پیش نیاید.
حکیمزاده تصریح کرد: رویکرد اصلی ما توانمندسازی مدارس برای خودارزیابی مؤثر و هدفمند است تا با تحلیل دادهها و چرخه برنامهریزی، اقدام، ارزیابی و بازنگری، بهبود مستمر رقم بخورد؛ هم تجربهها و استانداردهای مدارس دیگر مطالعه شود، هم برنامهریزی برای نیاز آینده صورت گیرد و هم مدیران قدرت عملیاتیشدن اهداف را پیدا کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مدرسه تراز باید کانون توسعه انسانی و تربیت معلم باشد و مشارکت تمامی ارکان اعم از خانواده و جامعه را در خود داشته باشد. تلاش میکنیم با ابزارها و برنامههای تحولی جدید به سمتی حرکت کنیم که کیفیت یادگیری و عدالت آموزشی بهطور عملی در مدارس محقق شود.
ارسال دیدگاه